“Για το καλό της Ανθρωπότητας” έβγαλαν δισεκατομμύρια εν μέσω πανδημίας (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Επειδή πολύ ακούγεται τελευταία ότι δίνεται «μάχη» για το καλό της ανθρωπότητας… δείτε σύμφωνα με το #Forbes ποιοι κερδίζουν ΔΙΣ $, την ώρα που το μέσο Ελληνικό νοικοκυριό έχει καταρρεύσει οικονομικά!

Μπορεί η πανδημία να έχει επιφέρει πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες για την πλειονότητα των επαγγελματικών κλάδων ανά τον κόσμο όμως σύμφωνα με το Forbes γιατροί και επιστήμονες είδαν τις αποταμιεύσεις τους να εκτοξεύονται τον τελευταίο χρόνο.
Η πλεινότητά τους προέρχεται μάλιστα από την Κίνα, εκεί που εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός στα τέλη του 2019 και αρκετοί είναι άνθρωποι που ακούσαμε τον τελευταίο καιρό, μέσα στις προσπάθειες για αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο Ugur Sahin, είναι ο γιατρός που πρωταγωνιστεί τους τελευταίους μήνες καθώς είναι ο υπεύθυνος για την δημιουργία του πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ο Sahin έχει πλέον περιουσία 4,2 δισεκατομμυρίων.

Η Γουάν Λίπινγ έγινε η πλουσιότερη γυναίκα στον Καναδά μέσα στο τελευταιό έτος καθώς η περιουσία της φτάνει τα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Το χρυσό διαζύγιό της τον Ιούνιο από τον ιδιοκτήτη της κινεζικής φαρμακευτικής Shenzhen Kangtai Biological Products της χάρισε το 24% των μετοχών της εταιρείας η οποία επίσης δραστηριοποιείται αναζητώντας εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

O γαλλικής καταγωγής Stephane Bancel, CEO της αμερικανικής Moderna, έχει πλέον περιουσία 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2011 ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Moderna που έγινε η δεύτερη εταιρεια της οποίας εγκρίθηκε το εμβόλιο για τον κορωνοϊο. Ήδη η διανομή του εμβολίου έχει ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην λίστα συγκαταλέγονται επίσης ο καθηγητής ανοσολογίας της Moderna Τίμοθι Σπρίνγκερ με περιουσία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Ρόμπερτ Λάνγκερ, βασικός επενδυτής της εταιρείας με περιουσία 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων πλεόν.

Μεταξύ των όσων είδαν την περιουσία τους να εκτοξεύεται είναι και ο Hu Kun, πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας Contec Medical Systems. Εγινε δισεκατομμυριούχος μέσα στη χρονιά που πέρασε με την συνολική του περιουσία να φτάνει τα 3,9 δισεκατομμύρια. Η εταιρεία του κατασκευάζει μια σειρά ιατρικών προϊόντων για νοσοκομεία όπως στηθοσκόπια και συσκευές παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης.

Δισεκατομμυριούχος έγινε ακόμα και ο Sergio Stevanato, αφεντικό της ιταλικής Stevanato Group, που φτιάχνει τα φιαλίδια για περισσότερα από 40 εμβόλια του κορονοϊού. Έχει σήμερα στα χέρια του 1,8 δισ. δολάρια.

Αν και στις πρώτες θέσεις των δισεκατομμυριούχων βρίσκονται επιχειρηματίες και επιστήμονες από την Ευρώπη οι 28 από τους 50 νέους δισεκατομμυριούχους που φιλοξενούνται στην λίστα του Forbes προέρχονται από την Κίνα.

Billionaires pandemic

Ένας από τους απαράβατους κανόνες στις χρηματαγορές λέει ότι όσο σοβαρή κι αν είναι μία κρίση, κάποιος κάπου βγαίνει κερδισμένος κι η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Aυτό ισχύει ειδικά για ορισμένους από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ, την πλουτοκρατία που πρόσθεσε κάπου 308 δις. δολάρια στην περιουσία της από τις 18 Μαρτίου μέχρι τις 22 Απριλίου, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών, την ώρα που δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί έχαναν τις δουλειές τους…

Mε το ηλεκτρονικό εμπόριο να γνωρίζει μεγάλη άνθηση ειδικά τούτη την περίοδο λόγω των περιοριστικών μέτρων, η Amazon είναι ένας από τους μεγάλους κερδισμένους της πανδημίας του κορωνοϊού, με τον ιδρυτή και αφεντικό της, Τζεφ Μπέζος, να προσθέτει δισεκατομμύρια δολάρια στην προσωπική του περιουσία. Ο 56χρονος Μπέζος ήταν ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη σε μεγάλο βαθμό χάρη στο μερίδιο (11%) των μετοχών του στην Amazon και σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg υπολογίζεται ότι διαθέτει περιουσία άνω των 140 δις. δολαρίων, από κάπου 116 στις αρχές του χρόνου.

bezos
Η Amazon έχει διανύσει μεγάλη απόσταση από την ίδρυσή της πριν από 26 χρόνια στο Σιάτλ φθάνοντας στο ιλιγγιώδες 1.18 τρισ. δολάρια με το αφεντικό της, να υπόσχεται τον Φεβρουάριο ότι θα δωρήσει κάπου 10 δις. δολάρια από την περιουσία του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ο Μπέζος ήταν παντρεμένος επί 25 χρόνια με την 50χρονη Μακένζι Μπέζος μέχρι το πανάκριβο διαζύγιό τους πέρυσι και τώρα στεγάζει τον έρωτά του με την τηλεπαρουσιάστρια Λορέν Σάντσεζ σε μια πολυτελέστατη έπαυλη στο Μπέβερλι Χιλς .

Ριντ Χάστινγκς – Νetflix


Εξίσου καλά τα πάει και το Netflix τούτη την περίοδο , που οι άνθρωποι είναι καθηλωμένοι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στα σπίτια τους και επί αρκετές ώρες μπροστά στις τηλεοπτικές τους οθόνες. Οι μετοχές του Netflix, που απέκτησε σχεδόν 16 εκατ. νέους συνδρομητές μεσούσης της καραντίνας, κατέγραψαν αύξηση άνω του 30% (!) από τις αρχές του χρόνου κι η περιουσία του ιδρυτή του, Ριντ Χάστινγκς, εκτοξεύτηκε από τα 4,24 δισ. δολάρια στα 5.20.

Ο 59χρονος δισεκατομμυριούχος, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, έχει στην κατοχή του το 1% των μετοχών της εταιρείας που ίδρυσε το 1995. Συνολικά το Netflix διαθέτει πάνω από 180 εκατ. συνδρομητές ανά την υφήλιο και η αξία του (κάπου 187 δισ. δολάρια) ξεπερνά εκείνη της Disney. Ο Χάστινγκς έχει υποσχεθεί ότι θα χαρίσει τη μισή του περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ δημιούργησε ίδρυμα που φέρει το όνομά του για τη βελτίωση της πρόσβασης των παιδιών στην εκπαίδευση.

Ερικ Γιουάν – Zoom

Eric Yuan

Θραύση λόγω της πανδημίας κάνει και η πλατφόρμα Ζoom, που επιτρέπει τη διεξαγωγή τηλεδιασκέψεων. Ο επικεφαλής της, ο Κινεζο-Αμερικανός επιχειρηματίας Έρικ Γιουάν, έχει στην κατοχή του το ένα πέμπτο της εταιρείας που ίδρυσε το 2011 και της οποίας οι μετοχές εκτοξεύθηκαν φέτος πάνω από 118%!

Έτσι σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η περιουσία του 50χρονου από την Σαντόνγκ της Κίνας, που σπούδασε εφαρμοσμένα μαθηματικά και μηχανολογία, εκτινάχθηκε από τα 4 στα 7,88 δισ. δολάρια. Παντρεμένος με τρία παιδιά, ο Γιουάν αποφάσισε να αναζητήσει δουλειά στη Silicon Valley όταν άκουσε μια ομιλία του ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, αν και οι αμερικανικές Αρχές απέρριψαν οκτώ φορές την αίτησή του για βίζα, προτού του επιτρέψουν τελικά να πάει στην Καλιφόρνια το 1997, σε ηλικία 27 ετών.

Πιερ Αντουράν – Andurand Commodities Fund

Pierre Andurand
H πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού ωφέλησε τα μέγιστα τον Πιέρ Αντουράν, εκ των κορυφαίων διαχειριστών hedge funds, συνδεόμενων με το πετρέλαιο, που έχει την έδρα της οικονομικής του αυτοκρατορίας στο Λονδίνο. Το κύριο fund του 43χρονου Γάλλου, το Anduran Commodities Fund, είδε τα κέρδη του να εκτοξεύονται τον περασμένο μήνα κατα 63% καθώς πόνταρε στην πτώση των τιμών του πετρελαίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ένα δεύτερο fund του σημείωση άνοδο 153% τον Μάρτιο.

Ο Γάλλος διαχειριστής hedge fund, Πιερ Αντουράν / Φωτογραφία αρχείου: Wikipedia
Ο Πιερ Αντουράν, πρώην επενδυτής της Goldman Sachs, προέβλεψε ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού θα κλυδωνίζονται μέχρις ότου βρεθεί εμβόλιο για το νέο κορωνοϊό. Το 2009 αγόρασε μια μεγάλη πολυτελή κατοικία στο κέντρο του Λονδίνου έναντι δέκα εκατ. λιρών, ενώ είναι απόφοιτος κορυφαίων γαλλικών και βρετανικών πανεπιστημίων, λάτρης του kick boxing και πρώην πρωταθλητής κολύμβησης. Το 2011 παντρεύτηκε την Ευγενία Σλιουσαρένκο, μοντέλο από τη Ρωσία, σε μια εντυπωσιακή γαμήλια τελετή στην Αγία Πετρούπολη με υψηλούς προσκεκλημένους και τον Έλτον Τζον να αναλαμβάνει την ψυχαγωγία τους, αλλά χώρισαν πριν από τέσσερα χρόνια και τον περασμένο Ιούλιο παντρεύτηκε την εντυπωσιακή ξανθιά 37χρονη καλλονή Έλενα Σερέντα.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/oikonomia/koronoios-kerdismenoi-disekatommyrioyhoi-etaireies

ΔΗΜΟΦΙΛΗ