Αγιορείτικες σαρακοστιανές συνταγές: Μαγειρίτσα μανιταριών με ταχίνι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

agioreitikes syntages mageiritsa manitaria
Νηστίσιμες συνταγές.

Υλικά:

μία κονσέρβα μανιτάρια
μισό κουταλάκι ρίγανη
μισό κουταλάκι μαϊντανός
6 φύλλα μαρούλι
μισό ματσάκι άνηθος
1 φλιτζάνι ρύζι
2 κουταλιές ταχίνι
μισό κουταλάκι πιπέρι κόκκινο γλυκό
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1-2 κύβοι λαχανικών
8 φλιτζάνια νερό
1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε στη χύτρα τα μανιτάρια – με το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλες φέτες – με ένα φλιτζάνι νερό, τη ρίγανη και το πιπέρι, να πάρουν μια βράση.
Μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και όταν κοχλάσει ρίχνουμε το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με τους κύβους λαχανικών.
Κλείνουμε την χύτρα και σε δέκα λεπτά από την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα, το φαγητό είναι έτοιμο.
Ανοίγουμε την χύτρα και ρίχνουμε στο φαγητό τον άνηθο και το μαϊντανό, τα οποία έχουμε αφήσει για το τέλος.
Κτυπάμε το ταχίνι με το λεμόνι και λίγο νερό, ώσπου να γίνει χυλός.
Παίρνουμε ζωμό από την σούπα και χύνουμε λίγο λίγο στην μαγειρίτσα, ανακατεύοντας για να μην κόψει.
Δεν το ξαναβάζουμε στη φωτιά εκτός αν θέλουμε να το ζεστάνουμε λίγο.

[monastiriaka.gr]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ