Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Δ. Παπαγγελοπουλος: Διαπράττετε το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βαρύ κατηγορώ του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου σε μέλη της προανακριτικής. Δείτε τι γράφει.
Προς τον κ. Πρόεδρο και τα Μέλη
της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του
Η επιτροπή σας συγκροτήθηκε για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες μου που τελέσθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με τα άρθρα 5 § 5 του Ν. 3126/2003 και 156 § 4 του Κανονισμού της Βουλής η Επιτροπή σας έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική εξέταση.
Στο άρθρο 243 §1 Κ.Ποιν.Δ. ορίζεται ρητά: «Η προκαταρκτική εξέταση ενεργείται σύμφωνα με τα άρθρα 240 και 241 Κ.Ποιν.Δ. και με αυτήν επιδιώκεται η συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων για να αποφασισθεί αν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη.».
Στη συνέχεια το άρθρο 243 § 1 Κ.Ποιν.Δ. παραπέμπει ρητά στο άρθρο 178 Κ.Ποιν.Δ. στην δε παράγραφο 2 του άρθρου 178 ρητά ορίζεται ότι οι δικαστές και εισαγγελείς εξετάζουν αυτεπαγγέλτως όλα τα αποδεικτικά μέσα που θεμελιώνουν την ενοχή ή κατατείνουν στην αθωότητα του κατηγορουμένου.
Συγκεκριμένα οφείλετε να καλέσετε πριν εμφανισθώ ενώπιόν σας ως ύποπτος, τους μάρτυρες.
Τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου και την πρώην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κα Μαρία Παπασπύρου τους οποίους επικαλείται κατ’ επανάληψη ο κ. Αγγελής.
Δεν πρόκειται βέβαια να τους καλέσετε γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι θα διαψεύσουν και αυτοί τον εκλεκτό σας κ. Αγγελή και έχετε ήδη προαποφασίσει να ασκήσετε ποινική δίωξη σε βάρος μου.
Όσο για την εξέταση της κας Παπασπύρου ως μάρτυρα σας επισημαίνω, ότι έχει ήδη καταθέσει στους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη και μεταξύ των άλλων έχει διευκρινίσει αναλυτικά και με σαφήνεια ότι δεν είχε καμία συμμετοχή σε ανακριτικές πράξεις. Επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να καταθέσει ως μάρτυρας στην επιτροπή σας.
Τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Παπαγεωργίου και Μπρακουμάτσο οι οποίοι υπήρξαν Επόπτες της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από τον κ. Αγγελή.
Δεν πρόκειται βέβαια να τους καλέσετε γιατί γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά ότι θα διαψεύσουν τον εκλεκτό σας κ. Αγγελή και έχετε ήδη προαποφασίσει να ασκήσετε ποινική δίωξη σε βάρος μου.
Τους Εισαγγελείς κ.κ. Ζαγοραίο, Τουλουπάκη, Ντζούρα και Καλούδη οι οποίοι ταξίδεψαν στο Παρίσι, συναντήθηκαν με τον Ερβέ Φαλτσιανί και ασχολήθηκαν με τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα της μεγάλης φοροδιαφυγής και τους κ.κ. Μιωνή, Παπασταύρου και Μεταξά.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν πρόκειται να τους εξετάσετε γιατί έχετε προαποφασίσει να μου ασκήσετε ποινική δίωξη ώστε να συμπαραπεμφθούν ως συμμέτοχοι και οι προαναφερόμενοι Εισαγγελείς για να ξεπλύνετε και το μεγάλο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.
Το δημοσιογράφο κ. Κώστα Βαξεβάνη τον οποίο οι Εισαγγελείς κ.κ. Ράϊκου και Τσατάνη κατηγορούν ως συμμέτοχο στις αξιόποινες πράξεις που μου αποδίδουν. Οφείλετε να ερευνήσετε τι αφορούσαν τα δημοσιεύματα του Documento και του Κώστα Βαξεβάνη, ποιες βαρύτατες ευθύνες αποδίδουν στις κ.κ. Ράϊκου και Τσατάνη, εάν οι ευθύνες τους έχουν σχέση με τις δήθεν αξιόποινες πράξεις που μου αποδίδονται και εάν εγώ είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω τις ενέργειες και παραλείψεις των δύο Εισαγγελέων ή είχα οποιαδήποτε σχέση με τα δημοσιεύματα αυτά.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν πρόκειται να καλέσετε τον κ. Βαξεβάνη.
Έχετε προαποφασίσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου και τη συμπαραπομπή ως συμμετόχου του ως άνω δημοσιογράφου.
Τους δικηγόρους των κ.κ. Φιλιππάκη και Μιωνή που συμμετείχαν στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις και στην κατάρτιση των ιδιωτικών συμφωνητικών που υπέγραφησαν. Επίσης και τον εκπρόσωπο του κ. Μιωνή, τον κ. Ιατρού.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι και αυτούς δεν πρόκειται να τους καλέσετε γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι με τις καταθέσεις τους θα καταρρεύσουν οι παράλογες συκοφαντίες και οι ανυπόστατες κατηγορίες του Σάμπυ Μιωνή και εσείς έχετε προαποφασίσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου.
Οι προαναφερόμενοι μάρτυρες δεν είναι μάρτυρες υπεράσπισής μου. Είναι μάρτυρες που οφείλετε να καλέσετε αυτεπαγγέλτως γιατί έχουν προκύψει από τη μέχρι τώρα διαδικασία της Επιτροπής σας. Χαρακτηρίστε τους όπως θέλετε, είστε όμως υποχρεωμένοι να τους καλέσετε.
Η μη αναζήτηση της αλήθειας από την επιτροπή σας και η κατάφωρη παραβίαση όλων των υποχρεώσεων σας ως Εισαγγελέα, όπως αυτές περιγράφονται στον Κ.Ποιν.Δ. προκειμένου να αποκρύψετε τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά μου, συνιστούν το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.
Εκθέτετε εν γνώσει σας έναν αθώο σε δίωξη.
Μην έχετε αυταπάτες.
Αργά ή γρήγορα η δικαιοσύνη και ο Ελληνικός λαός θα σας κρίνει.
Αθήνα, 4 Ιουνίου 2020
Με τιμή,
Δημήτρης Π. Παπαγγελόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ