15/04/2021

Αλβανία: Χώρα – πηγή παράνομης διακίνησης ανθρώπων, σύμφωνα με έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ. To Κόσσοβο;

Array

Ως χώρα – πηγή παράνομης διακίνησης ανθρώπων θεωρείται, σύμφωνα με έκθεση του Αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Αλβανία.

lathrometanastes

Η γειτονική χώρα εμφανίζει πολλά κρούσματα λαθρομετανάστευσης κυρίως προς την Ελλάδα, αλλά και τις Ιταλία, Σκόπια και τη Δυτική Ευρώπη. Σκοποί της παράνομης διακίνησης ανθρώπων είναι η πορνεία, αλλά και η καταναγκαστική εργασία, τόσο ενηλίκων, όσο και ανηλίκων.

Η είσοδος των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα γίνεται ως γνωστόν είτε από τα βουνά της Ηπείρου, είτε δια θαλάσσης μέσω της Ηγουμενίτσας και των Ηπειρωτικών παραλίων. Τα περιστατικά συλλήψεων λαθρομεταναστών, αλλά και απελάσεών τους, που καταγράφονται καθημερινά στο αστυνομικό δελτίο είναι πολλά και το πρόβλημα για τις διωκτικές αρχές της περιοχής και τους κατοίκους έντονο. Αρκετές φορές, η Συνοριοφυλακή και άλλα Τμήματα έχουν εξαρθρώσει ολόκληρες σπείρες διακίνησης λαθρομεταναστών, που στην πλειοψηφία τους είναι καλά οργανωμένες.

Δεν είναι όμως μόνο η λαθρομετανάστευση, αλλά και οι κατά καιρούς κλοπές που έχουν σημειωθεί στα ορεινά και απομονωμένα χωριά της Ηπείρου, ακόμα και για ένα κομμάτι ψωμί, που αυξάνουν την ανησυχία των ντόπιων κατοίκων. Κάποιοι άλλοι αρκετά συχνά, με κίνδυνο της ζωής τους, τρυπώνουν σε καρότσες φορτηγών για να εισέλθουν στη χώρα μας.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο στην έκθεση είναι ότι η Αλβανική Κυβέρνηση δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως με τα ελάχιστα κριτήρια και τους κανόνες για την εξάλειψη της διακίνησης λαθρομεταναστών, ενώ το 2009 πολλοί ήταν οι Αλβανοί, κυρίως γυναίκες και νεαρά κορίτσια, που υποβάλλονταν σε συνθήκες καταναγκαστικής πορνείας σε ξενοδοχεία και ιδιωτικές οικείες, τόσο στο βορρά όσο και στον Αλβανικό νότο.

Πηγή – ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ