☀️ Συμβουλές για τη σωστή χρήση του αντηλιακού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

sunΗ προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε αντηλιακό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αλλά, το ερώτημα είναι: χρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό; Βάζετε τη σωστή ποσότητα; Και το τελευταίο είναι κάτι, που ενδεχομένως, διαφεύγει από πολλούς.

Όπως εξηγεί στην ηλεκτρονική έκδοση της Sun, ο οικολόγος Marko Lens, η σωστή ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιείτε, είναι ένα κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο και το λαιμό, ενώ θα πρέπει να την εφαρμόζετε κάθε δύο ώρες, εάν εκτίθεστε στον ήλιο. Και συνιστά, πάντα να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 ή 50, καθώς παρέχουν υψηλή προστασία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν βάζετε αντηλιακό στο σώμα, τότε η ποσότητα αυξάνεται στα έξι κουταλάκια του γλυκού (περίπου 36 γραμμάρια).

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να εφαρμόζετε λίγο παραπάνω από μισό κουταλάκι του γλυκού σε κάθε χέρι και λίγο πάνω από 1 κ.γ. σε κάθε πόδι, στην κοιλιά και την πλάτη.

Εννοείται, ότι οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας και θα πρέπει να την βάζετε κάθε μέρα, ακόμη και με συννεφιά. Τέλος, για να έχει καλύτερη απόδοση, θα πρέπει να βάζετε αντηλιακό σε στεγνό δέρμα και 15 λεπτά, πριν μπείτε στη θάλασσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ