1/12/2020

Έγγραφα του Φόρειν ΄Οφις 1894 – 1922 που το ση μερινό Φόρειν ΄Οφις δεν τολμά να προβάλει!

image007

Αρμενική Γενοκτονία 24 Απριλίου 1915

Για να μην ενοχλήσει την Τουρκία…

Ο Βρετανός (με αυστραλιανή καταγωγή) δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαστικός, ακαδημαϊκός και συγγραφέας Geoffrey Robertson QC κλείνοντας το κεφάλαιο 7 του βιβλίου του «Μια άβολη Γενοκτονία – Ποίος θυμάται τώρα τους Αρμένιους;» στο οποίο αναφέρεται στην πολιτική του Φόρειν ΄Οφις (βάση εγγράφων για τα χρόνια 1997 -2009) για το πως και γιατί να αποφεύγουν οι Βρετανοί υπουργοί και διπλωμάτες να ενοχλούν την Τουρκία με αναγνώριση της Γενοκτονίας, γράφει για την άρνηση του Φόρειν ΄Οφις:

«Πρέπει να πάει πιο πέρα. Πρέπει να σταματήσει να μιλά για τραγωδία. Να χρησιμοποιεί τη σωστή λέξη, τα γεγονότα του 1915 δεν ήταν τραγωδία αλλά έγκλημα. Ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας – όπως είχε πει η Βρετανία το 1915 και πρέπει να το επαναλάβει το 2015».

Το Βρετανικό Κρατικό Αρχείο όπως το Αμερικανικό, το Γερμανικό, το Γαλλικό, είναι από τα πλέον πλούσια σε αδιάσειστα στοιχεία για τα τουρκικά εγκλήματα εναντίον των Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων και άλλων μειονοτήτων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στα χέρια των συνεχιστών της , Νεοτούρκων και σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ από το 1894 μέχρι το 1922. (Οι πρώτες σφαγές των Αρμενίων ξεκίνησαν το 1894 – 1896). Για να επαναλάβει, λοιπόν, το Φόρειν ΄Οφις εν έτη 2015 ότι είχε πει το 1915 πρέπει να τολμήσει να χρησιμοποιήσει τα εφιαλτικά για την Τουρκία έγγραφα, που το 1915 άφησαν κληρονομιά στην Ιστορία, οι προκάτοχοί του.

Ακριβής ημέρα σήμερα (24.4.2015) της Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας, ημέρα συμπλήρωσης μιας εκατονταετίας από το 1915, ας παραθέσω ορισμένα από τα έγγραφα αυτά.

Μια λεπτομερής, ιστορική έκθεση του Βρετανού τότε αξιωματούχου του Φόρειν Όφις George W. Rendel, ημερομηνίας 20 Μαρτίου 1922 που περιέλαβα ολόκληρη και στο βιβλίο μου για την Ποντιακή Γενοκτονία με τίτλο «Γενοκτονία» που εξέδωσα στη Λευκωσία το 1998, και στην οποία καταγράφονται τα φρικιαστικά εγκλήματα των Τούρκων εναντίον των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων, γράφει ξεκινώντας στην πρώτη της παράγραφο:

Το αποτέλεσμα της ανακωχής με την Τουρκία στις 30.10.1918, μάλλον τερμάτισε προσωρινά τις εξοντώσεις των μειονοτήτων από τους Τούρκους που συνεχίζονταν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Στο διάστημα αυτό είναι γενικώς αποδεκτό ότι 1,500.000 Αρμένιοι εξαφανίστηκαν κάτω από συνθήκες υπέρτατης βαρβαρότητας, και άλλες 500,000 ΄Ελληνες απελάθηκαν από τους οποίους ελάχιστοι έχουν επιζήσει. …Είναι αναγκαίο να αναφερθούμε σε αυτές τις, προ της συνθήκης, εκτελέσεις εφόσον υπάρχει σήμερα μια ισχυρή τάση να υποβαθμιστούν ή να παραγνωριστούν, για να θεωρηθούν όσες τέτοιες θα ακολουθήσουν τη συνθήκη, ως μεμονωμένα επεισόδια που θα προκαλέσουν οι ΄Ελληνες που αποβιβάστηκαν στη Σμύρνη και η γενική Πολιτική των Συμμάχων απέναντι στην Τουρκία…»

Και συνεχίζει πιο κάτω.

«…1919

Μετά την εκεχειρία οι Συμμαχικές Δυνάμεις και ειδικότερα η Κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητας αναγνώρισε τη ηθική υποχρέωση να βοηθήσει για αντιμετώπιση των όσων κακών υπέφεραν οι μειονότητες κατά την διάρκεια του πολέμου, ανεξάρτητα απ΄ότι μπορεί να γίνει με μια τελική διευθέτηση. Ειδικά στοχεύουν να διασφαλίσουν: 1) Την αποκατάσταση των κατασχεθέντων περιουσιών (που συνεπάγεται τον επαναπατρισμό στη Τουρκία ευάριθμων προσφύγων), 2) την ανεύρεση Χριστιανών γυναικών και παιδιών σε μουσουλμανικά χέρια και 3) Καθορισμό της ευθύνης για τις σφαγές κατά τον πόλεμο…»

Σε άλλο σημείο η έκθεση αναφέρει:

«.. Από ένα αριθμό 170,000 γυναικών και παιδιών σε μουσουλμανικά χέρια σώθηκαν οι 90,000. Ορισμένοι Τούρκοι εγκληματίες εξορίστηκαν στη Μάλτα όμως μετά αφέθησαν ελεύθεροι. Ενωρίς το Μάιο του 1919 ξανα-ξεκίνησαν οι καταδιώξεις των Αρμενίων και Ελλήνων σε ολόκληρη τη Ανατολία και το Πόντο… Οι χειρότερες περιπτώσεις αδικίας έναντι των Χριστιανών έμειναν αναπάντητες… Οι Χριστιανοί είναι κατατρομαγμένοι… τα κύρια θύματα είναι φυσικά τα απροστάτευτα χριστιανικά χωριά. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα και δεν πρόκειται να σηκώσει το δακτυλάκι της να βοηθήσει τους Χριστιανούς, πίσω απ΄όλες αυτές τις καταστάσεις βρίσκεται ο Μουσταφά Κεμάλ…

1920

Η πρώτη μαζική σφαγή μετά την εκεχειρία ήταν στη Marash η οποία είχε μεγάλο αρμενικό πληθυσμό. Οι πλέον φρικιαστικές λεπτομέρειες των σφαγών στη Marash βρίσκονται στα σημειωματάρια του Δρ. Crathern, γραμματέα της αμερικανικής αποστολής της YMCA. Η σφαγή ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον Βρετανό περιφερειακό πράκτορα των μυστικών μας υπηρεσιών, μεταξύ 15,000 μέχρι 20,000 Αρμένιοι εξοντώθηκαν. Οι περισσότερες γυναίκες δολοφονήθηκαν με τσεκούρια. Πολλές από τις γυναίκες και πολλά παιδιά υπέστησαν άγριους βασανισμούς προτού δολοφονηθούν. Ο περιγραφές του Δρ. Crathern για τις εικόνες είναι «βασανισμοί κόλασης» και τις οποίες είδε με τα μάτια του είναι δύσκολο να ξεχάσει…»

image0016

Ο Βρετανός διπλωμάτης George. William Rendel (1889-1979)

Στις 11 Μαίου 1922 ο κ. Ρέντελ έλαβε το πιο κάτω τηλεγράφημα από βρετανική αποστολή στην Τουρκία:

“ Δεν υπάρχει πλέον καμία πιθανή αμφιβολία ότι η Άγκυρα σκοπίμως εξοντώνει όλες τις χριστιανικές μειονότητες και ότι δεν θα διστάσουν να επεκτείνουν το σχέδιο αυτό και στην περιοχή της Σμύρνης. Η προπαγάνδα τους εναντίον των καταστάσεωγ αυτών, σκοπό έχει να τους καλύπτει μονάχα. ΄Έχουμε καθαρές αποδείξεις και μαρτυρίες ότι οι Τούρκοι είναι ανάξιοι όσο ποτέ να κυβερνήσουν τους ίδιους ή άλλους. Δεν μπορώ να δω πως μπορούμε να παραδώσουμε τη Σμύρνη προτού οι ΄Ελληνες και οι Αρμένιοι φύγουν πρώτα… Και δεν βλέπω όμως ούτε το λόγο για να φύγουν. Εφόσον οι Τούρκοι είναι ανίκανοι να συμμορφωθούν με τις πλέον βασικές αρχές του πολιτισμού θα πρέπει να δεχθούν τις συνέπειες. Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε τα δικαιώματα των ζώντων Χριστιανών για τα δικαιώματα νεκρών Τούρκων.. Έτσι και επιβληθεί ξανά τουρκική κυριαρχία θα είναι αδύνατον να προστατευθούν οι μειονότητες. Η μόνη τους ασφάλεια όπως λένε και οι Έλληνες είναι η παρουσία Ελληνικού Στρατού».

Οι δε Τάιμς του Λονδίνου στις 5 Μαίου 1922 έγραψαν για 10,000 Έλληνες δολοφονημένους με τίτλο « Turks’ insanesavagery” (Η φρενοβλαβής αγριότητα των Τούρκων).

Πόσο δίκαιο είχε ο Βρετανός αξιωματούχος George. W. Rendel to 1922 στη πρόβλεψή του ότι τα εγκλήματα αυτά θα παραγνωρίζονταν γι΄αυτό και τα κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συνάδελφοί του, και που βρίσκονται εδώ και δεκαετίες ελεύθερα στα βρετανικά Αρχεία στο Λονδίνο και που ενσυνείδητα αγνοεί το σημερινό Φόρειν ΄Οφις για να μην ενοχλήσει την οικονομική συνέταιρό του Τουρκία,

το υπέδειξαν περίτρανα τα νεότερα βρετανικά έγγραφα για τα έτι 1997 – 2009. Τα οποία εξασφάλισε ο δικηγόρος Geoffrey Robertson QC, από το Φόρειν ΄Οφις αναγκάζοντάς το να τα αποδεσμεύσει βάση του Νόμου 2000 περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης, για να φανερωθεί η σκόπιμη βρετανική υποκρισία συγκάλυψης των τουρκικών εγκλημάτων.

Daily Mail 17.4.2015

Ένα από τα εκατοντάδες άρθρα που συνεχίζουν να πλημμυρίζουν τις εφημερίδες και ιστοσελίδες παγκοσμίως είναι και αυτό της 17ης Απριλίου 2015 της Ντέιλι Μέιλ στο Λονδίνο με τίτλο:

Η Γενοκτονία των Χριστιανών: Το αιματοκύλισμα της διαφθοράς που ξεπέρασε ακόμα και τις σημερινές βαρβαρότητες του ισλαμικού κράτους – 100 χρόνια μετά η Τουρκία σήμερα αντιμετωπίζει την παγκόσμια αηδία για την άρνησή της να παραδεχθεί τις σφαγές πέραν του ενός εκατομμυρίου Αρμενίων.

To 1915 οι κυβερνήτες της Οθωμανικές αυτοκρατορίας γύρισαν το μίσος τους εναντίον των Αρμενίων. Οι καταδιώξεις της μειονότητας μετατράπηκαν σε αχαλίνωτη αγριότητα.

Το άρθρο είχε και προειδοποίηση για τις γραφικότητες των φωτογραφιών.

Genocide of the Christians: The blood-soaked depravity exceeded even today’s atrocities by Islamic State – now, 100 years on Turkey faces global disgust at its refusal to admit butchering over a MILLION Armenians

Εγραψε μεταξύ άλλων το άρθρο: «Over the next six months, there was to be a systematic uprooting and slaughter of perhaps as many as 1.5 million Armenians — on the grounds that they were infidels, racially inferior ‘dogs’ and traitors who were siding with Russia against Turkey.»

«Τους επόμενους έξι μήνες (εννοεί μετά τις 24 Απριλίου 1915) υπήρξε ένας συστηματικός ξεριζωμός και σφαγή περίπου 1.5 εκ Αρμενίων – με δικαιολογία ότι ήσαν άπιστοι, φυλετικά κατώτεροι, ‘σκύλοι’ και προδότες που συμμαχούσαν με τη Ρωσία εναντίον της Τουρκίας».

Να προσθέσω όμως ότι ναι μεν οι βαρβαρότητες και η εξόντωση των Αρμενίων ξεκίνησε επί Οθωμανών όταν και ξεκίνησε και το ξήλωμα της αυτοκρατορίας, η πολιτική εκείνη υιοθετήθηκε σθενερά από τον Κεμάλ Ατατούρκ και τους Νεοτούρκους του, ο οποίος την συνέχισε και την ολοκλήρωσε μέχρι το 1922 επεκτείνοντας την όσο βάρβαρα και απάνθρωπα μπορούσε εναντίον των Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων και άλλων μειονοτήτων περιλαμβανομένων και Εβραίων. Γι΄αυτό και η Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας καθιερώθηκε η 19 Μαίου 1919 ημέρα που ο Κεμάλ αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα και διέταξε την τελική εξόντωση και εθνολογική κάθαρση των περιοχών δηλαδή των Ελλήνων του Πόντου. Μετά το 1922 με την καταστροφή της Σμύρνης ο αριθμός των θυμάτων κατέγραφε 353.000 δολοφονημένους Έλληνες.

Η φωτογραφία με δολοφονίες Χριστιανών από δημοσίευμα της Daily Mail 17.4.2015 δίχως να ονομάζονται οι εικονίζοντες. Ο στρατιωτικός με τον κόκκινο κύκλο στο κεφάλι – που βάλαμε εμείς – αναγνωρίστηκε από τον συμπατριώτη μας από τη Βοστόνη Γ. Γιαλτουρίδη, ως ο Γερμανός στρατηγός Οτο Βον Λιμαν Σάντερς. Σημειώνω ότι η Ντέιλι Μέιλ δεν τον αναγνώρισε και προφανώς τον εξέλαβε ως Τούρκο μαζί με τους υπόλοιπους. Επίσης δίπλα από τον Γερμανό εικονίζεται ο Μουσταφά Κεμάλ.

Τους είχε συμβουλεύσει ο Γερμανός Σάντερς: “…Σας διαβεβαιώνω, ότι οι παγωνιές και το κρύο του χειμώνα, οι βροχές και η μεγάλη υγρασία, ο ήλιος και η τρομερή ζέστη του καλοκαιριού, οι αρρώστιες του εξαντλητικού τύφου και της χολέρας, οι κακουχίες και η ασιτία, θα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα που εσείς θέλετε και υπολογίζετε να κάνετε με τις σφαγές…” Συμβουλή που ακολούθησαν οι Νεότουρκοι με τις πορείες θανάτου προς την έρημο… (Από υπόμνημα Φανούλας Αργυρού για την Ποντιακή Γενοκτονία 2000).

image005

Children, whose parents had been killed for their ethnicity and religion in the brutal genocide here pictured together in 1918 (Daily Mail 17.4.2015) (Παιδιά οι γονείς των οποίων δολοφονήθηκαν για την εθνικότητα και τη θρησκεία τους κατά τη διάρκεια της κτηνώδους γενοκτονίας το 1918- Ντέιλι Μέιλ 17.4.2015).

Σχολή Μελκονιάν στη Λευκωσία

Εδώ να σημειώσω ότι το γνωστό ιστορικό Αρμενικό Ινστιτούτο Μελκονιάν στη Λευκωσία, προτού εξελιχθεί αργότερα σε ένα φημισμένο εκπαιδευτήριο, κτίστηκε αρχικά και αποκλειστικά για να στεγάζει ορφανά σαν αυτά από την γενοκτονία, γενναιοδωρία των αδελφών Garabed & Krikor Melkonian και άνοιξε τις πόρτες του για εκατοντάδες τέτοια παιδιά το 1926.

image006

Φωτογραφία – όταν τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του Ιδρύματος Μελκονιάν στη Λευκωσία το 1924

image007

A Turkish official teases starving Armenian children during the genocide in Turkey in 1915 (Daily Mail 17.4.2015)

Στη φωτογραφία αυτή, ένας Τούρκος αξιωματούχος παίζει με το πόνο και τη πείνα Αρμενοπαίδων κατά την διάρκεια της γενοκτονίας το 1915.

Θα κλείσω με αυτά που έγραψε σε άρθρα της η βρετανική Γκάρτιαν στις 22 Απριλίου, 2015.

«Η Βρετανία καταδίκασε τις σφαγές αλλά ισχυρίζεται ότι το αρμενικό θέμα ακόμα δεν κρίθηκε νομικά. Παρόλα ταύτα, με δηλώσεις όπως του Πάπα, τα Ηνωμένα Έθνη, εθνικά κοινοβούλια ποινικοποιώντας την άρνηση της γενοκτονίας, και αναγνώριση της από σχεδόν όλες τις πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών και πολλά κοινοβούλια, περιλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού, ένα τέταρτο του κόσμου στην πραγματικότητα αναγνώρισε την γενοκτονία. Καθαρή άρνηση γίνεται μόνο από την Τουρκία και το Αζερμπαιτζάν».

Αιωνία η Μνήμη όλων των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας (Ελλήνων και Ασσυρίων), της πρώτης τέτοιας του περασμένου αιώνα.

Φανούλα Αργυρού

Ερευνήτρια/συγγραφέας

Λονδίνο 24.4.2015 (Σχετική ανταπόκριση στο Ράδιο Πρώτο πρόγραμμα Λάζαρου Μαύρου 24.4.2015).

Subject: Genocide of the Christians

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3044292/Genocide-Christians-blood-soaked-depravity-exceeded-today-s-atrocities-Islamic-State-100-years-Turkey-faces-global-disgust-refusal-admit-butchering-MILLION-Christians.html

Subject: Turkey must end its 100 years of genocide denial | Peter Balakian | Comment is free | The Guardian

http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/apr/21/turkey-100-years-genocide-denial-armenia

Subject: White House Acknowledges Armenian Genocide, but Avoids the Term – NYTimes.com

http://www.nytimes.com/2015/04/22/world/europe/white-house-acknowledges-armenian-genocide-but-avoids-the-term.html?_r=0

Subject: Rep. Schiff slams Obama’s decision not to recognize the Armenian Genocide | Public Radio of Armenia

http://www.armradio.am/en/2015/04/22/rep-schiff-slams-obamas-decision-not-to-recognize-the-armenian-genocide/

Subject: Helsinki Commission calls for recognition of the Armenian Genocide | Public Radio of Armenia

http://www.armradio.am/en/2015/04/22/helsinki-commission-calls-for-recognition-of-the-armenian-genocide/

Subject: Congress Must Recognize Jihad Genocide of the Armenians | PJ Media
http://pjmedia.com/blog/congress-must-recognize-jihad-genocide-of-the-armenians/

Subject: Remembering the Armenian Genocide – The New Yorker

http://www.newyorker.com/news/daily-comment/remembering-the-armenian-genocide

Subject: Souls Vanished in the Armenian Genocide of 1915, and So Did Stories

http://www.newsweek.com/souls-vanished-armenian-genocide-1915-and-so-did-stories-323851

Subject: Armenian tragedy still raw in Turkey 100 years on – BBC News
http://www.bbc.com/news/world-europe-32396080

Subject: The Armenian rugs that tell two stories – BBC News
http://www.bbc.com/news/magazine-32396459

Subject: Turkey Slowly Moves to Address Armenian Genocide – SPIEGEL ONLINE

http://www.spiegel.de/international/europe/turkey-slowly-moves-to-address-armenian-genocide-a-1029534.html#ref=nl-international

Subject: ‘It’s Impossible To Forget’: Descendants Of Armenian Genocide Want Legacy Of Those Killed To Live On

http://www.huffingtonpost.com/2015/04/21/armenian-genocide-turkey-anniversary_n_7096362.html

Subject: US Muslim Brotherhood Backs Turks on Armenian Genocide

http://www.clarionproject.org/analysis/us-muslim-brotherhood-backs-turks-armenian-genocide

Subject: Ankara’s trigger button: Armenian ‘genocide’ – Al Jazeera English

http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2015/04/ankara-trigger-button-armenian-genocide-150421065130057.html

Subject: Rai: Turkey must apologize over Armenian genocide | News , Lebanon News | THE DAILY STAR

http://www.dailystar.com.lb/News/Lebanon-News/2015/Apr-21/295234-rai-turkey-must-apologize-over-armenian-genocide.ashx

Subject: Muslims Must Admit Armenian Genocide

by Tarek Fatah
The Toronto Sun, April 21, 2015

http://www.meforum.org/5194/muslims-armenian-genocide

Subject: Centennial of the Armenian Genocide: Recognition and Reconciliation | David L. Phillips

http://www.huffingtonpost.com/david-l-phillips/centennial-of-the-armenia_b_7103004.html

Subject: Recognizing the Armenian Genocide | Toronto Star

http://www.thestar.com/opinion/commentary/2015/04/20/recognizing-the-armenian-genocide.html

Subject: ÖMER TAŞPINAR – My Armenian journey
http://www.todayszaman.com/columnist/omer-taspinar/my-armenian-journey_378436.html

Subject: How Obama Broke his Armenian Genocide Promise – Global Agenda – News – Arutz Sheva

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/194191#.VTXnNmccQzs

Subject: Robert Fisk: Living proof of the Armenian genocide – Robert Fisk – Commentators – The Independent

http://www.independent.co.uk/voices/commentators/fisk/robert-fisk-living-proof-of-the-armenian-genocide-1918367.html

Subject: Op-Ed: It’s Time For Obama To Recognize the Armenian Genocide | Bedford, MA Patch

http://patch.com/massachusetts/bedford-ma/op-ed-its-time-obama-recognize-armenian-genocide

Subject: Secret Archives Show Vatican Tried to Stop Armenian Genocide

http://www.newsmax.com/World/GlobalTalk/Turkey-Armenian-genocide-aleteia-world-war-I/2015/04/15/id/638611/

Subject: The Inconvenience of Genocide – Op-Eds – Arutz Sheva

http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/16801#.VTXoHmccQzs

Subject: Turkey’s top cleric calls Pope “immoral” for Armenia comments | Daily Mail Online

http://www.dailymail.co.uk/wires/reuters/article-3047348/Turkeys-cleric-calls-Pope-immoral-Armenia-comments.html

Subject: Why the Armenian genocide holds a lesson for Jews (COMMENTARY) – The Washington Post

http://www.washingtonpost.com/national/religion/why-the-armenian-genocide-holds-a-lesson-for-jews-commentary/2015/04/15/93cbb536-e38b-11e4-ae0f-f8c46aa8c3a4_story.html

Subject: GÜNAL KURŞUN – An elegy to Meds Yeghern

I will leave a discussion of whether or not the events were genocide to my next column on April 24, but, in this article, I would like to discuss the dissolution of culture that took place during the Armenian deportations 100 years ago.

A section of eastern Anatolia was part of the ancestral homeland of Armenians, whose culture and heritage were targeted by the Ottoman government. The Union and Progress Party (İttihad ve Terakki Partisi) confiscated or demolished at least 2,000 churches and monasteries before 1915. In my opinion, this shame alone is enough to tarnish our relations with Armenians.

There was a law justifying this confiscation. The law of Emval-i Metruke (Law of Abandoned Properties) dealt with the properties the Armenians left. Most were given to Muslim migrants or asylum seekers who had fled their homelands in the Balkans and migrated to Anatolia during, or after, the Balkan Wars. This law prescribed or gave authority to governors to confiscate abandoned houses and buildings and offer them to the newcomers. Some of these properties were also turned into military barracks, schools, prisons and hospitals.
Today, the biggest obstacle to an official recognition of genocide, which would require compensation, is this policy of confiscation. This explains the government’s policy of denial and the stubbornness of the public. The question of what will happen to the confiscated, Muslim-owned properties remains unanswered.
http://www.todayszaman.com/columnist/gunal-kursun/an-elegy-to-meds-yeghern_378415.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτές οι εικόνες από την Γαλλία τρομάζουν το Μαξίμου – Φοβούνται εξέγερση και στην Ελλάδα

Οι μαχες σώμα με σώμα διαδηλωτών και αστυνομικών στη Γαλλία τρομάζουν την Ελληνική Κυβέρνηση που φοβάται λαϊκή εξέγερση και επεισόδια παρόμοια με αυτά τις...

Το αληθινό πρόσωπο του Τονι Σφηνου. Δείτε τον χωρίς περούκα και χωρίς μεταμφίεση. #spitimetonsfino

Είναι ένας από τους πιο έξυπνα πλασαρισμένους Έλληνες καλλιτέχνες με ένα ιδιαίτερο ταλέντο.

Απόφαση Πρωτοδικείου τιναζει στον αέρα τα πρόστιμα για τον Κορωνοϊο

Η απόφαση από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς για το πρόστιμο ενός ουζερί στη Θήβα φέρνει τα πάνω κάτω όσο αφορά τα πρόστιμα που...

Μαζεύουν ξαφνικά τον Πετσα – Τι συμβαινει;

Αναβάλλεται ξαφνικά η ενημερωση των πολιτικών συντακτών της Δευτερας από τον Στελιο Πετσα. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι η ενηεμρωση αναβάλλεται λόγω υπουργικού συμβουλίου. Ερωτημα:...

Πάγωσαν Αυτιάς και ΣΚΑΪ από τις αποκαλύψεις του γιατρού! (Βίντεο)

Μέχρι σήμερα, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι θαμώνες των τηλεπαραθύρων, υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης, μας διαβεβαίωναν πως η Ελλάδα, βρίσκεται σε πολύ καλή...

Στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου άμα είσαι φίρμα δεν φοράς μάσκα, την φοράς μόνο άμα είσαι κομπάρσος στη δεύτερη σειρά

Τον θυμάστε τον Σπύρο Παπαδόπουλο που στο πρωτο lockdown είχε κάνει την πετυχημένη διαφήμιση για να μας πει πως πρέπει να μείνουμε σπίτι; Στην...

Τα αστεία με το Μπάντεν Μπάντεν του αντιδημάρχου έριξαν το διαδίκτυο – Απολαύστε τις καλύτερες στιγμές

Τυφώνας γελιου σαρώνει το διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, εμπνευσμένος από την ανάρτηση αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων που έγραψε ότι lockdown δεν μπορεί να μεταβεί...

Τι ξέρει η Τουρκία που δεν ξέρουν οι Έλληνες πολίτες και προκαλεί με τέτοιον τρόπο;

Ρόδος, Καστελλόριζο, Σαμοθράκη, Άγιος Ευστράτιος, Χίος, Ψαρά, Ικαρία, Λήμνος, Λέσβος, Σάμος, Τήλος, Χάλκη και Πάτμος «δεν πρέπει να περιλαμβάνονται σε κανένα σενάριο καμίας στρατιωτικής...

Ντροπή σας!

Μόλις πριν τρεις μήνες, η πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε την προσφατη έκθεση του Κώστα Τσόκλη και πόζαρε καμαρωτή καμαρωτή στο πλευρό του. (Δείτε εδώ) Δηλαδή...

Με νόμο πλέον τεκμηριώνεται ότι όποιος Έλληνας έμεινε στη χώρα του και αγωνίστηκε, είναι κορόιδο

Όσοι Έλληνες πιστεύατε ότι είστε κορόιδα που μείνατε στην πατρίδα σας για να αγωνιστείτε, να πληρώνετε κανονικά τους φόρους σας, να προσπαθείτε να την...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτές οι εικόνες από την Γαλλία τρομάζουν το Μαξίμου – Φοβούνται εξέγερση και στην Ελλάδα

Οι μαχες σώμα με σώμα διαδηλωτών και αστυνομικών στη Γαλλία τρομάζουν την Ελληνική Κυβέρνηση που φοβάται λαϊκή εξέγερση και επεισόδια παρόμοια με αυτά τις...

Το αληθινό πρόσωπο του Τονι Σφηνου. Δείτε τον χωρίς περούκα και χωρίς μεταμφίεση. #spitimetonsfino

Είναι ένας από τους πιο έξυπνα πλασαρισμένους Έλληνες καλλιτέχνες με ένα ιδιαίτερο ταλέντο.

Απόφαση Πρωτοδικείου τιναζει στον αέρα τα πρόστιμα για τον Κορωνοϊο

Η απόφαση από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς για το πρόστιμο ενός ουζερί στη Θήβα φέρνει τα πάνω κάτω όσο αφορά τα πρόστιμα που...

Μαζεύουν ξαφνικά τον Πετσα – Τι συμβαινει;

Αναβάλλεται ξαφνικά η ενημερωση των πολιτικών συντακτών της Δευτερας από τον Στελιο Πετσα. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι η ενηεμρωση αναβάλλεται λόγω υπουργικού συμβουλίου. Ερωτημα:...

Πάγωσαν Αυτιάς και ΣΚΑΪ από τις αποκαλύψεις του γιατρού! (Βίντεο)

Μέχρι σήμερα, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι θαμώνες των τηλεπαραθύρων, υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης, μας διαβεβαίωναν πως η Ελλάδα, βρίσκεται σε πολύ καλή...

Στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου άμα είσαι φίρμα δεν φοράς μάσκα, την φοράς μόνο άμα είσαι κομπάρσος στη δεύτερη σειρά

Τον θυμάστε τον Σπύρο Παπαδόπουλο που στο πρωτο lockdown είχε κάνει την πετυχημένη διαφήμιση για να μας πει πως πρέπει να μείνουμε σπίτι; Στην...