Ξεκίνησαν οι «ωμές» παρεμβάσεις Ευρωπαίων για την Ιταλία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

A96D226413DF8147DB7D3B9AAFB38C60Η είδηση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Ευρώπη δεν είναι τόσο η αποχώρηση Μόντι, αλλά όπως φαίνεται η υποψηφιότητα Μπερλουσκόνι.

Οι ωμές παρεμβάσεις για την Ιταλία ξεκίνησαν το επόμενο λεπτό από τη δήλωση Μόντι ότι θα παραιτηθεί πριν λήξει η θητεία του. Αποτέλεσμα, το ιταλικό χρηματιστήριο να κάνει βουτιά και τα spreads της Ιταλίας να πάρουν ανοδική πορεία.

Διαβάστε δηλώσεις ευρωπαίων που είτε αφήνουν αιχμές για τον Μπερλουσκόνι είτε το αναφέρουν ξεκάθαρα. Να το δούμε από την πλεόν αντικειμενική σκοπιά, ως μια υποψηφιότητα για την ιταλική πρωθυπουργία.

Ρομπάι:

“Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ο Μάριο Μόντι έκανε καταπληκτική δουλειά ως πρωθυπουργός. Ανέκτησε την εμπιστοσύνη στην Ιταλία η οποία είναι ένας παίκτης κλειδί στην ευρωζώνη. Έτσι, βοήθησε τα μέγιστα στη διατήρηση της σταθερότητας στην ευρωζώνη. Ο Μάριο Μόντι ήταν ένας μεγάλος πρωθυπουργός για την Ιταλία και ελπίζω πως οι πολιτικές που έθεσε θα συνεχιστούν μετά τις εκλογές. Δεν υπάρχει εναλλακτική από την υγιή δημοσιονομική κατάσταση και ανταγωνιστική οικονομία. Είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ύφεση και η ανεργία. Δεν υπάρχει εναλλακτική στα όσα κάνει ο κ. Μόντι”, είπε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλιου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Με άλλα λόγια, αν δεν υπάρξει άλλος πολιτικός που να ακολουθήσει την πολιτική Μόντι, οι ιταλοί ψηφοφόροι είναι καταδικασμένοι. Αν αυτό δεν λέγεται ωμή παρέμβαση τότε πως λέγεται;

Σουλτς:

«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποτελεί απειλή για την Ιταλία και την Ευρώπη, οι οποίες, αντιθέτως, χρειάζονται σταθερότητα», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, σε συνέντευξή του στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

«Πολλά από τα προβλήματα της Ιταλίας είναι αποτέλεσμα των δέκα ετών της πρωθυπουργίας Μπερλουσκόνι, ενώ, σε σχέση με την απόφασή του Καβαλιέρε να ηγηθεί και πάλι της κεντροδεξιάς, τόνισε ότι «πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι, συνδεδεμένο με τα ιδιαίτερα προβλήματά του».

Οι δηλώσεις των ανώτατων ευρωπαίων αξιωματούχων ποιόν έχουν στόχο; Τους πολιτικούς της Ιταλίας ή τους πολίτες της; Αν αποφασίσουν έναν ή τον άλλο πολιτικό για πρωθυπουργό τους ποιος θα έχει το βάρος των ευθυνών; Μήπως οι ίδιοι οι πολίτες που άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα; Αλλά, τα ίδια δεν έκαναν και στην Ελλάδα με τον κίνδυνο ότι αν δεν πάρουμε τη δόση χρεοκοπήσαμε; Έχουν περάσει από τότε 5,5 μήνες φυσικά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ