28/09/2020

Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη πρωταγωνιστρια του σινεμά των παιδικών μας χρόνων, Κία Μποζου (Βίντεο)

Όλοι την θυμάστε στο πλευρό του Θανάση Βέγγου στο ρόλο της σταρ του σινεμά, Ζωής Σεξογλου να δίνει ένα μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας.

Μια μεγάλη μορφή του θεάτρου και του σινεμά, που ξεχώρισε με την ερμηνεία της, το ταλέντο της και αγαπήθηκε από το κοινό καθώς μεσουρανούσε τις χρυσές δεκαετίες του ελληνικού κινηματογράφου, του 60 και του 70.

Παράλληλα ανέπτυξε και σημαντική παρουσία στο θέατρο όπου ξεχώρισε κι εκεί μέσα από αξιόλογους και σημαντικούς ρόλους.

C306E1E9 3ABF 4715 BADC 92E31FEF3CA5

Γεννηθηκε το 1935 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, σπούδασε στη Δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και έκανε το ντεμπούτο της μολις αποφοίτησε από τη σχολή, το 1961 στο θέατρο, με το θίασο τραγωδίας του Κώστα Λειβαδέα.

Το 1963 βγήκε στην επιθεώρηση όπου άφησε το στίγμα της. Εμφανίστηκε στα θέατρα Ακροπόλ, Κήπου, Περοκέ, Καλουτά, Άλφα, Βέμπο, Μετροπόλιταν και αλλά.

Παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Λάκη Αγραπίδη που απεβίωσε το 2016 και απέκτησε ένα γιο.

Η σημαντική Φιλμογραφία της:

Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Ανθή]
Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)
Ο ξεροκέφαλος (1970) [Κία Μπόζου]
Η σκλάβα (1970)
Το παιδί της μαμάς (1970)
Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω (1970)
Ένας Κίτσος στα μπουζούκια (1970) [Βίκυ Μπόλα]
Η περιπτερού (1970)
Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
Γυμνοί στο δρόμο (1969) [(γειτόνισσα)]
Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)
Η Σμυρνιά (1969)
Το ανθρωπάκι (1969)[πελάτισσα καταστήματος Βουτσά]
Οι ζαβολιές (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969) [Ζωή Σέξογλου]
Αυτή που δεν λύγισε (1968) [Φρόσω]
Γοργόνες και μάγκες (1968) [φίλη Πέτρου]
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [Ερμιόνη]
Ο μαχαραγιάς (1968) [Ροζαλία]
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968) [Κατερίνα]
Το ΠΡΟΠΟ και τα μπουζούκια (1968)
Συννεφιασμένοι ορίζοντες (1968)
Έμπαινε Κίτσο (1968)
Η παιχνιδιάρα (1967) [Σοφία]
Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967) [Λίνα]
Τα δολάρια της Ασπασίας (1967)
Λάλα το Λαλάκη (1967)
Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966) [Γιαννούλα]
Ο παπατρέχας (1966) [αδελφή θυρωρού]
Κούνια που σε κούναγε… (1966) [Θεοδώρα]
Το σπίτι των ανέμων (1966) [Νίκη]
Τώρα που φεύγω απ’ τη ζωή (1966)
Φως… νερό… τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
Τσακισμένη από την ορφάνια (1965)
Εξιλέωση (1965)
Βάνα (1965)
Το λάθος (1965)[νοσοκόμα]
Μια γυναίκα χωρίς ντροπή (1965)
Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965)
Η αστεφάνωτη (1964)
Η σωφερίνα (1964)
Τα δίδυμα (1964)
Ήταν όλοι τους… κορόιδα! (1964)
Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
Το “τεμπελόσκυλο” (1963) [γραμματέας]
Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
Εφιάλτης (1961)
Το κλωτσοσκούφι (1960)
Αστέρω (1959)
Ο Θύμιος τa ‘κανε θάλασσα (1959)[Κατίνα]

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γενική επιστράτευση στην Αρμενία! Χιλιάδες οι εθελοντές στην πρώτη γραμμή!

Πρωτοφανείς εικόνες σε όλες τις μεγάλες πόλεις και φυσικά στην πρωτεύουσα της Αρμενίας. Αυτός ο μαρτυρικός λαός δίνει ένα μεγάλο μάθημα σε όσους πιστεύουν...

Πως μια χούφτα ήρωες Αρμένιοι σταμάτησαν τους εισβολείς! (Σκληρό Βίντεο)

Ένα σκληρό βίντεο που δείχνει το σημείο όπου οι ήρωες Αρμένιοι σταμάτησαν τους Αζέρους και ισλαμιστές τρομοκράτες της εισβολής. Ο δρόμος διάσπαρτος με πτώματα...

Οργή των Αρμενίων για την άθλια και ύποπτη στάση Μητσοτάκη

Την έκρηξη του προέδρου της ευρώ - αρμένικής ομοσπονδίας Δημοκρατίας και δικαιοσύνης, προκάλεσε η νερόβραστη ανακοίνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με τις θηριωδίες Αζερμπαϊτζάν...

Ντροπή για την Ελλάδα το εξώφυλλο του βιβλίου θρησκευτικών Γ Γυμνασίου.

Που είναι ο σταυρός βρε αχρείοι ; ΝΤΡΟΠΗ! Από τον ΓροθιάΣτοΜαχαίρι

Σάρωσαν τους Αζέρους τη νύχτα οι ηρωικοί Αρμένιοι! (Βίντεο)

Οι Ένοπλες Δυνάμεις των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ ξεκίνησαν αντεπίθεση κατά του Αζερμπαϊτζάν το βράδυ της Κυριακής με αποτέλεσμα βαριές απώλειες προσωπικού και εξοπλισμού. Επίσης,...

Εύγε Στέλιο Κιμπουρόπουλε! Έσπασε την ομερτά των γονατισμένων!

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με ένα πύρινο μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έσπασε την ομερτά τον γονατισμένων και στάθηκε όρθιος στο πλευρό των...

Μάθητης πάγωσε το πάνελ: “Αυτοί υποκινούν τις καταλήψεις” (Βίντεο)

Η κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που χρηματοδοτήθηκαν από τα 20.000.000,00 κρατικού χρήματος μέσω της...

Προσπαθεί να τα μαζέψει ο Ρουβάς μετά το φιάσκο με την Mercedes

Του τράβηξε το αυτί η εταιρεία μετά την κατακραυγή; Δείτε την ανακοίνωση που έβγαλε

Όπως επιτίθενται στην Αρμενία, έτσι θα επιτεθούν και στην Ελλάδα

Οι τρομοκράτες δολοφόνοι που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία σε όλα τα μέτωπα φέρεται να πρωταγωνίστησαν και στην ύπουλη επίθεση των Αζέρων κατά της Αρμενίας. Επιβεβαιώνεται...

Πύρινη παρέμβαση του Mega υπέρ του Αζερμπαϊτζάν!

Είπαμε, τα συστημικά κανάλια είχαν κρατήσει πολύ χαμηλά το θέμα της εισβολής του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις θηριωδίες που διέπραξαν η Αζέροι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γενική επιστράτευση στην Αρμενία! Χιλιάδες οι εθελοντές στην πρώτη γραμμή!

Πρωτοφανείς εικόνες σε όλες τις μεγάλες πόλεις και φυσικά στην πρωτεύουσα της Αρμενίας. Αυτός ο μαρτυρικός λαός δίνει ένα μεγάλο μάθημα σε όσους πιστεύουν...

Πως μια χούφτα ήρωες Αρμένιοι σταμάτησαν τους εισβολείς! (Σκληρό Βίντεο)

Ένα σκληρό βίντεο που δείχνει το σημείο όπου οι ήρωες Αρμένιοι σταμάτησαν τους Αζέρους και ισλαμιστές τρομοκράτες της εισβολής. Ο δρόμος διάσπαρτος με πτώματα...

Οργή των Αρμενίων για την άθλια και ύποπτη στάση Μητσοτάκη

Την έκρηξη του προέδρου της ευρώ - αρμένικής ομοσπονδίας Δημοκρατίας και δικαιοσύνης, προκάλεσε η νερόβραστη ανακοίνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με τις θηριωδίες Αζερμπαϊτζάν...

Ντροπή για την Ελλάδα το εξώφυλλο του βιβλίου θρησκευτικών Γ Γυμνασίου.

Που είναι ο σταυρός βρε αχρείοι ; ΝΤΡΟΠΗ! Από τον ΓροθιάΣτοΜαχαίρι

Σάρωσαν τους Αζέρους τη νύχτα οι ηρωικοί Αρμένιοι! (Βίντεο)

Οι Ένοπλες Δυνάμεις των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ ξεκίνησαν αντεπίθεση κατά του Αζερμπαϊτζάν το βράδυ της Κυριακής με αποτέλεσμα βαριές απώλειες προσωπικού και εξοπλισμού. Επίσης,...

Εύγε Στέλιο Κιμπουρόπουλε! Έσπασε την ομερτά των γονατισμένων!

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με ένα πύρινο μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έσπασε την ομερτά τον γονατισμένων και στάθηκε όρθιος στο πλευρό των...