Από την Ψηφιοποίηση στην Παιχνιδοποίηση στις 18-19 Μαΐου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

afisa psifiopoiisi
Διεθνή εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμός, Ψηφιακά Μέσα και Επιχειρηματικότητα: Από την Ψηφιοποίηση στην Παιχνιδοποίηση», διοργανώνουν το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η «Ξένιος Πόλις» και ο ερευνητικός οργανισμός CARDET.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ερευνητικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, για τη σχέση πολιτισμού, ψηφιακών μέσων και επιχειρηματικότητας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη: Την Παρασκευή 18 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα) και το Σάββατο 19 Μαΐου, στο κτήριο της Alpha Bank (Σοφοκλέους 11, Ομόνοια, Αθήνα).
Κατά την πρώτη ημέρα, θα γίνει παρουσίαση επιτυχημένων εφαρμογών (ψηφιακά εργαλεία/project) από πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, εκπαιδευτικούς οργανισμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της προαγωγής του πολιτισμού, με ένα σύγχρονο -τεχνολογικά- τρόπο.
Κατά τη δεύτερη μέρα, αναμένεται να βρεθούν τόποι συν-αντίληψης, να προταθούν συνεργασίες και να τεθούν οι βάσεις νέων καινοτόμων συνεργειών μέσα από τη συμμετοχή σε ομάδες εργασίας με τις εξής θεματικές:
1. Ψηφιακός πολιτισμός και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.
2. Μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα και ψηφιακά μέσα.
3. Πολιτισμός, τουρισμός και ψηφιακός κόσμος.
4. Εκπαίδευση και «νέα Μέσα» (new media).
Στους συμμετέχοντες φορείς, οι οποίοι προσδίδουν ιδιαίτερο κύρος στη διημερίδα, συγκαταλέγονται οι εξής: Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, International Gamification Confederation (Μ. Βρετανία), Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, GRIPEN Europe (Ρουμανία), Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, CSICY (Κύπρος), gi-Cluster, Δήμος Τρίπολης, LTH Advertising.
[left.gr]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ