Αλλιώς: Vegan μαγειρίτσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

nistisima vegan mageiritsa
Κι όμως έχουν και οι vegans τη μαγειρίτσα τους! Νοστιμίζει με κάθε λογής μανιτάρια, ενώ τα μυρωδικά απογειώνουν τη γεύση της. Το ταχίνι λειτουργεί σαν άλλο αβγολέμονο και δένει εξαιρετικά τη σούπα. Ιδανική και για κρεατοφάγους που απλά απεχθάνονται τη γεύση των εντοσθίων.

Υλικά
500γρ. μανιτάρια διάφορα (π.χ. shiitake, portobello, λευκά), σε φέτες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
400γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
200γρ. μαρούλι χοντροκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ταχίνι
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κύβος ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Με νωπή πετσέτα σκουπίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μέτριες φέτες.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και το μαρούλι. Ρίχνετε τον μαϊντανό και τον άνηθο, καλύπτετε με ζεστό ζωμό, αλατίζετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Μαγειρεύετε για μισή ώρα.
Σε μπολ διαλύετε καλά το ταχίνι σε ένα φλιτζάνι νερό χλιαρό.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε στη σούπα το μίγμα με το ταχίνι, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η μαγειρίτσα.
Πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε τη μαγειρίτσα σε μπολ.
Tips
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη μαγειρίτσα και 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι, 20 λεπτά πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά.
Σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ταχίνι, το αντικαθιστάτε με αβγολέμονο (αν είστε χορτοφάγος) ή το παραλείπετε τελείως για μια πιο αραιή σούπα.
Βίκυ Χριστοπούλου
olivemagazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ