Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, είχαν κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ οδηγίες πως να εκδιώξεις “κομμουνιστές” από δημόσιες θέσεις. «Οι Αμερικανοί δεν υποστηρίζουν τους “κόκκινους”» έγραφαν. Περίπου 70 χρόνια μετά, βλέπουμε ότι στην Ελλάδα, ξεπηδάν ανάλογες πρακτικές.

Γράφει: Γεωργίου Βαγγέλης
Όποιος ασκήσει κριτική ή και εκφράσει την αντίθεσή του στην Ευρωζώνη πρέπει τουλάχιστον να κρίνεται ακατάλληλος για να αναλάβει την οποιαδήποτε θέση ευθύνης! Τουλάχιστον αυτό μας ¨διδάσκει” η καθηγήτρια και πρώην στέλεχος στο “Ποτάμι” Βάσω Κιντή, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη “ευρωπαϊστών” νοσταλγών του μακαρθισμού.
Η κα. Κιντή βγήκε από τα ρούχα της όταν είδε πως στους αξιολογητές των Πανεπιστημίων, δηλαδή μέλος του Συμβουλίου Αξιολόγησης και Πιστοποίησης, ορίστηκε και ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θράκης Διονύσης Χιόνης. Και ορίστηκε όχι από την κυβέρνηση, ή από κάποιο κόμμα, αλλά από τα Επιμελητήρια ως εκπρόσωπός τους στο συγκεκριμένο Συμβούλιο, όπως ο νόμος ορίζει.
Ποιο είναι το αμάρτημα του κ. Χιόνη; Το γεγονός ότι υποστήριξε την έξοδο από το ευρώ. «Ο κ. Χιόνης την περίοδο της κρίσης –έγραψε η κα Κιντή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης– υποστήριζε τη συντονισμένη έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Συγχαρητήρια στα επιμελητήρια που επέλεξαν αυτόν τον εκπρόσωπο ο οποίος, ισότιμα με τα άλλα μέλη, θα αξιολογεί τα πανεπιστήμια για την ποιότητά τους».
Όταν ο καθηγητής αντέδρασε, προτείνοντας να ακούσει τη διαφωνία της συναδέλφου του με επιστημονικά-οικονομικά επιχειρήματα, εισέπραξε την εξής απάντηση από την κα. Κιντή: «Τι επιστημονικά και οικονομικά επιχειρήματα να συζητήσει κανείς, ειδικά μετά από όλα όσα συνέβησαν, με έναν υποστηρικτή της δραχμής;».
Ο κ. Χιόνης διέπραξε ένα λάθος. Πώς θα μπορούσε να μιλήσει για οικονομικά με μια συνάδελφό του καθηγήτρια, της οποίας το γνωστικό αντικείμενο σχετίζεται με τη φιλοσοφία και όχι με τη νομισματική πολιτική; Όπως προκύπτει από την απάντησή της, η κα Κιντή θεωρεί “φιλοσοφικά” περιττή κάθε συζήτηση με έναν υποστηρικτή της εξόδου από την Ευρωζώνη.
Κι όχι μόνο αυτό. Επιπλήττει και τα Επιμελητήρια (Τεχνικό, Γεωτεχνικό και Οικονομικό) που τον όρισαν. Μήπως λειτουργεί κάποιος μηχανισμός που ελέγχει τις πολιτικές-επιστημονικές απόψεις ενός ακαδημαϊκού δασκάλου, ώστε να δίνει έγκριση για τη συμμετοχή του στο εν λόγω Συμβούλιο; Μήπως η κα Κιντή ξέρει κάτι περισσότερο από εμάς; Ή μήπως απλώς η ελευθερία των ιδεών σταματάει εκεί που αρχίζει το ευρώ;
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ