30/10/2020

Ένας Κύπριος ειδικών αποστολών- "Κτένισε" τη Ν.Αφρική – "Σκια" των VIP (βίντεο)

cyprus stavrianidis
Ποιος είναι ο άνθρωπος «σκιά» που κτένισε Ιράκ, Νιγηρία και Ν.Αφρική, αλλά προστάτευσε Boney M, Tom Johns και Σάκη Ρουβά

Κόμπιασμα, δέος και μερική αμηχανία. Αυτά είναι τα συναισθήματα που ευλόγως σε διακατέχουν όταν έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι ένας από τους αρτιότερα εκπαιδευμένους εκπαιδευτές όπλων στην Ευρώπη και είναι Κύπριος. Ο ίδιος μπορεί να μην δέχεται τον τίτλο αυτό, αλλά τον λες κι΄ έναν «Iron Man» ανάμεσά μας.
Στέλιος Σταυρινίδης 48 ετών.
Η δουλειά του, είναι Private Military Contractor και ασχολείται και με τον τομέα της υψηλής προστασίας ατόμων. Σε μια συνέντευξη χωρίς ίχνος δισταγμού, ο Στέλιος άγγιξε ευαίσθητα θέματα, τα οποία απασχολούν την κυπριακή κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια. Μέσα από τις εμπειρίες του σε αποστολές σε χώρες «υψηλού κινδύνου» αλλά και από τις χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης που κουβαλά στους ώμους του, ο Στέλιος μιλά στη «Σ» σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.
– Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον τομέα αυτό;
Υπηρέτησα στην Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών από το 1987 μέχρι το 1989. Με την απόλυσή μου, ξεκίνησα ως φρουρός σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης.
Ήμουν, ωστόσο ανεκπαίδευτος και υστερούσα σ’ αυτό το επίπεδο. Το 1995 είχα μια δουλειά, όπου έπρεπε να πάω στην Αυστρία για συνοδεία. Εκεί γνώρισα έναν Αμερικάνο, ο οποίος με κατατόπισε για το τι πρέπει να κάνω.
Κάπου εκεί άρχισαν όλα.. Άρχισαν να μελετώ το αντικείμενο και να κάνω εκπαιδεύσεις.
Το 1997 εντάχθηκα στην Αεροπορική Πτέρυγα Αστυνομίας. Εκεί, παράλληλα με την υπόλοιπη εκπαίδευση, εκπαιδεύτηκα και στο αντιτρομοκρατικό κομμάτι. Απ΄ εκεί «έκλεψα» κάποιες ιδέες.
Όντας, όμως, ασυμβίβαστος με στεγανά και καλούπια, αποχώρησα από την ΑΠΑ.
Ακολούθως άρχισα δικές μου δουλειές. Έκανα συνοδείες και δούλεψα στο εκπαιδευτικό κομμάτι μέχρι το 2010 περίπου, έχοντας αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις.
https://youtu.be/gwmHmBhU3Yg
-Ποιος ήταν ο πρώτος σου σταθμός στο εκπαιδευτικό κομμάτι, πως ξεκίνησες;
Αρχικά είχα ξεκινήσει με έναν φίλο στην Βουλγαρία όπου διατηρούσαμε μια μικρή ακαδημία έχοντας λίγους μαθητές τους οποίους εκπαιδεύαμε σε πιστόλια.
Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου, να δουλέψω σε Ακαδημία, στο κομμάτι του PMC, το 2009, έκανα μια εκπαίδευση στο Ροστόφ της Ρωσίας.
Στόχευσα στο να κάνω μια συμφωνία με τους Ρώσους, προκειμένου να γίνω αντιπρόσωπός τους και παράλληλα να μπω στο εκπαιδευτικό κομμάτι. Τυχαία, στην πορεία, συνάντησα την εταιρεία ESA όπου ξεκίνησα εκπαιδεύσεις γιατί ήθελα να μάθω τη φιλοσοφία τους και παράλληλα διατηρούσα και δικές μου δουλειές στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
Μετά από περίπου ενάμιση χρόνο μου ανακοίνωσαν από την εταιρεία ότι γίνομαι εκπαιδευτής και έτσι ξεκίνησα σεμινάρια από το 2010 μέχρι και σήμερα.
cyprus stavrianidis1
– Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα;
Από την εποχή που συνεργάστηκα με την ESA ανέλαβα πλέον περισσότερες αποστολές ειδικότερα στο εξωτερικό. Προηγουμένως οι αποστολές μου δεν ήταν τόσες όσο σήμερα.
– Ο Κύπριος που παραλίγο να πει όχι στο Discovery!
Είσαι ίσως ο μοναδικός Κύπριος για τον οποίο το διεθνούς φήμης κανάλι, Discovery Channel αφιέρωσε ένα ολόκληρο επεισόδιο. Αυτό σίγουρα δεν το λες μια δουλειά που έτυχε..
Πρέπει να σου πω ότι αυτό αρχικά ήταν εν αγνοία μου! Το Discovery Channel είχε ξεκινήσει έναν κύκλο ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο «The Secret War Of Bodyguard». Το κανάλι ήρθε στην Ακαδημία και έκανε μια επιλογή τριών ατόμων. Στην αρχή δεν το είδα με καλό μάτι γιατί δεν τα πάω και τόσο καλά με τα media.
Όταν με συνάντησε ο CEO Discovery Ευρώπης και μου είπε: «Είσαι έτοιμος για την επιτυχία;» δεν είχα συνειδητοποιήσει τι μου είπε. Έξι μήνες μετά αντιλήφθηκα τι εννοούσε λόγω των ανοιγμάτων της δουλειάς μου.
Το κανάλι είχε στην κατοχή του τα βιογραφικά όλων των εκπαιδευτών της εταιρείας. Προχώρησε ακολούθως σε μια επιλογή ατόμων. Στόχος του Discovery ήταν να παρουσιάσει τη δουλειά των επιλεχθέντων και παράλληλα μέσα από ένα αφιέρωμα να σκιαγραφήσει το ανθρώπινο τους προφίλ και την προσωπική τους ζωή.
cyprus stavrianidis2
Θα μου έλεγε κανείς, «ποιος είσαι και είπες όχι στο Discovery». Μετά από κάποιες συζητήσεις που έκανα υπέγραψα τα σχετικά συμβόλαια.
Τα πράγματα μετά ήρθαν μόνα τους. Συνεργείο του Discovery Channel ήταν μαζί μου στο πρώτο ταξίδι που έκανα στην Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στην
Παραγουάη. Ακολούθως, με ακολούθησαν στην Κολομβία και την Πολωνία. Μετά από 1 χρόνο τελείωσαν τα γυρίσματα με τελευταίο προορισμό την Κύπρο και το πώς ζω εδώ.Ένα από τα δέκα επεισόδια με τίτλο «Elite Bodyguard» είναι αφιερωμένο σε μένα. Στο παρόν στάδιο βρίσκεται στο στάδιο της μετάφρασης σε διάφορες γλώσσες.
Αν όλα πάνε καλά θα προβληθεί εντός του 2018.
Έχω αρνηθεί, ωστόσο, να εκμεταλλευτώ το δικαίωμα που έχω να το προβάλω στην Κύπρο, γιατί πολύ απλά η Κύπρος δεν ασχολείται μαζί μου, άρα γιατί να το κάνω εγώ.
cyprus stavrianidis3
– Θα πληρωθείς γι’ αυτή σου την συμμετοχή;
Αντιθέτως! Η εταιρεία για να προβληθεί στο Discovery, τους έδωσε περίπου 60 χιλιάδες αρχικά μόνο για την συμμετοχή.
– Ποιο το καθεστώς των φρουρών ασφαλείας στην Κύπρο, και σε ποιο στάδιο βρίσκεται, η χώρα μας σε ότι αφορά το κομμάτι της εκπαίδευσης;
Η Κύπρος είναι σε βρεφικό στάδιο ακόμη. Μετά την κρίση στην Κύπρο πολλοί έχασαν τη δουλειά τους. Κάποιος που δεν αγαπά την δουλειά του δεν θα την κάνει καλά. Έχει παράπονα ο κόσμος από τους φρουρούς ασφάλειας γιατί «δεν το έχουν». Πολλοί πήγαν να γίνουν φρουροί ασφαλείας γιατί είναι η πιο εύκολη δουλειά για όλους. Υπάρχουν πάνω από 3500 χιλιάδες και πάνω από 50 επίσημες εταιρείες.
Πριν αρκετά χρόνια ήθελαν λόγω καταστάσεων να ελέγξουν τους φρουρούς ασφαλείας και γι’ αυτό τον λόγο θέσπισαν κάποια βασικά μαθήματα. Ένα τετραήμερο σεμινάριο. Βασικά στο σεμινάριο αυτό γίνονται μαθήματα νομοθεσίας και δικαιωμάτων των φρουρών ασφαλείας και μια μέρα ένα μάθημα πρώτων βοηθειών. Δεν υπάρχει καθόλου το πρακτικό κομμάτι. Το σεμινάριο δεν στοιχίζει πάνω από 200 ευρώ.
Στο παρόν στάδιο δεν αλλάζει τίποτα. Δυστυχώς ή ευτυχώς όλα υπάγονται στην Αστυνομία. Υπάρχει ένα θέμα εδώ με τους έλεγχους της Αστυνομίας, που πάει να ελέγξει άδειες των φρουρών.
Δεν έχουν πρόσβαση μέσα σε ηλεκτρονικό μητρώο για να δουν αν κάποιος έχει άδεια. Κακώς, οι ίδιοι, δεν θέλουν να αλλάξουν κάτι.
Διερωτώμαι πόσο έξυπνοι είμαστε εμείς και πόσο χαζοί οι Άγγλοι που είναι οι ανώτεροι στο είδος τους. Στην Αγγλία χρειάζεται να παρακολουθήσει κανείς ένα σεμινάριο 140 ωρών, που να είναι αναγνωρισμένο από οργανισμούς.
Ακολούθως πρέπει να κάνεις 60 ώρες παραϊατρικά μαθήματα. Στοιχίζει περίπου 3 χιλιάδες λίρες Αγγλίας. Αυτά πάνε για έλεγχο και ακολούθως δίδεται η άδεια, ενώ με τη λήξη ενός θα πρέπει να ανανεωθούν με τον ίδιο τρόπο.
https://youtu.be/oMZMaoxZYIs
– Κατά καιρούς ήσουν στο πλάι επωνύμων. Ελλαδιτών αλλά κυρίως ξένων ονομάτων.. θρύλων.
Έχω κάνει ουκ ω λίγους. Tom Johns, Diana Ross, R.Steward, Chris Rea, White snake, Deap Purple αλλά και αρκετούς Ελλαδίτες ηθοποιούς και τραγουδιστές. Δούλεψα επίσης με την αγωνιστική ομάδα της WRC της Peugeot.
– Ποιος Κύπριος πολιτικός έχει την καλύτερη προστασία;
Υπάρχουν αξιόλογα άτομα γύρω από τους πολιτικούς και βλέπω πράγματα που μου αρέσουν.
cyprus stavrianidis34
[Σημερινή]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άδεια για θανατηφόρα βία εις βάρος ισλαμιστών έδωσε ο Μακρόν – Πληροφορίες για έξοδο του στόλου στην ανατολικη Μεσόγειο

Πληροφορίες του Ολυμπία κάνουν λόγο για μεγάλη κινητοποίηση των γαλλικών στρατευμάτων και επικείμενη έξοδο του γαλλικού στόλου με προορισμό την ανατολική Μεσόγειο. Ανατρέπεται πλήρως το...

Το ΝΑΤΟ ανέβασε φιλοτουρκική ανάρτηση λίγο μετά τον αποκεφαλισμό γυναικών στην Γαλλία!

Παγκόσμια οργή από την αψυχολόγητη ενέργεια υπέρ της Τουρκίας! Λίγο μετά την σφαγή στην Γαλλία, το ΝΑΤΟ είχε την φαεινή ιδέα να αναρτήσει ένα μήνυμα...

Όταν η Σοφία Βέμπο ξυλοκόπησε δημόσια τη Σπεράντζα Βρανά!

Ζήλια. Ένα… ζιζάνιο που μολύνει τα πάντα χωρίς να σκοτώνει τίποτα. Ένα συναίσθημα που οδηγεί τον άνθρωπο σε ακραίες αντιδράσεις. Πόσα και πόσα δεν...

Λυόν Γαλλία: Τούρκοι ισλαμοφασιστες κυνηγούν στους δρόμους της πόλης Αρμένιους (Βίντεο)

Στην Λυόν της Γαλλίας, μια οργανωμένη ομάδα από περίπου 300 νεαρούς Τούρκους φασίστες τριγυρνά στους δρόμους της πόλεως για να βρει Αρμένιους. https://twitter.com/antiwarrawitna/status/1321575127931408391?s=21

Αποκάλυψη Wikileaks: Πως οι Έλληνες το 2008 πέταξαν έξω τους Τούρκους από την υφαλοκρηπίδα!

Το 2008 οι Τούρκοι επιχείρησαν αντίστοιχη πρόκληση με την σημερινή. Ο στρατηγός Γράψας τότε έστειλε Ελληνικό πολεμικό στα 50 μέτρα από το ερευνητικό για...

Έξαλλοι οι Ρώσοι: Ο Ερντογάν μας πρόδωσε, είμαστε σε πόλεμο!

«Βρισκόμαστε πλέον σε πόλεμο με την Τουρκία! Η Τουρκία μας πρόδωσε δίνοντας το νατο τις συχνότητες των S 400!» Το Olympia.gr έχει γράψει εδώ και...

Εκτακτο: Ανακοινώνει πολύ σκληρά μέτρα διάρκειας ενός μήνα ο Μητσοτάκης τις επόμενες ώρες

Έτοιμος να αντιγράψει τον Μακρον για άλλη μια φορά ο Μητσοτάκης που ετοιμάζεται να ανακοινώσει πολύ σκληρά νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας...

Σαμπάνιες ανοίγει ο Ερντογάν! Η Ελληνική δικαιοσύνη αποφυλακίζει τους ναρκέμπορους του Noor1!

Κορόιδα λιμενικοί που κυνηγάτε την τουρκική ηρωΐνη αντί να τα πιάνετε και να κάνετε ζωάρα!! Συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης,...

Η στιγμή που οι Γάλλοι αρπάζουν τον Ισλαμοφασίστα σφαγέα! (Βίντεο)

Εικοσιπεντάχρονος ισλαμιστής ο δράστης του αποκεφαλισμού των δύο γυναικών μέσα σε εκκλησία στην Νίκαια της Γαλλίας. Δολοφόνησε άλλη μια γυναίκα, και τραυμάτισε αρκετά άτομα....

Το ένοχο μυστικό του Alpha – Κόπηκε η συνέντευξη Πετράκου στον Σρόιτερ;

Αυτή τη στιγμή στον Alpha παρά το ότι είχε προαναγγελθεί και είχε διαφημισθεί δεόντως η εκπομπή Tim Talk του Αντώνη Σρόιτερ, παίζει η ταινία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άδεια για θανατηφόρα βία εις βάρος ισλαμιστών έδωσε ο Μακρόν – Πληροφορίες για έξοδο του στόλου στην ανατολικη Μεσόγειο

Πληροφορίες του Ολυμπία κάνουν λόγο για μεγάλη κινητοποίηση των γαλλικών στρατευμάτων και επικείμενη έξοδο του γαλλικού στόλου με προορισμό την ανατολική Μεσόγειο. Ανατρέπεται πλήρως το...

Το ΝΑΤΟ ανέβασε φιλοτουρκική ανάρτηση λίγο μετά τον αποκεφαλισμό γυναικών στην Γαλλία!

Παγκόσμια οργή από την αψυχολόγητη ενέργεια υπέρ της Τουρκίας! Λίγο μετά την σφαγή στην Γαλλία, το ΝΑΤΟ είχε την φαεινή ιδέα να αναρτήσει ένα μήνυμα...

Όταν η Σοφία Βέμπο ξυλοκόπησε δημόσια τη Σπεράντζα Βρανά!

Ζήλια. Ένα… ζιζάνιο που μολύνει τα πάντα χωρίς να σκοτώνει τίποτα. Ένα συναίσθημα που οδηγεί τον άνθρωπο σε ακραίες αντιδράσεις. Πόσα και πόσα δεν...

Λυόν Γαλλία: Τούρκοι ισλαμοφασιστες κυνηγούν στους δρόμους της πόλης Αρμένιους (Βίντεο)

Στην Λυόν της Γαλλίας, μια οργανωμένη ομάδα από περίπου 300 νεαρούς Τούρκους φασίστες τριγυρνά στους δρόμους της πόλεως για να βρει Αρμένιους. https://twitter.com/antiwarrawitna/status/1321575127931408391?s=21

Αποκάλυψη Wikileaks: Πως οι Έλληνες το 2008 πέταξαν έξω τους Τούρκους από την υφαλοκρηπίδα!

Το 2008 οι Τούρκοι επιχείρησαν αντίστοιχη πρόκληση με την σημερινή. Ο στρατηγός Γράψας τότε έστειλε Ελληνικό πολεμικό στα 50 μέτρα από το ερευνητικό για...

Έξαλλοι οι Ρώσοι: Ο Ερντογάν μας πρόδωσε, είμαστε σε πόλεμο!

«Βρισκόμαστε πλέον σε πόλεμο με την Τουρκία! Η Τουρκία μας πρόδωσε δίνοντας το νατο τις συχνότητες των S 400!» Το Olympia.gr έχει γράψει εδώ και...