Η Ασία θα είναι πρωτεύουσα κόσμου στο 5G μέχρι το 2025

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5g1
Σε πρωτεύουσα κόσμου για την τεχνολογία και τα δίκτυα επόμενης – πέμπτης – γενιάς (5G) θα εξελιχθεί έως το 2025 η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Η Ασία αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη περιοχή για το 5G – παγκοσμίως – μέχρι το 2025, με κυρίαρχες αγορές την Αυστραλία, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της GSMA, οι ενεργοποιήσεις δικτύων 5G, που αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο, θα μεταφραστούν για την περιοχή της Ασίας σε 675 εκατ. συνδέσεις 5G έως το 2025, περισσότερο από το ήμισυ του συνολικού αριθμού συνδέσεων επόμενης γενιάς, που θα υπάρχουν εκείνη την περίοδο. Η πρωτοπορία της Ασίας σε υπερσύγχρονα ευρυζωνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι ενδεικτική της αυξανόμενης αξίας του mobile οικοσυστήματος στην οικονομία της περιοχής.
Σύμφωνα με την έκθεση της GSMA, η βιομηχανία του mobile στην Ασία πρόσθεσε $1,5 δις σε οικονομική αξία πέρυσι, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 5,4% του ΑΕΠ της περιοχής. Μάλιστα, η συμβολή του Mobile στο ΑΕΠ της Ασίας προβλέπεται να φθάσει τα $1,8 τρις μέχρι το 2022. Επιπλέον, το κινητό οικοσύστημα υποστήριξε πέρυσι, άμεσα και έμμεσα, πάνω από 17 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και συνέβαλε σημαντικά στη χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα, με σχεδόν 4170 δις υπό τη μορφή γενικής φορολογίας.
Aνάπτυξη 4G
Οι φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας στην Ασία θα επενδύσουν τα επόμενα χρόνια σχεδόν $200 δις για την αναβάθμιση και επέκταση των δικτύων 4G και την έναρξη λειτουργίας των δικτύων 5G, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των ψηφιακών οικονομιών και κοινωνιών της περιοχής. Ενώ πλησιάζει η εποχή της εμπορικής διάθεσης του 5G, η τεχνολογία 4G συνεχίζει να αναπτύσσεται ταχύτατα στην Ασία και να εξελίσσεται, πλέον, σε κυρίαρχη κινητή τεχνολογία της περιοχής.
Στην Ασία συγκεντρώνονται, άλλωστε, μερικές από τις πιο προηγμένες 4G αγορές στον κόσμο, όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, καθώς και αναδυόμενες αγορές, όπως η Ινδία, η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, οι οποίες βλέπουν μια επιταχυνόμενη μετάβαση στο 4G. Μέχρι το 2025, αναμένεται ότι το 62% των κινητών συνδέσεων της Ασίας θα λειτουργήσει σε δίκτυα 4G και 14% σε 5G.
Σήμερα, περισσότεροι από τους μισούς συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, παγκοσμίως, ζουν στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, η οποία, άλλωστε, είναι η έδρα για τις δύο μεγαλύτερες αγορές κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, την Κίνα και την Ινδία. Στα τέλη του περασμένου έτους, στην Ασία υπήρχαν 2,7 δις μοναδικοί συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, δηλαδή περίπου το 67% του πληθυσμού της περιοχής. Ο αριθμός αυτός προβλέπεται να φθάσει τα 3,2 δις (73% του πληθυσμού) μέχρι το 2025, ενώ περίπου οι μισοί νέοι συνδρομητές που προστέθηκαν την περίοδο αυτή προέρχονται από την Ινδία.
Χρήσεις 5G
“Η περιοχή του Ασίας – Ειρηνικού έχει βιώσει μια ταχεία μετάβαση σε κινητά ευρυζωνικά δίκτυα και smartphones τα τελευταία χρόνια. Πλέον, αναμένεται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο και στην εποχή του 5G”, αναφέρει η GSMA στην έκθεση The Mobile Economy: Asia Pacific 2018.
Οι πρώτες ενεργοποιήσεις δικτύων 5G στην Ασία αναμένεται να επικεντρωθούν σε βελτιωμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, συμπληρώνοντας την ικανότητα και τις δυνατότητες των υφιστάμενων ευρυζωνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, ιδιαίτερα σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές.
Ωστόσο, η επόμενη φάση του 5G αναμένεται να θέσει τα θεμέλια για τη στήριξη μιας σειράς νέων καινοτόμων περιπτώσεων χρήσης 5G, συμπεριλαμβανομένων μαζικών υπηρεσιών συνδεσιμότητας, όπως το Internet of Things (IoT) , τα αυτόνομα οχήματα, τα “έξυπνα” δίκτυα και η εικονική πραγματικότητα.
[sepe.gr]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ