Η σημασία της τροφής και οι αλληλεπιδράσεις σε υγεία και ψυχισμό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα τεράστιο θέμα στο οποίο θα εντρυφήσουμε με όλες τις δυνάμεις και κατά το δυνατόν, με ορθολογική και εμπεριστατωμένη διάθεση. Οδηγός μας το τρίπτυχο Ηθική, Υγεία, Ορθότητα.
Βήμα προς βήμα, θα καταρρίψουμε στερεότυπα με σκοπό να τεκμηριώσουμε μέσα μας τον ορθό τρόπο διατροφής, έπειτα να ενδυναμώσουμε για να τον ακολουθήσουμε και τέλος να τον εφαρμόσουμε.
Ο Ιπποκράτης έλεγε πως “Η τροφή είναι το φάρμακο σου”
Ο Σπυρίδων Νάγος : Κάθε αναμόρφωση άρχεται από του στομάχου.
Ο Πυθαγόρας και γενικά οι φιλόσοφοι ακολουθούσαν δίαιτα βασισμένη στα φρούτα, τους καρπούς και τα λαχανικά. Ο δε Θεόφραστος διδάσκει ότι «η πολυφαγία και η κρεοφαγία αποχαυνώνουν τον νου και τον οδηγούν στην τρέλα». Ο Πυθαγόρας και αυτός καταδικάζει την κρεοφαγία και πιστεύει ότι κάθε τροφή που εισέρχεται στο σώμα το επηρεάζει θετικά ή αρνητικά και στρέφει τον άνθρωπο στην αρετή ή στη κακία αντίστοιχα. Επίσης η τροφή και το ποτό πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Όταν οι Πυθαγόρειοι αυτοσυγκεντρώνονταν πριν τη κατάκλιση απαγορεύονταν να έχουν φάει λίγο νωρίτερα. Το παστέλι ήταν η τροφή που κατανάλωναν οι μυημένοι στα Ελευσίνια Μυστήρια σε περίοδο νηστείας. Επίσης, λέγεται ότι οι ξηροί καρποί και ιδίως τα αμύγδαλα είναι η τροφή των φιλοσόφων, άρα ωφελούν τον εγκέφαλο/νευρικό σύστημα.
Οι σύγχρονοι Ιατροί πρεσβεύουν την αναγκαιότητα του κρέατος προς αποκόμιση πρωτεϊνών.
Ας αρχίσουμε λοιπόν την αναζήτηση μας χρησιμοποιώντας ως οδηγό τη Φύση που αντίθετα με τους ανθρώπους, είναι αλάθητη και αμερόληπτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ