15/05/2021

Ομπάμα προς Μέρκελ ¨ μην κάψεις τα ενεργειακά ψάρια στο Αιγαίο ;¨

wpid 20150319083921
Ξαφνικά γίναμε τόσο αξιαγάπητοι και δεν το πήραμε χαμπάρι;
¨Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσιγκτον ο Μπαράκ Ομπάμα σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε την Άγκελα Μέρκελ με θέμα συζήτησης την Ελλάδα.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από την καγκελάριο της Γερμανίας να βρεθεί βιώσιμος τρόπος επιστροφής της Ελλάδας στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ. ¨Posted economikos 18 Μαρτίου 18, 2015 http://olympia.gr/
Είναι δεύτερη φορά που επεμβαίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Γιατί όμως η Γερμανική Καγκελαρία δεν τον εισάκουσε την πρώτη φορά;
¨Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου ο κ. Ομπάμα, μιλώντας στο CNN είχε αναφερθεί εκτενώς στην κατάσταση στην Ελλάδα ζητώντας και πάλι λύση προς την κατεύθυνση της Ελλάδας.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε πει: «Δεν μπορείς να στύβεις τις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε: «Αυτό που είναι αλήθεια, ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους».
Στη συνέχεια, ο Αμερικανός ηγέτης τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ήταν διάσημα τραγική. Νομίζω ότι η Ελλάδα για να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά έπρεπε να δρομολογήσουν μια σειρά από αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές, αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%. Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η ελληνική κοινωνία, ούτε το πολιτικό σύστημα.
Ελπίζω η Ελλάδα να μείνει και θα μείνει στην Ευρωζώνη και γι’ αυτό πρέπει να γίνει συμβιβασμός.¨ Ημερησία
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/
¨ήδη πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης¨
¨ Όπως επισημαίνει το Bloomberg σε νέο του δημοσίευμα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα προκλητικός κατά την ομιλία του, το μεσημέρι της Τετάρτης 18/3 στη Βουλή, ενώ προετοιμάζεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.
Όπως σημειώνει, επίσης, το Bloomberg, ο Αλέξης Τσίπρας θα διεκδικήσει μια πολιτική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι πως η νέα κυβέρνηση ίσως ωθήσει εκτός ευρώ την Ελλάδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες στην πενταμερή συνάντηση που έχει ζητήσει, με τη συμμετοχή του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel, του Γάλλου προέδρου, Francois Hollande και του προέδρου της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker.¨ www.bankingnews.gr 18/03/2015 – 21:16
Λοιπόν επί του θέματος …..
Γιατί μας αγάπησαν ξαφνικά τα Αμερικανάκια;
Φοβούνται να μην πέσουμε στην αγκαλιά της ¨ξανθιάς Αρκούδας¨ και αλλάξει όλος ο γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός σχεδιασμός της περιοχής;
Κάποιοι ισχυρίζονται ¨ ότι πρέπει να υπάρξει «άμεσος συμβιβασμός » με την Αθήνα διότι εάν ζήσουμε μια “ολική ρήξη” η Ελλάδα θα πέσει στην «αγκάλη » της Ρωσίας.
Πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει σύναψη μεγάλου δανείου από την Ρωσία που θα κλείσει τα κενά του προϋπολογισμού και στην περίπτωση που υπάρξει Grexit αυτό απλά θα οδηγήσει ακαριαία την Ελλάδα προς την Ρωσία.
Να ήταν μόνο αυτός ο φόβος των Αμερικάνων… πάει καλά …
Μήπως είναι τίποτε άλλο που το γνωρίζουν πολύ καλά από τις ¨καλές και γνωστές υπηρεσίες τους¨;
Μήπως γνωρίζουν ότι η οικονομική αποσταθεροποίηση της ​Ελλάδος ουσιαστικά συνιστά στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των γειτόνων τούρκων κάτι σχετικό με το γνωστό Casus belli ;
Πόση οικονομική ζημιά έκαναν στην Γερμανία οι γνωστές Αμερικάνικες κυρώσεις προς την Μόσχα;
Καιρός δεν είναι να πάθουνε και οι Αμερικάνοι καμιά ζημιά στα ήσυχα μέχρις στιγμής ¨νερά του Αιγαίου¨;
Γιατί να βλέπουν οι Γερμανοί να φορτώνει η γειτονιά τους στην Κεντρική Ευρώπη με Πυρηνικά Στρατηγικά βλήματα και γιατί να μην ¨αξιωθούν ¨να δούνε και οι Αμερικάνοι ¨να καίγονται τα ψάρια στο Αιγαίο¨;
Πιθανώς οι Αμερικάνοι να γνωρίζουν ότι κάποιοι στη Ευρώπη να θέλουν να κατεβάσουν τα προβλήματα της Ουκρανίας στο Αιγαίο με αφορμή την οικονομική αποσταθεροποίηση της Ελλάδος και τις γνωστές υπερφίαλες νεοθωμανικές βλέψεις του κ Ερντογάν που μπορούν να χρησιμοποιηθούν δεόντως.
Να το πούμε πιο απλά …
Θέλει η Γερμανία επανάληψη ομοίων γεγονότων με το κάψιμο του Κιέβου και της Οδησσού στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες;
¨ Η «βραζιλιανοποίηση» (όπως κι λέει ο Ε.Γκαλεάνο) της Ευρώπης προχωράει ακάθεκτη σαν οδοστρωτήρας κι όλα ιδιωτικοποιούνται στα μονοπώλια.
Η Δημοκρατία και η δημοσιοποίηση της διαπλοκής και της πολιτικής διαφθοράς είναι τα μόνα που τους φοβίζουν.
Εικόνες από τα σημερινά επεισόδια στην Φρανκφούρτη.¨
Posted by netakias.com 18Μαρτίου 2015 http://olympia.gr/
Τελικά η ηχηρή παρέμβαση του Ομπάμα προς την Μέρκελ μήπως είχε ένα άλλο τύπο ανάγνωσης;
¨ προσέξτε τους φίλους σας τούρκους μην κάψουν τα ενεργειακά ψάρια μας στο Αιγαίο¨
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ