Η κατάσταση στην Λέσβο συνιστά μέγα εθνικό κίνδυνο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενετσάνος Γιώργος

Λέσβος Πληθυσμός: 86.436, Μυτιλήνη πρωτεύουσα του νησιού πληθυσμός: 27 871, Μόρια πληθυσμός 13.000 έως 17.000 περίπου μια και τα νούμερα εδώ είναι συγκεχυμένα, όπως και αυτά που συμβαίνουν στο νησί που μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η ατμόσφαιρα στο νησί δεν είναι απλά ηλεκτρισμένη αλλά στο κόκκινο.

Οι αιτούντες άσυλο μετά την καταστροφική φωτιά (σημειώστε ότι οι πυροσβέστες που έσπευσαν να την σβήσουν  διαβίβαζαν μέσω ασυρμάτου στην Υπηρεσία τους, αυτό που έβλεπαν μπροστά τους: «…κέντρο βλέπω νεαρούς με μπουκάλια στα χέρια να βάζουν φωτιές σε καταλύματα και σκηνές»!, ήταν οι πρώτες αναφορές των Πυροσβεστών), έχουν ξεχυθεί και βρίσκονται οπού μπορεί να φανταστεί νους ανθρώπου, στο δρόμο, σε χωράφια, σε κτήματα, σε χώρους επιχειρήσεων, έχουν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς στις εισόδους της πρωτεύουσας του νησιού, ακόμα και μέσα σε νεκροταφεία.

Αυτά που συμβαίνουν στο ακριτικό μας νησί τις τελευταίες μέρες είναι να σε κάνουν να παίρνεις φόρα και να πηδάς στο κενό. Πόσο ανεύθυνο-υπεύθυνοι είναι αυτοί που άφησαν να συμβούν αυτά τα γεγονότα. Ακόμη και ένας που δεν έχει βγάλει πανεπιστήμια και δεν είναι άριστος, καταλάβαινε ότι με τόσες χιλιάδες άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων και ενίοτε αλληλο-σπαρασσόμενους μεταξύ τους, κάποια στιγμή θα είχαμε κάποιου είδους στραβή. Δυστυχώς δεν το προέβλεψαν. Η όλη αυτή κατάσταση οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην Γερμανία και σε όσους το αποδεχτήκαν να γίνουμε αποθήκη ψυχών, μια και αυτοί που άνοιξαν την κάνουλα σήμερα την κλείνουν ερμητικά αφού πρώτα πήραν την αφρόκρεμα των πληθυσμών που χρειαζόταν, τους ακούμε τώρα να λένε για την παράνομη μετανάστευση.

·       «Το θέμα της μετανάστευσης είναι η μητέρα όλων των πολιτικών προβλημάτων σε αυτή τη χώρα… Και αυτό επιβεβαιώνεται από πολλές έρευνες. Πολλοί άνθρωποι τώρα συσχετίζουν τις κοινωνικές ανησυχίες τους με το μεταναστευτικό». Ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ σε συνέντευξή του στη «Rheinische Post».

·       Ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός Γερμανών πιστεύει ότι οι μετανάστες συμπαρασύρουν προς τα κάτω τους μισθούς. Αυτά τα είχε πει και ο πατέρας της επιστήμης της πάλης των τάξεων, Κάρλ Μαρξ: «Οι οικονομικοί «μετανάστες» είναι ο Δούρειος Ίππος του κεφαλαίου για την άλωση των εργασιακών κατακτήσεων των ντόπιων.» μερικοί όμως αυτή την αρχή στην πατρίδα μας θέλουν να την αγνοούν.

·       Ο ένας στους δύο Γερμανούς πιστεύει ότι η Γερμανία έχει φτάσει στα όριά της!!. Αν η Γερμανία έφτασε στα όρια της η Ελλάδα τα έχει περάσει ήδη.

·       Τα δύο τρίτα θεωρούν ότι ελλοχεύει κίνδυνος συγκρούσεων μεταξύ μεταναστών και Γερμανών. Δυστυχώς στην χώρα μας έχουν ήδη αρχίσει τέτοια φαινόμενα.

·       Το 71% των Γερμανών ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι μετανάστες είναι βάρος για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Αυτά στην Γερμανία που είναι μια πανίσχυρη οικονομικά χώρα.                                                                                      Στην πολύπαθη Λέσβο ξανά, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού ως άμεσος γνωστής της κατάστασης είχε πρώτη βαρέσει καμπάνες συναγερμού, έλα μου όμως που το γκουβέρνο έκανε πως δεν άκουγε ή αν άκουγε έκανε μικρό-μπαλώματα. Αποτέλεσμα η Μόρια που είχε μεταβληθεί σε ένα ενεργό ηφαίστειο να τιναχτεί στον αέρα. Λογικά έπρεπε η ελληνική πολιτεία να έχει βάλει την Λέσβο σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, μιας και τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι ήταν απαραίτητο και θα είχε προλάβει καταστάσεις, έγινε τελικά αλλά κατόπιν εορτής. Μιλώντας με κατοίκους της Λέσβου έχω ακούσει τα μύρια όσα από τα έργα αυτών που ονομάζουμε πρόσφυγες – μετανάστες, μαχαιρώματα, βιασμούς ακόμη και μικρών παιδιών, καταστροφές μικρών εκκλησιών, κλεψιές, ζωοκλοπές, φωτιές, πετροπόλεμο με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ και ένα σωρό αλλά που κάθε άλλο πάρα παραπέμπουν σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια. Έτσι όπως πάει η δουλειά, αυτοί που σε λίγο θα χρειάζονται άμεση βοήθεια είναι οι κάτοικοι της Λέσβου.

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς υπάρχουν μέσα σε αυτές τις δομές και άνθρωποι αξιοπρεπέστατοι οικογενειάρχες και όχι μόνο, που χρήζουν διεθνούς και άμεσης προστασίας και που υποφέρουν και οι ίδιοι από τα κακοποιά στοιχεία ή τι άλλο είναι, που έχουν μπει μαζί τους και κατά διαβολική σύμπτωση είναι από συγκεκριμένες εθνότητες. Εδώ όμως είναι που η σημερινή πολιτεία απέτυχε να ξεχωρίσει την «ήρα από το στάρι». Να εξηγήσω, δόθηκε άσυλο μέχρι σήμερα σε περίπου 8.000 πρόσφυγες πολέμου και τι έγινε μετά και αφού τελείωσε η περίοδος επιδότησης από το κράτος; Πλατεία Βικτώριας, Βάθης, κ.α να ξεροσταλιάζουν, να μην έχουν που να μείνουν και τι να φάνε και να τους κυνηγάει η αστυνομία.

Βρε είμαστε σοβαρό κράτος εμείς; Αφού δώσαμε στους ανθρώπους άσυλο γιατί τους έχουμε αφήσει στον αέρα; Στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες που τα παίρνουν μαύρα και λειτουργούν εις βάρος της δημοσίας ασφάλισης, μιας και εργάζονται μη νόμιμα ως παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, μια βόλτα στην Μανωλάδα Ηλείας και προς την πλευρά της Λακωνίας θα σας πείσει. Εφόσον λοιπόν ζούμε σε συντεταγμένη πολιτεία τι περιμένουν και δεν ξεκινάνε από χθες που λέει ο λόγος αυστηρότερους  ελέγχους, ώστε όσοι δεν δικαιούνται ασύλου να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και την θέση τους να πάρουν όσοι νόμιμα δικαιούνται άσυλο και αν κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους θέλουν να μείνουν και να εργαστούν στην Ελλάδα έχει καλός, αλλά νόμιμα με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και όχι αυτά τα άρχοντο-χωριάτικα που βλέπουμε από ορισμένους γαιοκτήμονες που μας ξεφτιλίζουν ως Έλληνες. Επιτέλους ξεκαθαρίστε τα πράγματα.

Όσοι πάλι από τους παράνομα εισερχόμενους καταφθάνουν στα διάφορα περάσματα χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο του ποιοι είναι και από πού προέρχονται, να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι από την ελληνική πλευρά θα έχουν άμεση και άνευ όρων επαναπροώθηση. Έχεις χαρτιά μένεις και εξετάζεται το αίτημα σου, δεν έχεις φεύγεις όπως ήρθες, τα μπρος πίσω και ας σε αναλάβει η χώρα που σε έστειλε, η Τουρκία δηλαδή.

Στην Ελλάδα έχουμε αρκετές περιοχές στην ελληνική επαρχία που τους νόμιμους και ειδικά τους παράνομους τους καλοδέχτηκαν, γιατί θεωρήσαν ότι θα τους δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και αυτοί θα απολαμβάνουν τα τσίπουρα και τις ρακές στα καφενεία, τώρα όμως λούζονται τα επίχειρα όπως έγινε στην Κρήτη, όπου έγινε χαμός γιατί πείραξαν μια κοπέλα του χωριού. Η Κρήτη όπως ξέρουμε είναι από τα λίγα μέρη που δεν έχει δομές. Με ίδια πρωτοβουλία τους έχουν μαζέψει μια πληθώρα από νεαρούς πακιστανούς για τα μποστάνια τους, οπότε πρέπει να δουν τι θα κάνουν, είτε θα τους κρατήσουν, είτε θα τους διώξουν από τα μέρη τους και θα δουλεύουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους τα χωράφια τους «δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν πάνε».

Η Λέσβος πάλι όμως δεν έκανε προσκλητήριο σε κανέναν και όμως απο την μια μέρα στην άλλη από τις απέναντι μικρασιάτικες ακτές άρχισαν να αποβιβάζονται λεφούσια στις ακτές της. Είναι αλήθεια  ότι όχι μόνο τους δέχτηκε, αλλά και τους περιέθαλψε προσωρινά με όποιον τρόπο μπορούσε, βάζοντας πάνω από όλα τον ανθρωπισμό των κατοίκων της και ξελασπώνοντας και τους υπόλοιπους ευρωπαίους που μας τα έχουν πρήξει σε αγάπη, κατανόηση, συμπόνια, αλληλεγγύη, αλλά τους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες τους αποφεύγουν όπως «ο διάολος το λιβάνι». Η υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει χτυπήσει κόκκινο, όπως και η ελληνική κοινωνία, που είναι υποχρεωμένη να υπομένει αυτά που είναι απόρροια πολιτικών αποικιοκρατικών κρατών.

Δυστυχώς αστοχίες στο γκουβέρνο οδήγησαν στο να διπλασιαστούν όσοι είναι στις δομές των νησιών, ενώ στην Μόρια γιγαντώθηκε ο πληθυσμός με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα και με όχι απλά ανοικτές αλλά ορθάνοιχτες υπόνοιες, που τείνουν να γίνουν αποδείξεις για οργανωμένο σχέδιο δολιοφθοράς σύμφωνα με τις έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών. Να μην ξεχνάμε ότι στην «αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται» και τον έχουμε κοντά, πολύ κοντά. Αν τελικά αποκαλυφθούν οι ένοχοι των πυρκαγιών δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη μεταχείριση. Δεν δίστασαν να βάλουν σε άμεσο κίνδυνο γυναίκες, παιδιά, ανήμπορα άτομα και εμποδίζαν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να τις σβήσουν. Οριστικά και αμετάκλητα ανεπιθύμητοι από το ελληνικό κράτος και έξω από την χώρα. Αυτοί δεν είναι πρόσφυγες ούτε μετανάστες, είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δίκαιου ίσως και κάτι παραπάνω και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Για να μην μιλήσουμε για τις ανεξέλεγκτες μέχρις στιγμής υγειονομικές βόμβες με covid19, που ένας θεός ξέρει που βρίσκονται αυτή την στιγμή.

Οι Έλληνες της Μυτιλήνης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά έφτασαν πλέον στο μη παρέκει. Φωνάζανε οι νησιώτες μας, φρακάραμε είμαστε φουλ, αλλά σε ώτα μη ακουόντων. Και τελικά η φούσκα έσκασε και παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες ξεχύθηκαν όπως το ζεματιστό λάδι από την κατσαρόλα. Ακούστηκε από κυβερνητικά χείλη ότι «πρώτο του μέλημα είναι η ασφάλεια των κατοίκων και των μεταναστών». Μπα;  οχι κύριε, πρώτιστο μέλημα της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά ειδικά της σημερινής είναι η προστασία της περιουσίας, η ασφάλεια, και η ευημερία των Ελλήνων φορολογούμενων που την ψήφισαν για να δώσει λύση στο πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση, το οποίο όχι μόνο δεν έγινε αλλά γιγαντώθηκε. Το κράτος έχει ευθύνη να δώσει άμεση λύση, ίσως και να τους πάρει από το νησί το συντομότερο δυνατό, γιατί πλέον έχουν μετατραπεί από ανθρωπιστικό σε εθνικό πρόβλημα και εννοείτε ότι δεν είναι και ότι καλύτερο  η μεταφορά στην ενδοχώρα. Ήδη η Ελλάδα από άκρο σε άκρο έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο «hot spot», με ότι απρόβλεπτες συνέπειες μπορεί να έχει τόσο για τα εθνικά κυριαρχικά θέματα, καθώς και στην ισορροπία μέσα στην ελληνική κοινωνία η οποία ήδη χτυπημένη ανελέητα από τα μνημόνια, βιώνει και την δραματική δημογραφική αλλοίωση της.

Η πατρίδα μας έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια, σε ότι αφορά την πληθυσμιακή ισορροπία καθώς και την οικονομική της δυνατότητα, οφείλει λοιπόν πρώτα να προασπίσει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των Ελλήνων και μετά όσων μπαίνουν με το έτσι θέλω στην χώρα και αν είναι πρόσφυγες πολέμου «κομμάτια να γίνει» που λέει και ο λαός μας, αλλά οι οικονομικοί μετανάστες πλέων και με το κλείσιμο των βορείων συνόρων προς την γη της επαγγελίας των βιομηχανικών κρατών έκλεισε ανεπίστρεπτη και η Ελλάδα αδυνατεί να τους κρατήσει.

Ενημερώθηκα ότι έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των αλλοδαπών, ώστε να εισέλθουν στο νέο, πρόχειρο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας, που στήνεται στο Πεδίο Βολής του Καρά Τεπέ με την βοήθεια του ελληνικού στρατού. Στην νέα δομή ήδη έχουν εγκατασταθεί γύρω στα 800 άτομα, τα οποία έχουν υποβληθεί και σε τεστ για τον Covid-19. Στην Μόρια όμως βρισκόντουσαν 13.000 – 17.000, που αυτή την στιγμή κινούνται χωρίς κανέναν έλεγχο σε ένα νησί που βρίσκεται στο πλέον στρατηγικό σημείο του Αιγαίου, στην έξοδο των Στενών των Δαρδανελίων και με μια Τουρκία να μας απειλεί σχεδόν καθημερινά με πόλεμο. Μήπως λοιπόν να αφήσουμε ήσυχες τις ένοπλες δυνάμεις στο πραγματικό τους έργο και να αναλάβουν οι χρυσοκάνθαροι των ΜΚΟ να δουλέψουν και να βάλουν τα χεράκια τους να στήσουν καμία σκηνή; Άντε μπράβο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ