13/06/2021

Δηλαδή το πρόβλημα τις Ελλάδας ήταν ο χαμηλός ΦΠΑ και η φτηνή βενζίνη;

Array
?ui=2&ik=89e8d0e420&view=att&th=129cdf4632bd4fa0&attid=0

Πέραν της λεκτικής αρλουμπολογίας της “Νέας Διακυβέρνησης” (θα ήταν ακίνδυνη εάν έμενε μόνο στο λεκτικό), τα μέτρα αυτά καθ’ αυτά που λαμβάνει είναι τουλάχιστον η τρανή απόδειξη της αυτοαναίρεσης της. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε ασύστολες κατηγορίες για την καταραμένη και επάρατο διακυβέρνηση Καραμανλή. Έχουμε πειστεί ότι είναι η αιτία όλων των δεινών. Μπράβο σας, τα καταφέρατε, μας πείσατε.

Πέραν από τις λεκτικές αρλούμπες εντύπων όπως το έγκριτο Μαριάννα, την Σούπερ Κατερίνα, το δελτίο του Άλτερ κλπ, βάσει των μέτρων που παίρνετε, εμείς καταλαβαίνουμε ότι οι εγκληματικές ενέργειες Καραμανλή συνοψίζονται στα εξής:

– Πούλαγε “φτηνά” τη Βενζίνη

– Κρατούσε χαμηλά τον ΦΠΑ

– Έδινε υψηλούς μισθούς και συντάξεις

– Είχε φτηνά τα διόδια

– Είχε “φτηνά” τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα

– Κρατούσε “χαμηλά” τις τιμές ποτων και τσιγάρων

– Δεν έδινε την ευκαιρία στον πολίτη να θησαυρίσει παίζοντας φρουτάκια στο καφενείο της γειτονιάς.

Διότι τα πραγματικά μέτρα που έχετε λάβει μέχρι σήμερα ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ είναι, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι μύδροι για τους “προηγούμενους” απευθυνόντουσαν σε αυτές τις “εγκληματικές” επιλογές.

Δανειστήκατε λοιπόν με τετραπλάσια επιτόκια και επιβάλλατε αυτά τα “μέτρα” για να επιτύχετε τι ακριβώς; Την ανάπτυξη που είναι απαραίτητη για την αποπληρωμή των δανείων;

Για να δούμε τι “ανάπτυξη” φέρνετε μέσα σε μόλις λίγους μήνες:

Ελευθεροτυπία – 13/07/2010Μία ανοίγει, δύο κλείνουν

Κραυγή αγωνίας βγάζουν οι Ελληνες βιοτέχνες ζητώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης της αγοράς ώστε να ανακοπεί το κύμα λουκέτων που μαστίζει τις μικρομεσαίες βιοτεχνικές επιχειρήσεις.


Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ), για κάθε μία νέα βιοτεχνία που άνοιγε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010, αντιστοιχούσαν άλλες δύο που έκλειναν. Συνολικά με βάση τις ημερομηνίες ίδρυσης και διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων μελών του ΒΕΑ, στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2010 ιδρύθηκαν 789 επιχειρήσεις ενώ άλλες 1.448 διέκοψαν τη λειτουργία τους.

Σε ανακοίνωσή του το ΒΕΑ σημειώνει πως «είναι απαραίτητο να συγκρατηθεί αυτή η καθοδική πορεία, γιατί η συρρίκνωση του δυναμικού της Ελληνικής Βιοτεχνίας θα έχει σοβαρές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία, που θα φανούν πολλαπλασιαστικά και διαχρονικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ