25/09/2020

Ηχηρό μήνυμα Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία: Όποιος τολμά να εκστομίσει απειλές θα βρει απέναντί του τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Κυρίες και κύριοι, όταν κατά την έναρξη της θητείας μας είχαμε πει, τόσο εγώ, όσο και ο Υπουργός Ανάπτυξης, ότι έχουμε σοβαρό σκοπό για την αναβίωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα ίσως να μην αντιλήφθηκαν όλοι ότι το εννοούσαμε πολύ σοβαρά.

Νομίζω ότι μετά από μερικούς μήνες -ένα χρόνο περίπου- αυτό πλέον έχει καταστεί σαφές, όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη. Χρειάστηκε να γίνουν πάρα πολλές συνεννοήσεις, να αναπτυχθεί μια πάρα πολύ σφιχτή συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, με τον Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να αναπτύξουμε το σχέδιό μας, για να ενισχύσουμε ακριβώς τα στοιχεία αυτής της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και ειδικά τα «Ναυπηγεία Ελευσίνος».

Αν μη τι άλλο το απαιτούν και οι καιροί. Το απαιτούν οι συγκυρίες περισσότερο από ποτέ. Έχουν ναυπηγηθεί πολλά πλοία για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού και το έργο ήταν εξαιρετικό και στο παρελθόν, αλλά κάπου έπρεπε να πάμε σε διαφορετικούς ρυθμούς κι έτσι να θέσουμε τις βάσεις για το μέλλον των «Ναυπηγείων Ελευσίνος» και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα, ως στοιχείο της Αμυντικής Βιομηχανίας αλλά και του συνόλου της Ελληνικής Οικονομίας. Έπρεπε όμως να δείξουμε ότι αυτή την αλλαγή των ρυθμών, την εννοούσαμε. Αλλιώς πολύ φοβούμαι ότι και εδώ θα πηγαίναμε από εξάμηνη παράταση σε εξάμηνη παράταση χωρίς όμως ορατό τέλος, όσον αφορά στην ολοκλήρωση του ναυπηγικού έργου.

Σήμερα καθελκύεται ένα καράβι που έχει απόλυτη ανάγκη το Πολεμικό Ναυτικό, να ενισχύσει στις τάξεις του, όπως άλλωστε όλα τα καράβια. Πριν από μερικές μέρες έγινε η ονοματοδοσία της Πυραυλακάτου υπ’ αριθμόν «6». Σήμερα καθελκύεται η Πυραυλάκατος υπ’ αριθμόν «7» και αρχίζουμε να βλέπουμε στο τέλος του δρόμου την ολοκλήρωση κι αυτού του πλοίου.

Αυτό δεν είναι το τέλος ή η αρχή του τέλους για τα «Ναυπηγεία Ελευσίνος». Περισσότερο, θα έλεγα, είναι το τέλος της αρχής, όχι η αρχή του τέλους. Γίνεται εδώ και αρκετούς μήνες μία προσπάθεια να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οι επενδυτικές πρωτοβουλίες είναι πάντα ευπρόσδεκτες, αρκεί να γίνονται με τις σωστές προϋποθέσεις, με τις προσήκουσες διαδικασίες και πάντα στο φως με το εργατικό προσωπικό που έχει δικαίωμα να αγωνιά περισσότερο από όλους, περισσότερο κι από μας αλλά και από όλους, ότι αυτό είναι για ένα καλύτερο μέλλον. Νομίζω αυτές οι προϋποθέσεις εκπληρώθηκαν.

Περιμένουμε να τελειώσει η διαδικασία και σας διαβεβαιώνω ότι οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της στρατιωτικής ηγεσίας όχι μόνο της πολιτικής και του Πολεμικού Ναυτικού το περιμένουμε με πάρα πολύ αγωνία. Πριν από μερικές μέρες έδειξαν σε όλους, τις τεράστιες δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο το Πολεμικό Ναυτικό και με μέσα. Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα βρισκόμαστε εδώ σήμερα.

Θέλω να ευχαριστήσω κυρίως και πάνω από όλους, εσάς το εργατικό προσωπικό των «Ναυπηγείων Ελευσίνος» που αντιληφθήκατε την κρισιμότητα της συγκυρίας, αντιληφθήκατε ότι και στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχετε ανθρώπους που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για εσάς. Αυτό δεν το περιορίζουμε σε θεωρητικές εξαγγελίες αλλά συγκεκριμένες πράξεις.

Κάθε ναυπηγείο, κάθε παραγωγική μονάδα θέλει δουλειά. Επομένως, υποχρέωση όλων ημών είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει δουλειά. Σήμερα είναι, όπως είπα, το τέλος της αρχής. Έχουμε ήδη προτάσεις. Ο κ. Ξενοκώστας έχει φροντίσει να τις καταστήσει εξαρχής, να το πω έτσι, γνωστές σε εμάς για ακόμα περισσότερα από τα «Ναυπηγεία Ελευσίνος». Ελπίζω η διαδικασία να ολοκληρωθεί γρήγορα και ομαλά, έτσι δείχνει μέχρι τώρα. Νομίζω ότι όλη η χώρα χρειάζεται επενδυτικές πρωτοβουλίες στο παραγωγικό σκελετό της, στις παραγωγικές της υποδομές.

Νομίζω ότι η ναυπηγική βιομηχανία είναι ένα κόσμημα το οποίο, επιτέλους, πρέπει να ξανακάνουμε να λάμψει για την Ελληνική Οικονομία. Αυτή είναι η δική μας δουλειά και το δικό μας καθήκον. Ο καθένας πίεσε, με τον τρόπο του και από τη δική του οπτική γωνία, με βάση αυτά που ο καθένας ήθελε για τα «Ναυπηγεία Ελευσίνος» από το υπουργείο του. Εύχομαι πραγματικά στο άμεσο μέλλον, αυτά εδώ τα ναυπηγεία να έχουν αυτή κι ακόμα περισσότερη δουλειά, όχι μόνο για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά στο συνολικότερο έργο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της Ελλάδας. Αυτός είναι ο στόχος. Έπρεπε να πάμε σε πιο εντατικούς ρυθμούς και νομίζω, αυτό έγινε αντιληπτό για όλους.

Θέλω να ευχαριστήσω κι αυτούς που μέχρι σήμερα είχαν το τιμόνι στα «Ναυπηγεία Ελευσίνας», τον κ. Ταβουλάρη, βεβαίως. Ο άνθρωπος έκανε έργο, έβγαλε καράβι για το Πολεμικό Ναυτικό. Δεν πρέπει οπωσδήποτε να προσποιούμεθα ότι αυτό δεν συνέβη. Όμως οι καιροί επέβαλαν διαφορετικούς ρυθμούς, διαφορετικές διαδικασίες και νομίζω ότι ομαλά, αυτή η ώρα για την επόμενη μέρα – για το καινούργιο μέλλον των ναυπηγείων, ήρθε τώρα. Κανενός το έργο δεν απαξιώνεται.

Άλλωστε εσείς ναυπηγήσατε και τα καράβια αυτά στο παρελθόν για το Πολεμικό Ναυτικό. Δεν τα έκανε κανένας άλλος. Τα «Ναυπηγεία Ελευσίνος» έδωσαν πυραυλακάτους και άλλα πολλά στο Πολεμικό Ναυτικό. Συνεχίζουν να δίνουν και είμαι σίγουρος για αυτό, ότι με τις προϋποθέσεις, τις βάσεις που μπαίνουν αυτές τις μέρες, θα συνεχίσουν να δίνουν. Επομένως να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Προϋπόθεση είναι να υπάρχει δουλειά. Προϋπόθεση είναι να βγαίνει η δουλειά.

Φύγαμε από τις εποχές της ευκολίας, τις «βολικές». Αλλά άμα υπάρχει διάθεση και αντικείμενο, νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να ελπίζουμε με βεβαιότητα σε ένα καλύτερο μέλλον. Βλέπω τις εγκαταστάσεις εδώ και τις σκέφτομαι με πολύ πιο εντατική δραστηριότητα σε λίγους μήνες από τώρα. Μπορείτε να το κάνετε κι έχετε αποδείξει ότι μπορείτε να φέρετε εις πέρας το έργο σύμφωνα με τις απαιτήσεις αλλά και σύμφωνα με τις ταχύτητες που επιβάλλονται από τις σημερινές περιστάσεις για το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ευχαριστώ σε όλους.

Ευχαριστώ πραγματικά τον φίλο μου Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή τον κ. Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος με την εμπειρία του και το πρακτικό του μυαλό ασφαλώς ενισχύει αυτή την ομάδα και χαιρόμαστε που αναλαμβάνει Αναπληρωτής κι είναι ανάμεσά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ναυτικού που πίστεψαν στα ναυπηγεία και το έργο τους, και συνέχισαν να θεωρούν ότι πρέπει να δίδεται έργο σ’ αυτά, καθώς και τους συντελεστές αυτής της παραγωγικής μονάδας, της τόσο σημαντικής στρατηγικά για την Ελληνική Οικονομία, τους εργαζόμενους. Συνειδητοποιήστε ότι θα πρέπει να εύχεστε να έχετε δουλειά, περισσότερη και ακόμα περισσότερη. Κι αν σήμερα πληρώνεστε το 70% του μισθού με τη δουλειά που θα έχετε, αύριο θα πληρώνεστε το 120, υπό την έννοια ότι η πολλή δουλειά φέρνει και καλύτερες συνθήκες εργασίας, η πιο βασική από τις οποίες είναι ο μισθός! Αρκεί να υπάρχει δουλειά, επαναλαμβανόμενη με σταθερή εισροή.

Το Πολεμικό Ναυτικό ήταν και θα είναι ένας πελάτης αλλά εδώ ανοίγουν οι προϋποθέσεις για να έρθουν ακόμα περισσότεροι. Εύχομαι όλα τα καλά. Συγχαρητήρια και μην ξεχνάτε ότι αυτή είναι η εποχή που οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν κι ο καθένας μας πρέπει να κάνει αυτό που μπορεί, απ’ όπου μπορεί, για να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις που εξασφαλίζουν ότι αυτή η χώρα δεν απειλείται από πουθενά κι όποιος τολμά να εκστομίσει απειλές, θα βρει απέναντί του την ποιότητα και τη δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεών μας σε μέσα και σε ανθρώπους. Να είστε καλά».

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νύχτα κολαση στο Μαξίμου – Ποιοι πιέζουν τον Μητσοτακη για lockdown

Δύσκολες αποφάσεις για την κυβέρνηση και τον Κυριακο Μητσοτακη προσωπικά. Οι υπουργοί του βγαίνουν και διαβεβαιώνουν πως η οικονομία αντέχει ένα lockdown φέρνοντας τον...

Κατέρρευσαν σε Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη με την δημοσκόπηση της MRB

Εφιάλτες πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν στο Μαξίμου αλλά κυρίως στην Χαριλάου Τρικούπη βλέποντας την δημοσκόπηση του Star. Για πρώτη φορά από την εκλογή...

Τον βρήκαν κρεμασμένο μέσα στο σπίτι του – Αυτοκτόνησε ο Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής στον Βόλο

Τον έψαχνε η πρώην σύζυγος του και τον βρήκε κρεμασμένο μέσα στο σπιτι του. Ο λόγος για τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του “Αχιλλοπούλειου”...

Big Brother: Τον έκαναν ρόμπα στο πανελλήνιο

Τον έβαλαν να ανοίξει την ψυχή του για να τον ρεζιλέψουν. https://youtu.be/yl0cspEM0xg  

Διάγγελμα του Πρωθυπουργού: Πανικός στο Μαξίμου – Κατι περίεργο συμβαινει

Κάτι περίεργο συμβαινει με το διάγγελμα του Μητσοτακη για τον Κορωνοϊο σήμερα. Στο Μαξίμου υπάρχει πανικός παρολο που ο Μητσοτάκης ξέρει ήδη τι θα...

Στο αντάρτικο και ο Κύρτσος;

Μία περίεργη ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γεννά ερωτήματα για το εάν έγινε ξαφνικά αντιπολιτευόμενος ή εάν συμβαίνει κάτι...

Διορίστηκε σε Στρατιωτική Μονάδα ένας απλός πολίτης και αποτυχημένος πολιτευτής της ΝΔ

netakias.com Δεν έχουν τέλος τα ρουσφέτια των κουμπάρων και των κολλητών! Αυτοί που έβριζαν μιλούσαν για μετακλητούς, δεν προλαβαίνουμε να εντοπίζουμε τα φωτογραφικά ρουσφέτια τους....

Αμερικανικές πολυεθνικές απειλούν με «εκτέλεση» την Τουρκία

Αμερικανικές εταιρείες προειδοποιούν την Τουρκία να πληρώσει τα χρέη της και να μη φιμώνει τα social media, αλλιώς θα αποχωρήσουν. Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην...

Ανθελληνικό άρθρο στα «Νέα» προκαλεί οργή στην Κύπρο

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας με επιστολή της προς την εφημερίδα «Τα Νέα» διαμαρτύρεται για άρθρο συντάκτη της, στο οποίο, όπως αναφέρει, «κατηγορεί την...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νύχτα κολαση στο Μαξίμου – Ποιοι πιέζουν τον Μητσοτακη για lockdown

Δύσκολες αποφάσεις για την κυβέρνηση και τον Κυριακο Μητσοτακη προσωπικά. Οι υπουργοί του βγαίνουν και διαβεβαιώνουν πως η οικονομία αντέχει ένα lockdown φέρνοντας τον...

Κατέρρευσαν σε Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη με την δημοσκόπηση της MRB

Εφιάλτες πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν στο Μαξίμου αλλά κυρίως στην Χαριλάου Τρικούπη βλέποντας την δημοσκόπηση του Star. Για πρώτη φορά από την εκλογή...

Τον βρήκαν κρεμασμένο μέσα στο σπίτι του – Αυτοκτόνησε ο Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής στον Βόλο

Τον έψαχνε η πρώην σύζυγος του και τον βρήκε κρεμασμένο μέσα στο σπιτι του. Ο λόγος για τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του “Αχιλλοπούλειου”...

Big Brother: Τον έκαναν ρόμπα στο πανελλήνιο

Τον έβαλαν να ανοίξει την ψυχή του για να τον ρεζιλέψουν. https://youtu.be/yl0cspEM0xg  

Διάγγελμα του Πρωθυπουργού: Πανικός στο Μαξίμου – Κατι περίεργο συμβαινει

Κάτι περίεργο συμβαινει με το διάγγελμα του Μητσοτακη για τον Κορωνοϊο σήμερα. Στο Μαξίμου υπάρχει πανικός παρολο που ο Μητσοτάκης ξέρει ήδη τι θα...

Στο αντάρτικο και ο Κύρτσος;

Μία περίεργη ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γεννά ερωτήματα για το εάν έγινε ξαφνικά αντιπολιτευόμενος ή εάν συμβαίνει κάτι...