1974. Η άγνωστη μάχη του Έβρου, αποτέλεσμα του Τουρκικού ήθους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

mustafa kemal ataturk ankara iliΤους καιρούς της εισβολής στην Κύπρο, πάνω στη γέφυρα του Έβρου όπου συναντά κανείς Έλληνες και Τούρκους φρουρούς, ακούστηκαν πυροβολισμοί. Τότε ο Έλληνας υπαξιωματικός υπηρεσίας έτρεξε άοπλος προς τη γέφυρα, όπου αντίκρισε πτώματα Τούρκων, και την Ελληνική σκοπιά άδεια. Σαστισμένος, σε κάποιο κοντινό σημείο παρατήρησε ένα τμήμα από το ύφασμα του παντελονιού του Έλληνα σκοπού, ο οποίος με ένα δύσκολο τρόπο είχε γαντζωθεί πάνω στη γέφυρα, ώστε από κρεμασμένος στην έξω πλευρά να μπορεί να σηκώνετε όταν πλησίαζαν Τούρκοι, και να τους πυροβολεί. Έτσι δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν, και όσοι προσέρχονταν για να δουν τι συνέβη στους πρώτους πεσόντες, έπεφταν και αυτοί από τις σφαίρες του. Τη στιγμή που ο υπαξιωματικός κατάλαβε που βρίσκονταν ο σκοπός, από την αντίθετη πλευρά είχαν αρχίσει να προσέρχονται περισσότεροι Τούρκοι. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, ο υπαξιωματικός σκαρφάλωσε στο άκρο της γέφυρας, έπεσε επάνω στον σκοπό και τον τράβηξε, με σκοπό να πέσουν και οι δύο μέσα στο ποτάμι, πράγμα το οποίο έγινε. Βγήκαν τελικά κολυμπώντας σε κάποιο άλλο σημείο αρκετά παρακάτω. Τότε ο υπαξιωματικός ρώτησε τον σκοπό τι είχε συμβεί, το πως ξεκίνησε αυτή η μάχη. Το πρόβλημα είχε προκληθεί από τους Τούρκους, αλλά όχι μόνο από την συμπεριφορά τους πάνω στη γέφυρα και την εισβολή στην Κύπρο. Ο σκοπός ήταν γιός ενός από τους αθώους άοπλους Έλληνες πολίτες που είχαν συλλάβει Τούρκοι, και τους είχαν δολοφονήσει με το ‘μαρτύριο της μπουκάλας.’ Όταν θερμανθεί ένα άδειο μπουκάλι, βγαίνει από μέσα ο αέρας, και γίνετε σαν βεντούζα. Όταν ένας άνθρωπος βιαστεί με ένα τέτοιο μπουκάλι, γίνετε αναρρόφηση των εντέρων του μέσα στο μπουκάλι. Δεμένο, και σε αυτή την κατάσταση βρέθηκε το πτώμα αυτού του ανθρώπου. Αυτή η φρικτή ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή, και υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που την γνωρίζουν και από απόγνωση δεν μιλάνε, όπως δεν μιλάνε και πολλοί για τα απίστευτα βασανιστήρια της Μακρονήσου, της Μέρλιν και άλλα. Οι άνθρωποι από την φύση μας δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε ακρότητες. Υπάρχει όμως ένα ποσοστό ανθρώπων ανάμεσά μας το οποίο έχει βλάβη, και μπορούν να γίνουν βασανιστές.

Οι φρικαλεότητες, η αποκτήνωση, οι άδικες σφαγές, τα βασανιστήρια, όποιος και εάν τα κάνει έχουν αποτέλεσμα το μίσος και την καταστροφή. Αφήνουν πληγές που μένουν ανοιχτές για γενεές και γενεές. Το μίσος πολλών Ελλήνων για τους Τούρκους προέρχεται από τέτοια γεγονότα, τα οποία έγιναν, είναι πάρα πολλά στο περασμα της ιστορίας και πέρα για πέρα αληθινά. Θα φέρω εδώ ακόμα ένα παράδειγμα. Μία Ελληνίδα μητέρα έφυγε πρόσφυγας από την Ελλάδα κατα τη διάρκεια του Β πολέμου, από μέρος όπου υπήρχε μεγάλη πείνα. Κρατώντας το μωρό της στα χέρια πέρασε μαζί με άλλους με μία βάρκα στην Τουρκία για να φτάσει στα στρατόπεδα προσφύγων του Ερυθρού Σταυρού. Όταν αποβιβάστηκαν, μέσα στο σκοτάδι άκουσε η γυναίκα αυτή τουρκικά από Τούρκους που πλησίαζαν, παρέλυσε από φόβο, και της έπεσε το μωρό από τα χέρια πάνω σε βράχια. Γιατί άραγε αυτή η γυναίκα τρομοκρατήθηκε; Ήταν γεννημένη στη Μικρά Ασία. Μικρή, κρυμμένη μέσα σε μία εκκλησία, είχε δει με τα μάτια της πως βασάνιζαν και τεμάχιζαν ζωντανά παιδιά, γυναίκες και γέρους οι Τούρκοι, σύμφωνα με τις εντολές του Κορανίου, το οποίο ονομάζει τα σημεία του σώματος όπου πρέπει να πέσει το ξίφος πάνω στον άπιστο. Το μικρό κοριτσάκι που έπεσε στα βράχια έζησε, και μου είπε η ίδια αυτή την ιστορία, όπως και την ιστορία αρκετών που έζησαν από την Μικρασιατική Καταστροφή, έχοντας χάσει τα λογικά τους από αυτά που είδαν. Η γυναίκα αυτή είναι σύζυγος εξαδέλφου του πατέρα μου και ζει. Ορισμένοι Έλληνες, ότι και να γίνει, όσα χρόνια και να περάσουν, δεν θα μπορέσουν ποτέ να συγχωρέσουν αυτά που σε βάρος των προγόνων τους έκαναν οι Τούρκοι. Για αιώνες, με μόνο δικαίωμα το νόμο του Κορανίου επιτίθενται και λεηλατούν, παίρνουν τον τόπο μας και τις ζωές μας, σφάζουν, βασανίζουν και βιάζουν. Υπάρχουν και περίοδοι που αυτά σταματούν, για να αρχίσουν πάλι αργότερα. Το βασικό ιδεολογικό θεμέλιο πάνω στο οποίο βασίζουν την κατάκτησή τους είναι η θρησκεία τους. Αφελέστατοι είναι όχι μόνο οι περισσότεροι δικοί μας πολιτικοί, αλλά και οι πολιτικοί του μη μουσουλμανικού κόσμου, διότι δεν γνωρίζουν τι θα πει Ισλαμοφασισμός. Για να μάθουν, χρειάζεται χρονοβόρα μελέτη.
Το ότι έχουν κάνει εγκλήματα και Έλληνες σε βάρος Τούρκων είναι αλήθεια. Να δούμε όμως κάποτε σε τι ποσοστό, σε τι αναλογία, και μέχρι ποιου σημείου στην φρίκη έφτασαν και οι Τούρκοι και οι Έλληνες. Να τα βάλουμε κάτω τα πράγματα και να μετρήσουμε τι έχει γίνει όλα τα χίλια τελευταία χρόνια που έχουμε στενές σχέσεις. Η άρνηση, τόσο κάποιων Τούρκων όσο και Γερμανών και όσων έχουν ευθύνες για γενοκτονίες και φρικαλεότητες, βρίσκει συχνά υποστηρικτές άλλους ανθρώπους οι οποίοι έχουν πλήρη άγνοια για το τι ακριβώς συνέβη, και δεν πιστεύουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει σε τέτοιο σημείο αποκτήνωσης, ώστε να κάνει τέτοια απάνθρωπα μαζικά εγκλήματα. Τα παιδιά και τα εγγόνια πολλών εγκληματιών πολέμου, δεν μπορούν να διανοηθούν σε τι σημείο αποκτήνωσης έφτασαν οι πατεράδες και παππούδες τους, και συχνά πιστεύουν πως οι κατηγορίες για γενοκτονίες είναι πλαστές. Πολλά εγκλήματα ανθρώπου ενάντια σε άνθρωπο, ξεπερνάνε κάθε φαντασία κάποιων άλλων ανθρώπων που μεγάλωσαν αδαείς, σε πολιτισμένο και ειρηνικό περιβάλλον.
Εδώ θα δείτε τη μαρτυρίες για Τουρκικά βασανιστήρια. Μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος να τα διαβάσουν ο Πρωθυπουργός και ο κ. Δρούτσας.
http://pontosforum.4.forumer.com/a/_post1229.html
http://www.iospress.gr/ios1995/ios19950115b.htm
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=220634
http://www.iospress.gr/ios1999/ios19990321a.htm
http://cemilturan.gr/?p=631
Γ. Σιδηρούντιος.
ellinikesaxies.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ