Brexit Το απόλυτο χάος στην Αγγλία λόγω Τζονσον.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Mπόρις Τζόνσον κατέθεσε νέα πρόταση προκειμένου να αποφευχθεί, όπως λέει, το Brexit χωρίς συμφωνία την 31η Οκτωβρίου.
Η ΕΕ αντέδρασε επιφυλακτικά απέναντι στις προτάσεις του όμως δεν τις απέρριψε. Κι αυτό γιατί οι ηγέτες της ΕΕ επιθυμούν και επιδιώκουν μια συμφωνία με το Λονδίνο και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να θεωρηθεί η Ένωση υπεύθυνη για ένα άτακτο Brexit.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χαιρέτισε τις νέες προτάσεις και δήλωσε ότι η ΕΕ θα είναι διαθέσιμη νύχτα και μέρα για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.
Η πρόθεση του Γιούνκερ είναι να πετάξει το μπαλάκι πίσω στο Λονδίνο, εκεί όπου άλλωστε είναι και το πρόβλημα. Αυτήν τη στιγμή οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών παραμένουν τεράστιες. Υπάρχουν επίσης ερωτηματικά σχετικά με το αν οι Βρετανοί βουλευτές στο Γουέστμινστερ θα εγκρίνουν μια «συμφωνία με τον Μπόρις» όπως σχολίαζε το BBC και επίσης εάν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα δώσει το πράσινο φως.
Το ερώτημα πάντως παραμένει ένα: Μπορεί να υπάρξει μια νέα συμφωνία Brexit πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών στα μέσα Οκτωβρίου; Λίγοι το πιστεύουν.
Το νέο σχέδιο επιτρέπει, σύμφωνα με τον Τζόνσον, να λυθεί η σπαζοκεφαλιά των συνόρων στην Ιρλανδία, καθώς απομένει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία αποχώρησης. Όπως υποστηρίζει, η Βόρεια Ιρλανδία θα παραμείνει στην ίδια τελωνειακή ζώνη με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς όμως να επανέλθουν οι τελωνειακοί έλεγχοι στα σύνορα με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό δεν διευκρινίζεται… Όλα στον αέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ