17/04/2021

Εκπληκτική παρέμβαση από το ΤΑΧΑΛΙΑ

Array
 

Καλή και πιασάρικη η επιστολή που μοιραζόταν στην κηδεία του Αλέξη. Χίλια χρόνια όμως, τα ίδια ακριβώς λέγονται. Και είναι ανιαρά, γιατί είναι εύκολα λόγια, που στοχεύουν στο θυμικό. Στην πράξη, όσοι τα γράφουν, τα ξεχνούν.
…………
Ζείτε ψεύτικες ζωές,
έχετε σκύψει το κεφάλι,
έχετε κατεβάσει τα παντελόνια και περιμένετε τη μέρα που θα πεθάνετε.
Δε φαντάζεστε, δεν ερωτεύεστε, δεν δημιουργείτε!
Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε.
ΥΛΗ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΓΑΠΗ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ
Που είναι οι γονείς; Γιατί δε βγαίνουν έξω να μας προστατέψουν;
……….
Το κλισέ “εσείς μεγάλοι, ξεχάσατε ότι ήσασταν παιδιά, σκέφτεστε μόνο το χρήμα..κ.λ.π.”.
Αυτά όμως παιδιά μου τα έλεγαν οι νεαροί, που είναι σήμερα αυτοί που βλέπετε ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΕΤΕ στην τηλεόραση!
Θα ξέρετε βέβαια και ονομαστικά τους τηλεαστέρες που έγραφαν παρόμοιες επιστολές στην ηλικία σας. Δείτε τους σήμερα. Αρπάζουν δισεκατομμύρια για να πλήξουν τον πυρήνα της κοινωνίας: την οικογένεια: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΤΕ.
Να σας το πω πολύ απλά και πολύ ωμά: Προωθούν οτιδήποτε βοηθά το διαζύγιο. Μια μεγάλη πληγή της κοινωνίας, που μετά από χιλιάδες σήριαλς,κ.λ.π., έχουν φυτέψει μέχρι και στο τελευταίο κύτταρό του εγκεφάλου του τηλεθεατή, ότι είναι “μοντέρνο” να είσαι υπέρ των “απελευθερώσεων”, ενώ είσαι ¨συντηριτικούρα” και άκαιρος, κάτι σαν “κάγκουρος”, που λέτε κι εσείς, αν υποστηρίζεις το θεσμό της οικογένειας.
Αν βρεις αυτό, δεν ψάχεις την ευτυχία ως άλλος Νέρωνας στους εμπρησμούς

FAMILY

ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΟΤΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΚΑΝΟΝΙΚΗ, ΑΛΗΘΙΝΗ, ΜΕ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ. ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΜΒΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΩΣ ΧΑΒΑΛΕ-“ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ”. ΟΤΑΝ ΠΛΑΚΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟ, ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ..ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΟΝΙΩΝ.
….
μη ντρέπεσαι να το πεις. “Συντηρητικοί”, “κάγκουροι” και “μάπες”, είναι αυτοί που δεν μπορούν να κρατήσουν ένα γάμο. Το δύσκολο είναι να τον κρατήσεις. Όχι να τον διαλύσεις (αυτό είναι πανεύκολο). Εσείς τι θέλετε από τους γονείς σας; Να επιλέγουν τον εύκολο ή το δύσκολο δρόμο;
Αυτό το θέμα, πολύ δύσκολα θα το ξαναβρείς. Τέτοια κείμενα δυσφημούνται πάντα -με επαγγελματισμό- επειδή η κανονική οικογένεια βρίσκει την ευτυχία στο μεσημεριανό τραπέζι κι όχι στο Shoping therapy κι αυτό δεν αρέσει στους πολυεθνικούς εμπόρους ειδών και ψυχών.
Με αγάπη, taxalia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ