ΠτΔ: Για τον αυθεντικό Ακαδημαϊκό Δάσκαλο η επιστημονική προσφορά είναι τρόπος ζωής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη μεγάλη και διαχρονική προσφορά των Ομότιμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναφερόμενος στην προσφορά τους, υπογράμμισε ότι αφορά όχι μόνο την προσωπική επιστημονική συμβολή τους, αλλά το γεγονός ότι δημιούργησαν νέες γενιές επιστημόνων της Ακαδημαϊκής μας Κοινότητας, ικανών να προεκτείνουν την δική τους παράδοση.
Παράλληλα, τους συνεχάρη, διότι ως Ομότιμοι συνεχίζουν την ενεργό επιστημονική τους προσφορά, εντός και εκτός του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποδεικνύοντας έτσι ότι ο αυθεντικός Ακαδημαϊκός Δάσκαλος προσφέρει όσο του το επιτρέπουν οι δυνάμεις του.
«Με άλλες λέξεις, για τον αυθεντικό Ακαδημαϊκό Δάσκαλο η επιστημονική προσφορά είναι τρόπος ζωής» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.
Τέλος, τους διαβεβαίωσε ότι και μετά την λήξη της θητείας του θα συμπορευθεί μαζί τους, με όλες του τις δυνάμεις, ως δια βίου ενεργό μέλος της κοινής Ακαδημαϊκής μας Κοινότητας. Επίσης, τους ευχαρίστησε θερμά για τα φιλόφρονα λόγια τους αναφορικά με την άσκηση των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, πολλώ μάλλον όταν αυτά προέρχονται από Συναδέλφους, με τους οποίους συμπορεύθηκε καθ’ όλη την διάρκεια της Ακαδημαϊκής του ζωής και με τους οποίους αγωνίσθηκε για την υπεράσπιση θεμελιωδών Ακαδημαϊκών αρχών και αξιών κατά την διάρκεια της προεδρικής του θητείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ