Πακιστανοί έδειραν και βίασαν ανήλικο στην Θεσσαλονίκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε συνολικές ποινές φυλάκισης 14 και 9 ετών, σε δύο Πακιστανούς 25 και 29 ετών οι οποίοι φέρεται ότι κατακράτησαν και βίασαν έναν ανήλικο συμπατριώτη τους.

Οι δύο Πακιστανοί κρίθηκαν ένοχοι για αρπαγή, εκβίαση και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Ωστόσο οι δυο τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και επικαλέστηκαν πως ήθελαν να βοηθήσουν τον συμπατριώτη τους με την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τη δικογραφία το περιστατικό συνέβη το Νοέμβριο του 2019. Το ανήλικο αγόρι με τον ερχομό του στη Θεσσαλονίκη, γνώρισε τους δύο δράστες και οι ίδιοι «προσφέρθηκαν» να τον βοηθήσουν γιατί ήταν άστεγος.
Τα γεγονότα όμως εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά αφού οι δύο Πακιστανοί, οδήγησαν το θύμα σε ένα μαγαζί στη δυτική Θεσσαλονίκη όπου εργαζόταν ο 25χρονος και άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές. Προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο τον ανάγκασαν να καλέσει ένα συγγενικό του πρόσωπο ώστε να του στείλει λεφτά. Γι’ αυτό τον λόγο επικοινώνησαν με ένα θείο του, ο οποίος βρισκόταν στην Ισπανία και ως αντάλλαγμα της ελευθερίας του του ζήτησαν 10,000 ευρώ. Ο θείος του όμως δεν μπορούσε να διαθέσει τόσα χρήματα και το μόνο ποσό που μπορούσε να στείλει ήταν 200-300 ευρώ.
Ένα βράδυ, εντός του συγκεκριμένου καταστήματος, ο ένας από τους δράστες υποχρέωσε το θύμα να βγάλει τα ρούχα του, τον φωτογράφισε με κινητό τηλέφωνο και στη συνέχεια βίασε τον ανήλικο. Μετά από κάποιες ημέρες, όταν έλαβαν τα χρήματα από τον συγγενή του, άφησαν το θύμα ελεύθερο.
Το αγόρι, που δεν είχε συμπληρώσει τα 18 χρόνια της ηλικίας του, έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία, και επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κοινωνική οργάνωση «Αρσις» η οποία τον οδήγησε σε δομή φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ