Πολιτική αλητεία και πολιτικός καιροσκοπισμός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Παναγιώτη Τσολάκη

Όταν οι τοπικές κοινωνίες εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και να συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, κι εκείνοι ψηφίζουν νομοσχέδια και νόμους σε βάρος αυτών των κοινωνιών, αυτό αποκαλείται πολιτική αλητεία.

Όταν η κοινωνία επικροτεί και επανεκλέγει τέτοιους ανθρώπους τότε αυτό αποκαλείται «κοινωνική μαλάκυνση» .

Όταν ο πολιτικός ψηφίζει σε βάρος κοινωνικών ομάδων και υπέρ των ισχυρών, τότε αποκαλείται πλαστοπροσωπία με δόλο.

Όταν η κοινωνία επανεκλέγει τέτοιους τότε αυτό αποκαλείται κοινωνική πλαστογραφία.

Όταν ο πολιτικός ψηφίζει μηνιάτικο τον 500 ευρώ ενώ ο ίδιος απολαμβάνει σχεδόν το εικοσαπλάσιο τότε αυτό αποκαλείται πολιτική ξεφτίλα.

Όταν δε η κοινωνία επανεκλέγει τέτοιους τότε αυτό αποκαλείται κοινωνικός ξεπεσμός.

Όταν ένας πολιτικός εγκαταλείπει την σημαία με την οποία εκλέχτηκε χωρίς αυτή η σημαία να έχει υποσταλεί από τις ιδέες , τις αρχές της και τον αγώνα της, τότε αυτό αποκαλείται αυτομόληση, κοινώς λιποταξία.

Όταν ένας πολιτικός στηρίζει μια σημαία που έχει υποσταλεί, που έχει αποκηρύξει στην πράξη αρχές και ιδεολογία και έχει επιτρέψει στους» βάρβαρους» να αλώσουν την κοινωνία τότε αυτό αποκαλείται ευνουχισμένος ανδρισμός.

Όταν ένας πολιτικός με την ψήφο και την συμπεριφορά του εκχωρεί εθνική κυριαρχία, αποδέχεται ξένους επιτρόπους, ξένους ελεγκτές και ταυτόχρονα καταρρακώνει την εθνική περηφάνια της κοινωνίας χάριν λογιστικών αριθμών τότε αυτό αποκαλείται…

Εδώ δεν χρειάζεται κανένα επίθετο. Θα τους αποκαλέσει η ιστορία με τον χαρακτηρισμό που τους αρμόζει όπως κάνει πάντα.

Δυστυχώς όμως η κοινωνία δεν διδάσκεται ούτε από την ιστορία για αυτό και ζει ανά τακτά διαστήματα τραγικές καταστάσεις και τραγικά συμβάντα.

Ο Εφιάλτης υπαρκτός, διαχρονικός πάντα , να δείχνει το μυστικό πέρασμα. Ο Λεωνίδας απών κι οι Θερμοπύλες αφύλακτες από τους τριακόσιους.

Υπηρέτες του Ξέρξη να ανοίγουν κερκόπορτες για νέες αλώσεις…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ