Μουντιάλ 2018: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/elsG52q1I_o
Ο κόσμος μετρά αντίστροφα για την έναρξη του Μουντιάλ στη Ρωσία και οι αρχές της χώρας που φιλοξενεί την διοργάνωση αυστηροποιούν όσο παιρνούν οι μέρες τα μέτρα ασφαλείας. Φόβοι υπάρχουν κυρίως για τα σημεία όπου συγκεντρώνεται κόσμος, όχι μόνο τις FanZone αλλά και τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας. Άλλωστε εκεί, σε λεωφορεία και σιδηροδρομικούς σταθμούς, είχαν σημειωθεί πολύνεκρα χτυπήματα ακραίων ισλαμιστών τρομοκρατών στο Βόλγκογκραντ το 2013.

Ο Αντρέι Κοσολάποφ, δήμαρχος του Βόλγκογκραντ, αναφέρει: «Η Ρωσία είναι μια χώρα που καταπολεμά την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της. Είχαμε κάποιες δυσάρεστες εμπειρίες το 2013. Βελτιώσαμε τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε. Οι αρχές ασφαλείας αλλά και οι πολίτες του Βολγκογκραντ δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτό και προσέχουν πολύ για να αποφύγουν πιθανές απειλές. Νομίζω λοιπόν ότι δεν θα ξαναζήσουμε τέτοιες τραγωδίες».
Η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τις ρωσικές αρχές και σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και την αποτροπή πιθανών απειλών στο έδαφος, στην θάλασσα ή από αέρος.
Από τις 25 Μαΐου έχουν κλείσει τα λιμάνια που βρίσκονται κοντά στις πόλεις που φιλοξενούν αγώνες του Μουντιάλ και έγινε έλεγχος σε όλα τα φορτία που υπήρχαν σε αυτά, ενώ κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα δημιουργηθούν και ζώνες απαγόρευσης πτήσεων.
https://youtu.be/q_KnHYGW09U

ΔΗΜΟΦΙΛΗ