25/11/2020

Ολοκλήρωση Κύκλου Ημερίδων για την παιδική κακοποίηση

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157013134324286&set=a.10157013212644286&type=3&theater
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

 
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
&
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝ.ΕΛΛ. (ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ)
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΙΓΜΕΑ
Η Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατά την διάρκεια των έξη χρόνων λειτουργία της, ανέπτυξε μεγάλη δράση και ενίσχυσε με σημαντική βοήθεια ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά αποσπασμένα από τις οικογένειές τους λόγω ακαταλληλότητας και έλλειψη μέριμνας των γονέων.
Στο πλαίσιο αυτών των δράσεών της, διοργάνωσε τον κύκλο των Ημερίδων για την Παιδική Κακοποίηση και των Στρογγυλών Τραπεζιών εντός αυτής, με την συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων κοινωνικών Φορέων με στόχο, την διαμόρφωση προτάσεων, μέσα από την σύνθεση απόψεων και εμπειριών των συμμετεχόντων, για τα κατάλληλα νομοθετικά, διοικητικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά μέτρα και βέλτιστες πρακτικές , για μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων της Παιδικής Κακοποίησης και της Σχολικής βίας
Η 1η επιστημονική-ενημερωτική ημερίδα του κύκλου πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στις 12 Ιουλίου 2018, στη Αίθουσα Καλλιπάτειρα του GRAND PALACE HOTEL
Η 2η, στην Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. την 11 Σεπτεμβρίου 2018,
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ για την παιδική Κακοποίηση ολοκληρώθηκε , με ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και πλήθος εκπροσώπων σημαντικών Κοινωνικών Φορέων, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, και περιελάμβανε:
Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης, την 3η Ημερίδα και Στρογγυλή Τράπεζα για την πρόληψη και αποτροπή του Φαινομένου της Παιδικής Κακοποίησης, και την επομένη Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, η
Ημερίδα για τα δικαιώματα του παιδιού, ως ηθικές αρχές για την εξασφάλιση της ελευθερίας και την υγιή ανάπτυξη του παιδιού
Η 3η Ημερίδα και η Στρογγυλή Τράπεζα για την Παιδική Κακοποίηση και τον Σχολικό εκφοβισμό πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων Κοινωνικών Φορέων και πλήθος κόσμου, στην Αίθουσα Τερψιχόρη της Λέσχης Αξιωματικών με την συμμετοχή αξιόλογων εισηγητών.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ -ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Φιλιππάκος Τζανέτος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Τακτικός Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία «Παιδική Κακοποίηση: ένα φαινόμενο που πληγώνει την κοινωνία και η καταπολέμησή του αποτελεί βασική προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Τσούγκας Ματθαίος, Καθηγητής ΑΠΘ- Ιατροδικαστής «Η Παιδική Κακοποίηση»
Ευστάθιος Ρεστέμης, Κοινωνικός Λειτουργός, Πολιτικός Επιστήμων, Msc Διοίκηση Επιστημών Υγείας, Προϊστάμενος Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού «Σβήνουμε τα ίχνη της βίας». Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες απέναντι στην Παιδική Κακοποίηση
Μανώλης Μηλιαράκης Επίτιμος Πρόεδρος ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ «Παιδική Κακοποίηση»
Αθηνά Καμμένου Παιδαγωγός-Ειδική Παιδαγωγός. Πρώην Λέκτωρας Πανεπιστημίου Γενεύης. Εργαστηριακός Συνεργάτης Παν/μιου Δυτικής Αττικής. «Ο εκφοβισμός στις κλειστές Δομές Φιλοξενίας (BIC – Bullying in Institutional Care)»
Κατερίνα Δασκαλοπούλου, Ερευνήτρια MSc Διαχείριση Κρίσεων «Οι Αίτιες της παιδικής κακοποίησης»
Καλέμη Μαρία, Διευθύντρια Σχολείου. Υπεύθυνη Δράσεων Πρόληψης για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό σε όλα τα σχολεία Αργυρούπολης και Γλυφάδας Αττικής « Η Σχολική Βία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»
Βαλάνη Στέλλα , Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω «Ενδοοικογενειακή & ενδοσχολική βία»
Φαλάς Χάρης Εκπαιδευτικός ( από Κατεχόμενα Κύπρου) Σύμβουλος ΥΕΘΑ, Υπεύθυνος Εκδόσεων Ιεράς Μονής Κύκκου «Η κακοποίηση των εγκλωβισμένων παιδιών από τον Τουρκικό Στράτο και τις Τουρκικές Αρχές»
Πουλάκη Κάτια, Νομικός « Διαδίκτυο και Trafficking: ποινικές διαστάσεις και προβληματισμοί»
Ζαχαρούλα Γκριέλα, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Νομική Σύμβουλος «Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού- Η Αγκαλιά» «Νομική Προστασία του Παιδιού στην Ελλάδα»
Στην ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ που ακολούθησε, προήδρευσε ο Υφυπουργός και Πρόεδρος του ΙΓΜΕΑ κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, με την συμμετοχή των εισηγητών, επιστημόνων και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, όπου οι 35 συμμετέχοντες, κατέθεσαν διαπιστώσεις και επισημάνσεις, από την εμπειρία της δραστηριοποίησης τους σε διάφορους και διαφορετικούς κοινωνικούς θεσμούς και τις θέσεις τους για τα σχετικά ζητήματα, τα κοινά και ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Εισηγητές και συμμετέχοντες εκπρόσωποι φορέων, απέστειλαν ισχυρό μήνυμα συστράτευσης, συνεργασίας και ενεργής παρέμβασης ,για ενημέρωση της ευρύτερης κοινωνίας, σχετικά με την ανάγκη να σταματήσει ο κύκλος της βίας, που τραυματίζει και ακρωτηριάζει παιδικές ψυχές και την αναγκαιότητα λήψης μέτρων από την επίσημη πολιτεία, με βάση τις σύγχρονες επιστημονικές και κοινωνικές αντιλήψεις.
Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της εφαρμογής μιας ενιαίας εθνικής πολιτικής πρόληψης, η οικονομική ενίσχυση και στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών και ο συντονισμός τους.
Τονίσθηκε η αναγκαιότητα διαρκούς ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, η άμεση και έγκαιρη ανταπόκριση στα αρχικά προβλήματα προτού αυτά επιδεινωθούν, η υποστήριξη των οικογενειών μέσω επισκέψεων στο σπίτι και εκπαιδευτικά προγράμματα για γονείς, η στήριξη υποομάδων του πληθυσμού που βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο, η Εκπαίδευση δημοσίων λειτουργών και των επαγγελματιών που έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά, ώστε να ανιχνεύουν και να αντιμετωπίζουν έγκαιρα τα φαινόμενα. Οι σύγχρονες πληροφορίες και αποδείξεις που μπορούν να παράσχουν τα δεδομένα από την εφαρμογή καθιερωμένων πρωτοκόλλων διερεύνησης , διάγνωσης και διαχείρισης της κακοποίησης και οι νέες έρευνες και μελέτες, μπορούν να συμβάλλουν στην ανάδειξη και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών. Ακόμη, να συμπεριληφθούν στην αντιμετώπιση του φαινομένου, υπηρεσίες και κοινωνικές ομάδες, οι οποίες δεν θεωρούνται παραδοσιακά συνδεδεμένες με την παιδική κακοποίηση, αλλά οι δραστηριότητες τους μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στους παράγοντες κινδύνου.
Στο γεύμα που προσφέρθηκε στην πανέμορφη αίθουσα Καλλίστη της ΛΑΕΔ συνεχίστηκε ο διάλογος , η επικοινωνία και η ενδυνάμωση της σχέσης των συμμετεχόντων.
Την επομένη μέρα, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην κατάμεστη αίθουσα τιμών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, επισημότητα και λαμπρότητα, η εκδήλωση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, όπου επισημάνθηκε, σε κάθε τόνο, ότι η αντιμετώπιση του φαινόμενου της κακοποίηση , θα πρέπει να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κοινωνικής συλλογικής προσπάθειας αποτροπής της βίας , ενδυνάμωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενίσχυσης των κοινωνικών αξιών του σεβασμού, της ισότητας και της αλληλεγγύης .
Τίμησαν με την παρουσία τους, τους χαιρετισμούς που απεύθυναν και τις ομιλίες τους σχετικά με την παιδική κακοποίηση και τα δικαιώματα του παιδιού
Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών – Πρόεδρος του ΙΓΜΕΑ, κ. Νικόλαος Μαυραγάνης
Η Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλειος Κόκκαλης
Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολικής, κ. Ιωάννης Γιαννέλης
Ο Εκπρόσωπος του Υπουργού Άμυνας , Στρατηγός Άγγελος Παπαλεξοπουλος
Η Γενική Διευθύντρια της Υφυπουργού Άμυνας κ. Μαρίας Κόλια-Τσαρουχά, η κ. Στέλλα Ευθυμιάδου
Ο Γραμματέας Άμυνας των ΑΝΕΛΛ Στρατηγός Αθανάσιος Μπάφας
Η Πρόεδρος της «Αγκαλιάς του Αγέννητου Παιδιού», Πρεσβυτέρα Βαρβάρα σύζυγος του καθηγητού Γ. Μεταλλινού
Με την παρουσία τους τίμησαν επίσης την εκδήλωση, οι εκπρόσωποι του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Αλκιβιάδη Στεφανή
Αντισυνταγματάρχης Υγειονομικού Βασιλοπούλου Ελένη Δ/ντρια 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Φρουράς Αθηνών
Η Ταξίαρχος Τσίκνα Ελένη Διευθύντρια Νοσηλ. 401
Η Παρπούλα Μαρία Διευθύντρια Β’ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθηνών
Η Διευθύντρια της Κοινοβουλευτική Ομάδας Αν.Ελλ., κ. Μαρία Καραγιαννάκου
Ο Σύμβουλος του ΥΕΘΑ κ. Χάρης Φαλάς
Ο Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης
Ο Γενικός Γραμματέας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Κώστας Καράμπελας
O Διευθυντής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Κώστας Συψης
ο π. Βουλευτής κ. Λουκάς Αντώναρος
Γραμματείς των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Το Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Διευθύντρια κ. Αντωνίου Όλγα
Ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης Αθηνών Βασίλειος Μωραΐτης, Στρατηγός εν αποστρατεία .
Εκπρόσωποι άλλων Κοινωνικών και Πολιτιστικών Φορέων και πλήθος κόσμου
Η εκδήλωση έκλεισε με μια συγκινητική a Cappella ερμηνεία τραγουδιού για την ΕΛΠΙΔΑ του μέλλοντος, ΤΟ ΠΑΙΔΙ, από την εκλεκτή μεσόφωνο κ. Μπέττυ Χαρλαύτη και σύντομο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, με Μακεδονικούς χορούς , από τα παιδιά του πολιτιστικού Φορέα ΚΕΜΕΑ Ελληνικά Δρώμενα.
Στο τέλος , παρατέθηκε στους προσκεκλημένους μικρή Δεξίωση.
Το κοινό της εκδήλωσης εξέφρασε με θέρμη τις ευχαριστίες του για το επίπεδο των εργασιών της Διημερίδας και την σημαντικότητα της κοινωνικής προσφοράς της, που τιμά τους διοργανωτές.
Η Γραμματέας Αλληλεγγύης κ. Μίκα Παππά- Σέβου ευχαριστεί θερμά :
-τον Υφυπουργό και Πρόεδρο του ΙΓΜΕΑ κ. Νικόλαο Μαυραγάνη για την παραχώρηση της Αιγίδας και την στήριξη της Διημερίδας , αλλά και για την τιμητική παρουσία του και την ενεργή συμμετοχή του στις εργασίες όλων των Εκδηλώσεων του διημέρου .
-τους εισηγητές για την πολύτιμη συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων της
-τους 35 επιστήμονες και εκπροσώπους κοινωνικών Φορέων , που συμμετείχαν στις εργασίες της Στρογγυλής Τράπεζας για τις πολύτιμες προτάσεις τοποθετήσεις , ερωτήσεις και υποδείξεις.
Την διεθνούς φήμης Μεσόφωνο κ. Μπέττυ Χαρλαύτη
Τον Φορέα ΚΕΜΕΑ Ελληνικά Δρώμενα
Τον Γενικό Συντονιστή όλου του Κύκλου των Ημερίδων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, κ. Χρήστο Τεντζεράκη
– τους Αξιότιμους κ.κ. , Διοικητή και Υποδιοικητή της ΛΑΕΔ και όλο το προσωπικό της, για την άριστη συνεργασία και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρείχαν.
Όλους τους συμμετέχοντες στην Διημερίδα της 19ης & 20ης Νοεμβρίου 2018
Η Γραμματέας Αλληλεγγύης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Μίκα Παππά- Σέβου, επισημαίνει και τονίζει, ότι η χαρά και η ικανοποίηση της συνεισφοράς στον συνάνθρωπο και η συνδρομή στην επίλυση κοινωνικών ζητημάτων, αποτελεί την επαρκή και μόνη ανταμοιβή των άοκνων προσπάθειών της, στην κατεύθυνση αυτή.
Η Γραμματεία απέδειξε άλλη μια φορά ότι είναι πάντα επίκαιρη και πρωτοπόρα στις δράσεις της και ευαίσθητη στην αντιμετώπιση κοινωνικών αναγκών.
Στο τέλος της εκδήλωσης εστάλη μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας με τα παιδιά να μοιράζουν μοσχολούλουδα, για τα οποία είχε μεριμνήσει η Διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αν.Ελλ., κ. Μαρία Καραγιαννάκου !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τελεσίγραφο Δενδια σε ΕΕ και Μητσοτακη: Τέρμα η πλάκα, κυρώσεις τώρα

Ξεκάθαρη θέση του έλληνα υπουργού εξωτερικών ενάντια στην προκλητική, επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας με μια ιδιαίτερα αυστηρή δήλωση. Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθαρισε ότι...

Lockdown: Έρχεται άγρια παράταση – Ακόμη και ο Άγιος Βασίλης θα χρειάζεται sms για να κυκλοφορήσει

Έρχεται άγρια παράταση του lockdown αρχικά για δυο εβδομάδες και έπειτα με συγκεκαλυμμένο τρόπο καθώς τα μέτρα και οι περιορισμοί που θα ισχύουν θα...

ΗΠΑ-αποκάλυψη: Πως έφαγαν την διεφθαρμένη γαλλογερμανική τρόϊκα του GREXIT και στέλνουν φυλακή τον “Σαλονικιό” για μίζες και εκβιασμό με τη λίστα Λαγκάρντ!

Γράφει ο Γιάννης Ντάσκας Oι Hνωμένες Πολιτείας Αμερικής(ΗΠΑ) έχουν και στην κορυφή και στη βάση μια ανελέητη δημοκρατία για τους παραβάτες νομικών,αλλά και ηθικών...

Νέα μαχαιριά από τη Γερμανία

Οι Γερμανοί όχι μόνο θα παραδώσουν τα υποβρύχια στην Τουρκία, αλλά έχουν ενημερώσει σχετικά και την ελληνική κυβέρνηση! Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Rheinpfalz,...

Ο Μπάρακ Ομπάμα αποκαλύπτει πως Παπανδρέου, Παπαδήμος, Βενιζέλος κατέστρεψαν την Ελλάδα για να σώσουν τους Γερμανούς

Ο Μπάρακ Ομπάμα αποκαλύπτει πως φθάσαμε στην Ελληνική οικονομική τραγωδία: Από τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί στους «καταστροφείς» Παπανδρέου, Παπαδήμο, Βενιζέλο Στα ήδη πολύκροτα απομνημονεύματά...

Air Force Magazine: Η Ελλάδα θέλει επειγόντως F-35, ώστε να δεχτεί και μεταχειρισμένα…;;

Η Ελλάδα ζήτησε επισήμως από τις ΗΠΑ να αγοράσει 18-24 F-35, και τα θέλει τόσο γρήγορα ώστε ενδεχομένως να είναι πρόθυμη να δεχτεί παλιότερα...

29 Αστείες ατάκες για το lockdown

Μια συλλογή με τις καλύτερες ατάκες για το lockdown όπως τις είδαμε στα social media.

Ο εκβιαστής του Καραμανλή και της Ελλάδας Μπράιζα, πανηγυρίζει για τους Τούρκους!

«Είναι φανταστικό που τα τουρκικά στρατεύματα θα βρίσκονται στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Για τους δύο τελευταίους αιώνες, από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία...

Απίστευτα sms γνωστού υπουργού στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής – Δείτε ποιον υπουργό διέσυρε χθες ο Αιμίλιος Λιάτσος

Για άλλη μια φορά ο Αιμιλιος Λιάτσος αποκάλυψε την σκοτεινή πλευρά υπουργών του Μαξίμου. Διάβασε στον αέρα τα sms γνωστού υπουργού διασύροντας τον. Ο υπουργός...

Δεν έχουν να δώσουν 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους αλλά έχουν 120 εκατομμύρια ευρώ για την ιδιωτική επιχείρηση

Δεν έχουν τελικά λεφτά ή δεν θέλουν να δώσουν λεφτά; Γιατί από από ότι φαίνεται λεφτά για εκεί που θέλουν υπάρχουν. 120.000.000 ευρώ για να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τελεσίγραφο Δενδια σε ΕΕ και Μητσοτακη: Τέρμα η πλάκα, κυρώσεις τώρα

Ξεκάθαρη θέση του έλληνα υπουργού εξωτερικών ενάντια στην προκλητική, επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας με μια ιδιαίτερα αυστηρή δήλωση. Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθαρισε ότι...

Lockdown: Έρχεται άγρια παράταση – Ακόμη και ο Άγιος Βασίλης θα χρειάζεται sms για να κυκλοφορήσει

Έρχεται άγρια παράταση του lockdown αρχικά για δυο εβδομάδες και έπειτα με συγκεκαλυμμένο τρόπο καθώς τα μέτρα και οι περιορισμοί που θα ισχύουν θα...

ΗΠΑ-αποκάλυψη: Πως έφαγαν την διεφθαρμένη γαλλογερμανική τρόϊκα του GREXIT και στέλνουν φυλακή τον “Σαλονικιό” για μίζες και εκβιασμό με τη λίστα Λαγκάρντ!

Γράφει ο Γιάννης Ντάσκας Oι Hνωμένες Πολιτείας Αμερικής(ΗΠΑ) έχουν και στην κορυφή και στη βάση μια ανελέητη δημοκρατία για τους παραβάτες νομικών,αλλά και ηθικών...

Νέα μαχαιριά από τη Γερμανία

Οι Γερμανοί όχι μόνο θα παραδώσουν τα υποβρύχια στην Τουρκία, αλλά έχουν ενημερώσει σχετικά και την ελληνική κυβέρνηση! Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Rheinpfalz,...

Ο Μπάρακ Ομπάμα αποκαλύπτει πως Παπανδρέου, Παπαδήμος, Βενιζέλος κατέστρεψαν την Ελλάδα για να σώσουν τους Γερμανούς

Ο Μπάρακ Ομπάμα αποκαλύπτει πως φθάσαμε στην Ελληνική οικονομική τραγωδία: Από τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί στους «καταστροφείς» Παπανδρέου, Παπαδήμο, Βενιζέλο Στα ήδη πολύκροτα απομνημονεύματά...

Air Force Magazine: Η Ελλάδα θέλει επειγόντως F-35, ώστε να δεχτεί και μεταχειρισμένα…;;

Η Ελλάδα ζήτησε επισήμως από τις ΗΠΑ να αγοράσει 18-24 F-35, και τα θέλει τόσο γρήγορα ώστε ενδεχομένως να είναι πρόθυμη να δεχτεί παλιότερα...