Η υπόκλιση του θρυλικού Σεργκέι Μπούμπκα στον Έλληνα "ιπτάμενο έφηβο" του επί κοντώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

bubkaΤην ώρα που η Κατερίνα Στεφανίδη κέρδιζε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ, ένας άλλος επικοντιστής κέρδιζε τις εντυπώσεις δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο λόγος για τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος έκανε εντυπωσιακή είσοδο στο «κλαμπ» των μεγάλων αθλητών του άλματος επί κοντώ καταλαμβάνοντας την 5η θέση με άλμα 5.80μ., που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 και φυσικά κορυφαία ατομική επίδοση. Στις επιδόσεις του next big thing του αθλήματος υποκλίθηκε μέχρι και ο θρύλος του αγωνίσματος Σεργκέι Μπούμπκα.
«Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε τα 5.78 και σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στο άλμα επί κοντώ. Εκπληκτικό επίτευγμα. Εύχομαι να φτάσει σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Μπούμπκα όταν πριν λίγες ημέρες ο Καραλής κατέρριπτε το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 5.78μ, στην πρώτη προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του 32ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο ΣΕΦ. Ο Έλληνας πρωταθλητής μάλιστα επιχείρησε τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες στα 5.86μ για να σημειώσει και Πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών, αλλά έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να τα καταφέρει.
Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι γιος του σπουδαίου δεκαθλητή Χάρη Καραλή και της Σάρας, που ήρθε στην Ελλάδα από την Ουγκάντα σε πολύ μικρή ηλικία.
Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρει πως ο Σεργκέι Μπούμπκα είναι το ίνδαλμά του και πως όταν αγωνιζόταν το 2017 σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κολομβία, όπου πήρε την τρίτη θέση, το χάλκινο μετάλλιο του το είχε φορέσει ο Σεργκέι Μπούμπκα.
Το σίγουρο είναι ότι η διαδρομή του μικρού στο άθλημα τώρα αρχίζει. Και φαίνεται έτοιμος να πετάξει πολύ ψηλά…
 
infiltr8or

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ