Για εκτεταμένη διαφθορά και ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνει λόγο ξένη ιστοσελίδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπολύει η ιταλική East Journal. Η ιστοσελίδα αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα κάνει λόγο για διαφθορά, αδιαφάνεια και χονδροειδή ψέματα της κυβέρνησης σε πολλούς τομείς. Από την διαχείριση δημοσίου χρήματος έως και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναφέρει  συγκεκριμένα η ιταλική ιστοσελίδα :
Ενώ η κυβέρνηση αντιμετώπιζε το ζήτημα της μετανάστευσης, στο οποίο εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές σκιές, στις αρχές Ιουλίου εμφανίστηκε η «Λίστα Πέτσα» (από το επώνυμο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα). Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, η κυβέρνηση ξεκίνησε δύο ενημερωτικές εκστρατείες με τα hashtags #MenoumeSpiti και #MenoumeAsfaleis, χρηματοδοτώντας μια λίστα με περισσότερα από 1.200 μέσα ενημέρωσης για συνολικά περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ.
Μια πράξη διόλου διαφανής, καθώς τα κριτήρια για την κατανομή των πόρων δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ: αυτή η ιστορία προκάλεσε τις επικρίσεις του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου που εκφράστηκαν σε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τον εκπρόσωπό του, που υπέγραψε, μεταξύ άλλων και το Παρατηρητήριο Βαλκανίων και Καυκάσου.
Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως βρέθηκε, επίσης στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, πολλά σχολεία καταλήφθηκαν από μαθητές ως διαμαρτυρία για την αποτυχία εισαγωγής πρωτοκόλλων υγείας και έφτασαν επίσης σε μια σκληρή διαλεκτική αντιπαράθεση με την Κεραμέως. Από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, με τα γυμνάσια και τα λύκεια κλειστά λόγω του lockdown, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην πλατφόρμα WebEx δημιούργησε αρκετούς πονοκεφάλους λόγω εκτεταμένων προβλημάτων στη σύνδεση και παραλείψεων μαθημάτων.Ο ελληνικός πληθυσμός είναι επίσης αποπροσανατολισμένος σε σχέση με την πανδημία.

Ακόμη Γράφει μεταξύ άλλων η ιταλική ιστοσελίδα :
Από τον περασμένο Ιούνιο, η Ελλάδα άνοιξε ξανά τα σύνορά της και την 1η Ιουλίου έδωσε το πράσινο φως για όλες τις διεθνείς πτήσεις και τα ταξίδια από θαλάσσης, με την εισαγωγή τυχαίων ελέγχων. Προκειμένου να μην παρεμποδιστεί η τουριστική περίοδος, ακόμη και ενόψει επιδημιών, σε περιορισμένες περιοχές – όπως στα νησιά Πόρος, Πάρος και Αντίπαρος – εφαρμόστηκαν  τοπικά lockdown τον Αύγουστο. Ωστόσο, από τον Σεπτέμβριο, όπως και σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, το γράφημα των νέων λοιμώξεων άρχισε να αυξάνεται συνεχώς. Ενώ την πιο κρίσιμη ημέρα του πρώτου κυματος  -στις 21η Απριλίου η Ελλάδα ειχε 156 κρούσματα , η χώρα αγγίζει  σταθερά τετραψήφιους αριθμούς από τις 27 Οκτωβρίου και μετά.Στις 4 Νοεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας δεσμεύτηκε, δηλώνοντας το πρωί: “Αποκλείω ένα πλήρες απαγορευτικό στην Αττική τις επόμενες μέρες”. Ωστόσο, ήδη την επόμενη μέρα διαψεύστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε εθνικό lockdown έως τις 30 Νοεμβρίου: «Γιατί τώρα; Έχουμε δει μια εκθετική αύξηση των λοιμώξεων, 10.000 σε μόλις πέντε ημέρες. Καλύτερα να λάβουμε αυτά τα μέτρα τώρα, προτού να είναι πολύ αργά. Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να θέσω σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών μας»ειπε.
Στις 11 Νοεμβρίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς, Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτικής Προστασίας υπεύθυνος για τη διαχείριση κρίσεων και κυβερνητικός αξιωματικός επικοινωνιών για τον κοροναϊό, ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα από τις 9 έως τις 5 από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ