¨ σαν το Οδυσσέα βουλώστε τα αυτιά στις σειρήνες των τοκογλύφων¨

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150105092309

Με την φόρα που πήραν μόλις ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος του Ιανουαρίου πολύ θα ήθελαν οι τοκογλυφικές αγορές να συμμετέχουν άμεσα στις δημοσκοπήσεις και στις σφυγμομετρήσεις του κοινού.
Ουσιαστικά με αυτά που κάνουν μας ανεβάζουν τον καρδιακό σφυγμό.
Από ότι φαίνεται δεν έχουν εμπιστοσύνη στις ¨θυγατρικές αυλές¨ και αποφάσισαν για πρώτη φορά στα εκλογικά δεδομένα της Ελλάδος και σε τέτοια έκταση να επηρεάσουν τα πράγματα κατά τα στενά συμφέροντα τους.
Ξαφνικά τόσο πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι –υπαλληλίσκοι ολημερίς ¨ξύνονται¨ για το πώς θα φοβερίσουν τον Έλληνα.
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ είναι πολλά και τα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ περισσότερα.
¨Τo Grexit ήρθε για να μείνει, όπως προκύπτει από το μπαράζ δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο, με τους συντάκτες να προειδοποιούν ότι επιστρέφει ο εφιάλτης της εξόδου από το ευρώ για την Ελλάδα.
Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε το δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel που κάνει λόγο για διαχειρίσιμη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.. …
«Το ευρώ δεν χρειάζεται τους Έλληνες», υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η Stuttgarter Zeitung, τηρώντας πιστά τη γραμμή των γερμανικών ΜΜΕ, τα οποία μεταδίδουν ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη ….Η Γερμανία δεν θα πρέπει να φοβάται τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν βγει από το ευρώ.
«Το ευρώ καταρρέει.
Έχει πέσει στα χαμηλότερα του επίπεδα εδώ και 9 χρόνια» αναφέρει το δημοσίευμα της Bild, η οποία επικαλούμενη και το δημοσίευμα του Der Spiegel υποστηρίζει πως το Βερολίνο θεωρεί αντιμετωπίσιμη και διαχειρίσιμη μια τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Η Ευρωκρίση επέστρεψε.
Η Ελλάδα απειλείται με έξοδο από το ευρώ στο πρώτο εξάμηνο – και στην επιστροφή στη δραχμή! (…) Τι συμβαίνει σε μια χώρα που δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις συμφωνίες;» είναι η ρητορική ερώτηση της Βild.
Το Grexit αποτελεί στρατηγική φόβου που καλλιεργεί η Γερμανία για να αποτρέψει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την Ισπανική εφημερίδα El Pais.
Η Γερμανία πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα καθώς νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου του 2015, θα φέρει στο προσκήνιο θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Η Γερμανία εμφανίζεται να προωθεί το Grexit καθώς το ειδικό βάρος της ελληνικής οικονομίας αντιπροσωπεύει μόλις το 2% του συνόλου της ΕΕ.
Ωστόσο σύμφωνα με την EL Pais θεωρεί ότι αποτελεί στρατηγική φόβου της Γερμανίας ώστε να αποτρέψει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Γερμανία θεωρούν ότι το άρθρο του Der Spiegel που πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων – ανέφερε ότι η Γερμανία προετοιμάζεται για Grexit – εξυπηρετεί την στρατηγική του φόβου για να αποτρέψει το θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα νέο ελληνικό δράμα, τονίζει στο πρώτο του θέμα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Το CNBC αναφέρεται στο δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel περί διαχειρίσιμης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, το οποίο προκάλεσε αίσθηση
«Ανεπιθύμητο πείραμα με αβέβαιη έκβαση» χαρακτηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ η γερμανική εφημερίδα, Rheinische Post.¨ www.bankingnews.gr 05/01/2015 – 16:15
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ και ΟΜΗΡΙΚΗ η μοίρα του Ελληνισμού…
¨Βουλώστε τα αυτιά¨ σας τις επόμενες μέρες από τις σειρήνες
Ραψωδία μ από την Οδύσσεια
¨Επιστρέφοντας από τον Κάτω Κόσμο ο Οδυσσέας περνά πάλι από το νησί της Κίρκης, που του δίνει συμβουλές για ν’ αντιμετωπίσει τα εμπόδια που θα βρει στον δρόμο του. Το πλοίο περνά από το νησί των Σειρήνων και, ακολουθώντας τις οδηγίες της Κίρκης, ο Οδυσσέας βουλώνει με κερί τ’ αυτιά των συντρόφων που τον δένουν σφιχτά στο κατάρτι κι ακούει το μαγευτικό τραγούδι τους χωρίς να υποστεί το τραγικό τέλος όσων το είχαν ακούσει. Ύστερα πέρασαν από το στενό της Σκύλλας και της Χάρυβδης, όπου τα έξι κεφάλια του φοβερού τέρατος, της Σκύλλας, άρπαξαν έξι συντρόφους του Οδυσσέα.¨
Ας αφήσουμε ¨τις τοκογλυφικές σειρήνες¨ να αναρωτιούνται τι μπορεί να γίνει…;
Ο αρθρογράφος Tim Warstall με άρθρο του στο Forbes δεν συμφωνεί με τα παραπάνω και εξηγεί ¨πως ναι πράγματι , αν η Ελλάδα έβγαινε σήμερα από το Ευρώ, τότε ίσως προκαλούσε-η και όχι-απότομη άνοδο των επιτοκίων σε άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία ή η Ιρλανδία, Ωστόσο, η ΕΚΤ ίσως κατάφερνε να χειριστεί τέτοια ξεσπάσματα, αν όντως συνέβαιναν¨
Ο ίδιος όμως επισημαίνει σε ένα κρίσιμο σχολιασμό του
¨ ο κίνδυνος έγκειται στο ότι αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, τότε πιθανότατα και άλλοι θα αρχίσουν να αναρωτιούνται ¨ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ;¨ Πηγή:www.capital.gr
Τελικά η Σκύλλα και η Χάρυβδη της Ευρώπης των τοκογλυφικών αγορών αυτό το πράγμα φοβούνται και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να το αποτρέψουν.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ