άρση του πανεπιστημιακού ασύλου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο….

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

artworkstopkillings2Την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισε αυτεπαγγέλτως, το Σάββατο, η εισαγγελέας υπηρεσίας με αφορμή επεισόδια γύρω από το Ίδρυμα και τις δίκαιες αντιδράσεις των περίοικων. Οι καταστηματάρχες δεινοπαθούν και έχουν εξουθενωθεί κάτω από την καταστροφική δράση των κουκουλοφόρων που χρησιμοποιούν ως ορμητήριο το Πολυτεχνείο. Το κακό είναι ότι οι φασιστοριδείς κουκουλοφόροι νομίζουν ότι “παλεύουν” για το καλό της κοινωνίας ενώ καταστρέφουν τα Χριστούγεννα απλών ανθρώπων που έχουν ήδη καταρρεύσει κάτω από την πίεση της παγκόσμιας κρίσης. Οι κουκουλοφόροι τελικά εξοργίζουν την κοινωνία.
Το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, δέχθηκαν τηλεφώνημα της Αστυνομίας οι αντιπρυτάνεις της Σχολής και ενημερώθηκαν ότι επίκειται επέμβαση, καθώς η εισαγγελέας υπηρεσίας αποφάσισε ότι μέσα στο κτίριο διαπράττονταν αυτόφωρα κακουργήματα, όπως η κατασκευή εκρηκτικών.
[Ο νόμος δίνει το δικαίωμα αυτεπάγγελτης επέμβασης της Αστυνομίας με εισαγγελική εντολή ακόμα και χωρίς απόφαση άρσης του ασύλου από τους πανεπιστημιακούς, εφόσον διαπιστώνεται διάπραξη αυτόφωρων κακουργημάτων]
Οι αντιπρυτάνεις διαφώνησαν και τελικώς η Αστυνομία δεν επενέβη. Ωστόσο, το ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης τις επόμενες μέρες στις υπό κατάληψη πανεπιστημιακές σχολές, με το επιχείρημα ότι χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για ταραχές, με δικαστική και όχι ακαδημαϊκή απόφαση, είναι πλέον ανοιχτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ