Μάσκα ΠΑΣΟΚ, πάντα επίκαιρη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μάσκα του ΠΑΣΟΚ είναι η μάσκα που έχει φορεθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μάσκα στην Ελλάδα. Στην αρχή φορέθηκε από κηφήνες που την ώρα που ο Πατριώτης Ανδρέας Παπανδρέου διέμεινε ότι η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες, αυτοί κατάλαβαν πως είναι Κυψέλη που τους ανήκει για να την αρμέξουν δια της αραχτής.

7356EB1C 8B7D 4F53 AD1B 81AC8D2488E1

Έπειτα τα πράγματα χειροτέρεψαν. Ήρθε ο Κώστας Σημίτης και τότε υποχρέωσε όλο το συφερτό που νόμιζες ότι βγήκε από ταινία της κατοχής με πρωταγωνιστή τους αείμνηστους Σταρένιο και Μάτσα, να την φορέσουν προκειμένου να ροκανίσουν ότι είχε απομείνει όρθιο. Ήταν η περιβόητη μάσκα του σοσιαλισμού, όταν από πίσω πωλούσαν την Ελλάδα στο υπερεθνικό κεφάλαιο.

22BCDCA4 4157 469D AD96 4F2B2A79E44D

Οι δεκο και οι τράπεζες σε μία νύχτα βαφτίστηκαν ιδιωτικές για να περάσουν αργότερα στα χέρια των Γερμανών. Ο Γιάννος ούρλιαζε ότι για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι, ενώ στην ουσία αγωνιζόταν για την τσέπη του. Με το χρηματιστήριο οι ακρίδες με τη μάσκα του ΠΑΣΟΚ λήστεψαν ότι υπήρχε στις τσέπες των ελλήνων.

Με τη μάσκα του ΠΑΣΟΚ πάλι μας έβαλαν στα ευρώ με όρους που δεν είχε μπει ούτε η Ναμίμπια στα σαγόνια της Γερμανίας. Τέλος, έφεραν και την Goldman Sachs με μία τεράστια μάσκα και τα πραγματικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να διευκολύνουν το μεγάλο πλιάτσικο.

60EBF311 B6F6 47F9 B179 EB74E91DEB5A

Εσχάτως, για τις ανάγκες του ρόλου, αυτοί που φορούσαν με υπερηφάνεια τη μάσκα του ΠΑΣΟΚ την έχουν πετάξει δείχνοντας το πραγματικό αποκρουστικό τους πρόσωπο. Έχουν καταλάβει ηγετικές θέσεις στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπαγορεύοντας πολιτική στα οικονομικά και εθνικά θέματα. Αρπαχτή, αραλίκι, ρεμούλα, ασυδοσία, εθνική μειοδοσία, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που καταπιεζόντουσαν τόσα χρόνια πίσω από τη μάσκα του ΠΑΣΟΚ, σήμερα φτερουγίζουν ελεύθερα με το πραγματικό τους πρόσωπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ