19/09/2020

Οι σύμμαχοι των δολοφόνων

Και ο Σωκράτης είπε.. Φοβού την οργή των υπό σου ευργετηθέντων. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος, έφη ο Καλλίμαχος και, αντί του μάννα χολήν, γράφτηκε στο Αντίφωνον της Μ. Πέμπτης.

Άλλος ένας διασυρμός κάθε ευρωπαϊκής ιδέας συντελείται αυτή τη στιγμή στο Βερολίνο, κατά την διάρκεια της άτυπης συνόδου των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ. Ενώ οι τούρκοι εισβάλουν και κατέχουν ελληνικό, άρα και ευρωπαϊκό κυριαρχικό χώρο, ενώ απειλούν προαναγγέλλοντας ασκήσεις με πραγματικά πυρά, αλλά και ευθέως με πολεμική σύρραξη την Ελλάδα, οι ευρωπαίοι θέτουν την Λευκορωσία ως κύριο θέμα!

9C54E6FB 04A6 494B B9EF 552EBB0D5691

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

Tu quoque, «fili»!

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΑ ΑΠΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ.

«ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ…»
«ΚΑΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΝΙΨΑΝ ΚΑΙ ΕΤΡΙΨΑΝ…..ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ, ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

Και ο Σωκράτης είπε.. Φοβού την οργή των υπό σου ευργετηθέντων. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος, έφη ο Καλλίμαχος και, αντί του μάννα χολήν, γράφτηκε στο Αντίφωνον της Μ. Πέμπτης.
Άλλος ένας διασυρμός κάθε ευρωπαϊκής ιδέας συντελείται αυτή τη στιγμή στο Βερολίνο, κατά την διάρκεια της άτυπης συνόδου των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ. Ενώ οι τούρκοι εισβάλουν και κατέχουν ελληνικό, άρα και ευρωπαϊκό κυριαρχικό χώρο, ενώ απειλούν προαναγγέλλοντας ασκήσεις με πραγματικά πυρά, αλλά και ευθέως με πολεμική σύρραξη την Ελλάδα, οι ευρωπαίοι θέτουν την Λευκορωσία ως κύριο θέμα!

Είναι άλλη μια προδοσία των συμμάχων από τις μύριες, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα, αλλά απέναντι στην ίδια την Ευρώπη, τις συμβάσεις που διέπουν την ΕΕ, την ουσία της ευρωπαϊκής κοινότητας, και του κράτους δικαίου…! ( Απόσπασμα από σχετικό άρθρο.)

Επειδή πραγματικά οι συνεχείς προδοσίες των συμμάχων μας επίδοξων ολετήρων του Ελληνισμού μόνο στην άπατη πίθο των Δαναϊδών χωράνε και …αν, επαναδημοσιεύω ολίγα ενδεικτικά αποσπάσματα από προηγούμενα άρθρα μου….με πρόσθετα σχόλια. Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια …Τί άλλο να γράψω ουκ ημπορώ και τι άλλο να λαλώ ου οίδα…., σκοτίζουν μου τον λογισμό οι προδοσίες των δόλιων εταίρων, που συνεχίζουν ακάθεκτοι να στηρίζουν και υπογείως και ανωγείως την εκδιδομένη αρτίστα παλλακίδα τους Τουρκία, που τους προδίδει ανά τους αιώνες, σε αντίθεση με την Ελλάδα που πάντα πιστή τους σύμμαχος ήταν….

«Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε» Σολωμός.

BEE9C4B9 104E 4E3F B005 207AC296C607
Δεν μιλούν, δεν μιλούν, δεν ακούνε, δεν βλέπουν και ….δεν γνωρίζουν!

A428040B 6835 4303 8847 1E4D96A8F451
Συμβολική φώτο. Tουρκάλλα αρτίστα, χορεύει τον χορό της κοιλιάς και σαγηνεύει του δόλιους φιλότουρκους Άγγλους «ειρηνευτές» στη Κύπρο….. Η φώτο τραβήχθηκε από ξένο δημοσιογράφο, κατά την διάρκεια των ταραχών 63-67, που προκάλεσαν οι εξτρεμιστές τούρκοι στην περιοχή Κοκκίνων, γραμμή αντιπαράθεσης… Αυτή είναι η προσωποποποίηση της δόλιας Τουρκίας, που χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον για να …χορεύει τους άπιστους συμμάχους στο ταψί…. Καμαρώστε το ύφος των αποβλακωμένων Άγγλων «ειρηνευτών» και «εγγυητών» της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αιδώς!

Σημειώνεται ότι οι κάννες των όπλων τους, ήταν στραμμένες προς Ελληνική πλευρά, αντί προς πλευρά στασιαστών, που πρώτοι άρχισαν τις επιθέσεις και κατέσφαξαν άμαχους πολίτες……
Συνεχίζω εν περιλήψει….

Όταν ο Λόρδος Βύρων πρωτοέφτασε στην Ελλάδα, συναντήθηκε με πολλούς ξένους προύχοντες και αξιωματούχους ( Πρέσβεις- διπλωμάτες – εμπόρους κλπ), οι οποίοι πολύ καλά τα είχαν με τους Μωαμεθανούς κατακτητές οι Τουρκοπροσκυνημένοι «χριστιανοί» και τους υπηρετούσαν οι ραγιάδες Έλληνες… Όλοι με μια φωνή δήλωσαν στον Λόρδο τα χειρότερα λόγια για τους Έλληνες και κυρίως ότι ήταν αχάριστοι… Αντί να τρίζει το αμάξι, τρίζει ο αμαξηλάτης… Μιλούσαν και μιλούν οι δόλιοι, ολετήρες, οι ευεργετηθέντες, από τον Ελληνικό Πολιτισμό, την φιλοσοφία, τις αρχές της Δημοκρατίας κλπ. Οι κλέφτες των αρχαιολογικών θησαυρών, των εκκλησιαστικών και πολιτιστικών, που εμπλουτίζουν τα μουσεία τους και καμαρώνουν… για τις αρχαιοκαπηλείες τους… Χωρίς τις κλοπιμαίες Ελληνικές αρχαιότητες τα μουσεία τους θα ήταν ArtGallery με πίνακες αφηρημένης τέχνης…

Αλήθεια τι τους προσφεραν οι ξένοι για να τους χρωστουν και χάρη οι Έλληνες; (1812 από ποιήματα και κείμενα του Βύρωνα.)

Είπε και ελάλησε λοιπόν σοφός λόγιος φιλέλληνας τότε…: Για τι, για ποιό πράγμα, πρέπει να είναι ευγνώμονες, οι πολύπαθοι Έλληνες και σε ποιούς;

Μικρά ενδεικτικά αποσπάσματα.

Στους Τούρκους κατακτητές, τους Ευρωπαίους με τις αθετημένες υποσχέσεις και τις ψεύτικες συμβουλές (προδοσίες), σ΄ αυτούς, που χαράζουν και κλέβουν τις αρχαιότητες του (αρχαιοκάπηλοι), σ΄ αυτούς που μαστιγώνουν τους Έλληνες υπηρέτες τους…, ή στους άσημους συγγραφείς Ευρωπαίους νοθευτές της Ελληνικής Ιστορίας; κλπ κλπ κλπ
Johan Wofgang Goethe – Γκαίτε: Οι Έλληνες είναι συγγενείς μου, είναι δάσκαλοι μου. Τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες της φράσεως και της γραμμής, καθώς και για τον ιδεώδη βίο τους. Ότι είναι η καρδιά και ο νους για το σώμα, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα…Καταραμένε ‘Ελληνα πόσο μικρός και μηδαμινός είμαι μπροστά σου…;

Ο Friedrich von Schiller ( Σίλλερ) γράφει: Καταραμένε ‘Ελληνα, όπου γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου σε βλέπω…, σε βρίσκω.. κορυφαίο και ανυπέρβλητο… Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη γνώση…Γιατί να σε αγγίξω; Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος μηδαμινός…; Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και την ανεμελιά μου…; (Συγγράμματα Σίλλερ) Απόσπασμα

Επιπρόσθετα…Ο Γκαίτε εκφράζει τον θαυμασμό του για την Ελλάδα, σαν την μοναδική στον κόσμο πολιτισμένη χώρα…Ο λόρδος Βύρων… Μένω εκστατικός στο όραμα της Ελληνικής αρχαιότητος…Θέλω να δημιουργήσω μιαν Ελλάδα μέσα μου… Διαβάζοντας τα λόγια του Πινδάρου «επικρατείν χρή» είδα το φως..
Και τέλος…αν μπορεί να υπάρξει τέλος…..
Και όσο αφορά τα ζιζάνια, που σπέρνουν ανάμεσα μας και το μίσος, που τρέφουν για τον Ελληνισμό, οι ξένοι άσπονδοι φίλοι, που μας εγκαταλείπουν πάντα, ο μεγάλος φιλόσοφος Νίτσε δίνει μια ολοκληρωμένη τεκμηριωμένη, αποστομωτική απάντηση…γιατί;

Διαβάστε την, για να βρείτε την απάντηση…:

Ο μεγάλος *Νίτσε ( Friedrich Nietzshe) το 1872, στο μεγαλειώδες του βιβλίο « Η γέννηση της τραγωδίας» στο κεφάλαιο 15, ( Μνημειώδες έργο του Τάδε έφη Ζαρατούστρας), αναφέρει για το Ελληνικό Έθνος…:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξης του, ο δυτικοευρωπαϊκός «πολιτισμός», προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε και να δημιουργούσαν φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στην σύγκριση του, με το ελληνικό μοντέλο συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό, ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφος του.

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους, δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαν μια για πάντα να απαλλαγούν από αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. Έτσι οι άνθρωποι συνεχίζουν να νοιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, που και που κάποιος εμφανίζεται, που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, που διδάσκει, ότι οι Έλληνες είναι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα, τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχομένωνπολιτισμών, είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, σε σχέση με τους ηνίοχους Έλληνες, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με Αχίλλειο πήδημα…» Νίτσε – Επιστολή προς τον γιό του 5 Ιουλίου 1815

Μια ολοκληρωμένη σοφή απάντηση, γιατί τους Έλληνες κανείς δεν τους θέλει ( Ίδε Εθνικές καταστροφές και Κύπρο.)

*Σημειώνεται ότι ο Νίτσε ήταν επηρεασμένος από πολλούς Έλληνες αρχαίους φιλοσόφους, Ηράκλειτο, Παρμενίδη, Πρωταγόρα, Δημόκριτο, Επίκουρο, Εμπερδοκλή, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Σωκράτη κ.ά.
Στην Ελλάδα οφείλεται τα πάντα και αντί ευγνωμοσύνης, καταπολεμάται το πνεύμα το Ελληνικό αθάνατο αιώνια… τον Ελληνισμό…. Το πνεύμα δεν νικιέται, δεν φθείρεται, δεν χάνεται. Είναι βαθειά απλωμένο στα ιερά Ελληνικά χώματα, στην Ευρώπη, στην υφήλιο, στην Μικρά Ασία, αιωρείται στο απέραντο σύμπαν εσαεί στους αιώνες… Η Ελλάδα δεν οφείλει τίποτα και σε κανένα. Όλοι της οφείλεται απέραντη εγνωμοσύνη. Γιατί την πολεμάται; Ο ομφαλός της γης, του πολιτισμού, της φιλοσοφίας, της δημοκρατίας στην Ελλάδα στους *Δελφούς βρίσκεται γενημμένος και ριζωμένος.. Στην ζωηφόρο και αειφόρο γη απλώνονται οι ρίζες του…Μην τον καταστρέψετε και μην αποκόψεται τον λώρο, τον πνευματικό και Ελληνικό με τον οποίο συνδέεστε. Είναι πνευματικός ζωοδότης, αιμοδότης τροφοδότης…Στους Δελφούς συναντήθηκαν οι δύο θρυλικοί αετοί του Δια, πού απελευθέρωσε από τους δύο πόλους του κόσμου…Επαναλαμβάνεται, μην τον καταστρέψεται…, θα πάψεται να αναπνέεται, να ζείτε, να αιμοδοτείσθαι πνευματικά…Θα είστε ζωντανοί νεκροί….

Θα απομείνουν οι απολίτιστοι Βάρβαροι και μ΄αυτούς θα συμβιώσετε, μέχρι να πάψει εντελώς ότι Ελληνικό πνεύμα να υπάρχει και θα υποταχθείτε και στο πνεύμα και στο σώμα στους Βαρβάρους, που σήμερα τους θωπεύετε και δίδετε άφεσιναμαρτίων, για τα ανείπωτα τους εγκλήματα κατά του ανθρώπινου γένους….

Σύμμαχοι και άσπονδοι φίλοι της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ελληνισμού, ο σκορπιός το δηλητήριο το έχει στην ουρά και προσέξτε ένα δηλητηριώδες φίδι κρύβεται στο χορτάρι κάτω από τα πόδια σας….Latet unguis in herba…
Και σημειώστε ανεξίτηλα .. Μην συνεχίσετε να είστε σφοδροί πολέμιοι, κάθε τι Ελληνικού…. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κύπρος και το πνεύμα τους, ποτέ δεν θα πεθάνουν.., δεν τις σκιάζει φοβέρα καμιά και προχωρούν πάντα μπροστά.

Είναι οι μοναδικές στον κόσμο, χώρες Κύπρος και Ελλάδα, που τόσο βάναυσα ληλατήθηκαν, συλήθηκαν τα ιερά και όσια τους, υπέστησαν γενοκτονίες, εκατοντάδες χιλιαδες σκλάβοι και σκλάβες οι Έλληνες και Ελληνίδες σε σκλαβοπάζαρα των βαρβάρων Μωαμεθανών, κατακτήσεις των πάτριων αρχέγονων εδαφών τους…. Τετρακόσια χαλεπά χρονια σκλαβιάς και φυλακής, γονατιστές αλλά περήφανες, με λυωμένα γόνατα, αγκαθοστεφανωμένες, ρακένδυτες, ματόβρεκτες, έμαθαν να σηκώνονται, αγέρωχα να πολεμούν, να βάζουν μπρος τα στήθια, μόνες ανάδελφες, χωρίς ποτέ κανείς κάλπικος σύμμαχος ή «εν Χριστώ αδελφός» δεν άπλωσε το χέρι με λίγα ψίχουλα βοήθειας να προσφέρει…

Ο Ελληνισμός απλόχερα προσφέρει πάντα την βοήθεια του, σε όποιον σύμμαχο την χρειάζεται και στο τέλος δέχεται σαν ανταμοιβή πυρακτωμένα κάλπικα νομίσματα και χολή.

Στον ματωμένο δρόμο τον αγκαθοσπαρμένο, στην άκρη της αβύσσου του Άδη, με μετέωρο μελλοθάνατου βήμα να αιωρείται προχωρούν Ελλάδα και Κύπρος προς το θεοσκότεινο μέλλον, τον θάνατο και όμως ένα θείο χέρι τις τραβά πίσω στο φως, στην ελπίδα, στη ζωή…Ένα θαύμα πάντοτε γίνεται για αυτόν τον ταλαιπωρημένο Ελληνισμό, που είναι υπό διωγμό όλων…Επιβιώνει, δεν λυγά, δεν υποκύπτει, δεν προσκυνά, δεν αλλάζει πίστη. Χιλιάδες χρόνια τώρα διατηρεί το πνεύμα του Ελληνικό, με πείσμα και αυταπάρνηση…και ζεί εις τους αιώνας των αιώνων… Ναι είναι θαύμα και προκύπτει αντανακλαστικά ένα αναπάντητο αιώνιο μέγα ερώτημα. Πως επιβίωσαν Ελλάδα και Κύπρος και πως συνεχίζουν να επιβιώνουν χωρίς ποτέ να έχουν ένα συμπαραστάτη, ένα πραγματικό φίλο;
Οφείλουν την ύπαρξη τους την μακραίωνη, μόνο στην πίστη τους, το θείο πνεύμα, που τις φωτοστεφανώνει και το πείσμα τους… Οι εύτολμες δαφνοστεφανωμένες, με τ΄ αθάνατο νερό του Μεγαλέξανδρου ξεδιψασμένες…Με αγίασμα του κατεχόμενου Αποστόλου Ανδρέα στην Αγία Καρπασία, καθαγιασμένες…
Και τέλος σημειώστε σύμμαχοι και οι «εν Χριστώ αδελφοί» της Καθολικής Εκκλησίας, ότι ο ομφαλός της γης, ο ομφαλός όλου του κόσμου στην Ελλάδα βρίσκεται και θα βρίσκετε για πάντα. Με *κρικέλια δεν σηκώνεται, διότι το βάρος του, είναι το ασήκωτο βάρος όλου του κόσμου…, όπως και οι ανάδελφες πατρίδες Ελλάδα και Κύπρος. Είναι το πνεύμα και το φως, που διδάσκουν και φωτίζουν όλη την υφήλιο…Αν αλωθούν, μαύρο σκοτάδι αβυσσαλέο θα σας πνίξει…

(Απόσπασμα.)

Και υπενθυμίζω ξανά το ποίημα του Μεγάλου μας εθνικού ποιητή Γιώργου Σεφέρη. «Σαλαμίνα της Κύπρος 1953.»

«Η γης δεν έχει κρικέλια για να την πάρουν στον ώμο και να φύγουν, μήτε μπορούν, όσο και αν είναι διψασμένοι να γλυκάνουν το πέλαγο με νερό μισό δράμι…Και τούτα τα κορμιά πλασμένα από ένα χώμα, που δεν ξέρουν έχουν οι ψυχές. Μαζεύουν σύνεργα για να τις αλλάξουν, δεν θα μπορέσουν…! Μόνο θα τις ξεκάνουν, αν ξεγίνουνται οι ψυχές…Δεν αργεί να καρπίσει τ΄αστάχυ, δεν χρειάζεται μακρύ καιρό για να φουσκώσει της πίκρας το προζύμι…»
Παρακολουθώντας κάποιος την εγκληματική πορεία» της Τουρκίας ανά τους αιώνες και από γένεσης της, διαπιστώνει ότι η χώρα αυτή, που είναι η μοναδική στον κόσμο που είναι περήφανη για την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ της, είναι μια κακούργα Λερναία Ύδρα, που οι σύμμαχοι όταν και στον Α ΠΠ και στους Βαλκανικούς πολέμους και στον Β ΠΠ, περιστασιακά έκοψαν ένα από τα κεφάλια της, δεν θέλησαν οι δόλιοι πυρακτωμένη δάδα να βάλουν στον λαιμό της για να μην φυτρώσου άλλα…..
*Ποτέ δεν αναφέρομαι περί ιστορίας της Τουρκίας διότι …Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, δεν έχει πολιτισμό, δεν έχει φιλοσοφία, δεν έχει δημοκρατία…ειμή μόνο ποινικό μηρώο (Παράφραση Σαρρή)
Παραβλέποντας τα απεχθή εγκλήματα, από την πρώτη στιγμή της τρισκατάρατης καθόδου των βαρβάρων στη Μ. Ασία και εν συνεχεία στην Ευρώπη, από την πάλαι ποτέ βάρβαρη Οθωμανική αυτοκρατορία, διότι χιλιάδες τόμοι Βίβλου Εγκλημάτων θα πρέπει να καταγραφούν, θα αναφερθώ ενδεικτικά και εν ολίγοις σε γεγονότα, πράξεις και ημέρες όχι μόνο της Τουρκίας, αλλά και των δόλιων άσπονδων συμμάχων μας, που την ανέχονται μέχρι σήμερα…οι συναυτουργοί και συνένοχοι Α-Ω βαθμού…..

Με την υπογραφή του Συμφώνου των Σεβρών τον Αύγουστο του 1920….στο Παρίσι….έπρεπε η πάλαι ποτέ Οθωμανική Αυτοκρατορία να εξαφανισθεί….αντίθετα …
Αντίθετα στη θέση της παλαιάς Τουρκίας με την ύποπτη και ύπουλη ανοχή των μεγάλων δυνάμεων …αναγεννήθηκε και πάλι ο παντουρκισμός ….και η θρασύτητα των Τούρκων να συνεχίσουν πιο έντονα τις γενοκτονίες και διωγμούς των χριστιανικών λαών και μειονοτήτων …. Η μελάνι από τις ύπουλες υπογραφές του συμφώνου, που «δήθεν» κατέλυε την αυτοκρατορία δεν είχε στεγνώσει ακόμη…Ο παντουρκισμός και πάλι άρχισε να εξαπλώνεται σαν γάγγραινα, σαν χολέρα, σαν κορωνοϊος. Μέχρι και σήμερα…..

Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος. ( Ενδεικτικά χωρίς λόγια.)

B8A5189E 3C51 4FD5 AD38 39436C9F4B76
B29E8B07 070B 4581 8B82 5EA5DC7CE156
Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος.

DABADE89 E5A0 42C2 B1F6 12076881F420

Και για όσους τυχόν ισχυρισθούν ότι οι συναντήσεις αυτές ήταν εθυμοτυπικές, καταθέτουμε το Σύμφωνο φιλίας και συμμαχίας Τουρκίας και ΝΑΖΙ. Β ΠΠ. Μέχρι και την τελευταία στιγμή και όταν η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των συμμάχων, ο φιλοκυβερνητικός τουρκικός τύπος, πρωτοσέλιδα έγραφ… ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ… Σε λίγες μέρες…και όταν ήδη οι σύμμαχοι νίκησαν ….αποκήρυξαν τους φίλους τους Γερμανούς…και τους κήρυξαν τον πόλεμο…. Αχ παμπέσα Τουρκία….

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό. Λϊνκολν

4E074E97 4992 45B9 BDB4 219F49E069D7Μικρά Ασία…..

Η νικηφόρα ελληνική εκστρατεία, που προδώθηκε από τους δόλιους συμμάχους και μετατράπηκε σε εθνική καταστροφή……

94A42E8D 0EA5 4725 B2E0 5C119FF09F75

Κύπρος 1974.

A9619A8F B1D3 437E B021 0CD57A823363

Άλλη μια προδομένη εθνική καταστροφή ….

1974 « Όποιος μας πρόδωσε, δεν θα μας συγχωρέσει ποτέ για την πράξη του αυτή.» Nicolás Gómez Dávila,
Ο Ελληνισμός θα τον θυμάται αιώνια και θα τον αναθεματίζει……

3465EF3C 54C5 4457 BD0C FF650E6D9A47

8F6179F4 3C34 4344 AB5A 5C71F10C3D4C

Τελειώνω με κάτι μεταξύ αστείου και πολύ σοβαρού… Είναι ενδεικτικό και συμβολικό…..
“Καθρέφτη καθρεφτάκι μου έλα για πες μου τώρα.. Ποια είν’ η ομορφότερη σε τούτο εδώ τον κόσμο;”
Ο πολύτιμος μαγικός καθρέφτης , που της χάρισε μαζί με άλλα ανεκτίμητα δώρα, ο επιστήθιος φίλος της Ερντογάν…., έδειξε να διστάζει για λίγο, αλλά στο τέλος απάντησε.
«Βασίλισσα μου Μέρκελ… «όμορφη» και σ’ όλα προικισμένη, ακόμα είσαι…, μα ακόμα κι από σε πιο ωραία και προικισμένη είν’ η Χιονάτη Ελλάδα.»
“Η βασίλισσα δεν μπορούσε να πιστέψει στ’ αυτιά της. Πρασίνισε από το κακό της και επιστρέφοντας στο δωμάτιο της άρχισε να σπάει ότι έβρισκε μπροστά της, ακόμη και τον μαγικό καθρέφτη…”
“Αυτή η καταραμένη Ελλάδα! Θα το πληρώσει πολύ ακριβά”.

Αντώνιος Αντωνάς – Συγγραφέας από Ελληνική Κύπρο.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βρέθηκε ο υπεύθυνος για τις λάθος μάσκες στα σχολεία – Τον έδωσε στεγνά ο Αδωνις Γεωργιαδης (Βίντεο)

Με μια πρώτη ανάγνωση ο Αδωνις λέει ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις μάσκες στα σχολεία καθώς η κυβέρνηση έκανε όπως λέει βιαστικές κινήσεις...

Ετήσιοι θάνατοι παγκοσμίως από διάφορες αιτίες – Βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του για τον αριθμό των θυμάτων, όπως και από τα μέτρα που λαμβάνονται ή ΔΕΝ λαμβάνονται για την...

Μόλις φυγει και ο τελευταίος τουρίστας πάμε σε lockdown; Οι δηλώσεις Πετσα άνοιξαν τον ασκό του Αιολου

Τα πάνω κάτω έφερε η δήλωση του Στέλιου Πετσα ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε νέο lockdown τη στιγμή που μέχρι τωρα η κυβέρνηση είχε...

Επεισόδιο Ντόρας Μπακογιάννη – Ράμα!

Έντονο διαξιφισμό είχαν στο συνέδριο του Economist η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, τόσο για την καθυστέρηση...

Οι νταβατζήδες θορυβούνται από την παντοδυναμία Μητσοτάκη και αρχίζουν τα ανοίγματα στον ΣυΡιζΑ

Οι νταβατζήδες που έφεραν τον Μητσοτάκη στην εξουσία παντοδύναμο, αρχίζουν δειλά – δειλά και κάνουν ανοίγματα στον ΣυΡιζΑ. Όχι, δεν τους έπιασε ο πόνος...

Πιάστηκε (πάλι) ψευδόμενος ο Δημήτρης Καιρίδης – Δείτε γκριμάτσες όταν τον περιέλαβε ο Κατρούγκαλος (Βίντεο)

netakias.com Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι... καθηγητής στα Fake News αλλά αυτά περνάνε στα τηλεοπτικά πάνελ της λίστα Πέτσα και Δημητριάδη όταν έχει απέναντί του δημοσιογράφους...

27 Αστείες Ατάκες που σαρώνουν στα social media

Θέμα της ημέρας οι αγάπες Ζαεφ-Μητσοτακη που έριξαν το διαδίκτυο.

Για να καταλάβουν τι εστί τουρκία. Το μακρύ χέρι του Ερντογάν έφτασε σε Βελγικό πανεπιστήμιο !!

Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν είναι ικανοποιημένος με το γεγονός ότι φίμωσε πολλά σχολεία στη χώρα του  και σκοπεύει να...

Σχετικά με τα MIRAGE 2000/-5: Το Ελεγκτικό Συνέδριο απαντά στις κατηγορίες για καθυστέρηση στις εγκρίσεις του σχεδίου εκσυγχρονισμού

H έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης αγοράς ανταλλακτικών για τα μαχητικά Μirage της Πολεμικής Αεροπορίας προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις, κυρίως ως προς τον...

Μια σωστή γκάφα της κυβέρνησης

Επειδή οι σωστές "γκάφες" πρέπει να επιβραβεύονται, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση για την απόφασή της να απαλλάξει από τον ΕΝΦΙΑ, 28 ακριτικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βρέθηκε ο υπεύθυνος για τις λάθος μάσκες στα σχολεία – Τον έδωσε στεγνά ο Αδωνις Γεωργιαδης (Βίντεο)

Με μια πρώτη ανάγνωση ο Αδωνις λέει ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις μάσκες στα σχολεία καθώς η κυβέρνηση έκανε όπως λέει βιαστικές κινήσεις...

Ετήσιοι θάνατοι παγκοσμίως από διάφορες αιτίες – Βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του για τον αριθμό των θυμάτων, όπως και από τα μέτρα που λαμβάνονται ή ΔΕΝ λαμβάνονται για την...

Μόλις φυγει και ο τελευταίος τουρίστας πάμε σε lockdown; Οι δηλώσεις Πετσα άνοιξαν τον ασκό του Αιολου

Τα πάνω κάτω έφερε η δήλωση του Στέλιου Πετσα ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε νέο lockdown τη στιγμή που μέχρι τωρα η κυβέρνηση είχε...

Επεισόδιο Ντόρας Μπακογιάννη – Ράμα!

Έντονο διαξιφισμό είχαν στο συνέδριο του Economist η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, τόσο για την καθυστέρηση...

Οι νταβατζήδες θορυβούνται από την παντοδυναμία Μητσοτάκη και αρχίζουν τα ανοίγματα στον ΣυΡιζΑ

Οι νταβατζήδες που έφεραν τον Μητσοτάκη στην εξουσία παντοδύναμο, αρχίζουν δειλά – δειλά και κάνουν ανοίγματα στον ΣυΡιζΑ. Όχι, δεν τους έπιασε ο πόνος...

Πιάστηκε (πάλι) ψευδόμενος ο Δημήτρης Καιρίδης – Δείτε γκριμάτσες όταν τον περιέλαβε ο Κατρούγκαλος (Βίντεο)

netakias.com Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι... καθηγητής στα Fake News αλλά αυτά περνάνε στα τηλεοπτικά πάνελ της λίστα Πέτσα και Δημητριάδη όταν έχει απέναντί του δημοσιογράφους...