7/05/2021

Κύπρος 1974: Η χρησιμοποίηση από τους βαρβάρους εγκληματίες πολέμων των απαγορευμένων εμπρηστικών βομβών ΝΑΠΑΛΜ και των επίσης εκρηκτικών σφαιρών ΝΤΟΥΜ-ΝΤΟΥΜ, κατά αμάχων

Πληροφοριακό.

Αμφότερα τα εφοδίασαν στους Τούρκους οι πρώτοι διδάξαντες για την εγκληματική τους χρήση και  που τα χρησιμοποίησαν κατά αμάχων, έταιροι εγκληματίες Αμερικανοί, σύμμαχοι τους….

keimeno antonas napalm

. Βιετναμέζα μάνα πάνω από το κορμάκι του μικρού παιδιού τους, που κατακάηκε από αμερικανική βόμβα ναπάλμ.

keimeno antonas napalm1

Βιετνάμ 1956-1975.

keimeno antonas napalm2

Κύπρος 1974. Νοσοκομείο βομβαρδισθέν με εμπρηστικές βόμβες ΝΑΠΑΛΜ… Όλοι νεκροί …

keimeno antonas napalm3

1974. Με εμπρηστικές βόμβες βομβαρδίζονται κατοικημένες περιοχές.

keimeno antonas napalm4

Κουρδιστάν. Δολοφονημένα παιδιά με σφαίρες ντουμ-ντουμ.

Σημ. Εκατοντάδες φώτο καμμένων αμάχων ή φονευθέντων από εκρηκτικές σφαίρες ντουμ-ντουμ υπάρχουν, αλλά για λόγους ηθική τάξης δεν δημοσιεύωνται. (Ίδε. Κύπρος 1974 εισβολή, Βιετνάμ, Κουρδιστάν κλπ.  Φώτο.)

Η βόμβα Ναπάλμ δημιουργήθηκε στα εργαστήρια του Χάρβαρντ. Χρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα από Αγγλοαμερικάνους κατά την διάρκεια του εμφυλίου, στην  Κορέα,  το Βιετνάμ, στο Κουρδιστάν,  στην Κύπρο κ.α., από τους βαρβάρους Τούρκους. Η θερμοκρασία τους φθάνει τους 2.760 βαθμούς… ( Δημοσιευθέντα αποσπάσματα Ελληνικός και Διεθνής τύπος.)

H εξέλιξη αυτής της βόμβας είναι η Ναπάλμ Β’ της οποίας η φλόγα μπορεί να καίει για μεγαλύτερη διάρκεια, που φτάνει έως και δέκα λεπτά, ενώ οι παλαιότερη μορφή έκαιγε για 30 δευτερόλεπτα. Σε απόσταση ελαχίστων μέτρων από το σημείο που απλώνεται η φλόγα, πεθαίνει κανείς από ασφυξία ενώ αν το εύφλεκτο τζελ βρει δέρμα και αναφλεγεί, για να σβηστεί θα πρέπει να βγει και το δέρμα μαζί.
Το 1980 ο ΟΗΕ απαγόρευσε τη χρήση ναπάλμ πάνω σε πολίτες. Η Αμερική αν και επικύρωσε το πρωτόκολλο της Συνθήκης της Γενεύης, δεν αποτελεί μέλος της και έτσι συνεχίζει να κάνει χρήση της παρά την απαγόρευση της όπως και η Τουρκία….

Τι είναι  οι σφαίρες ντουμ ντουμ (dum dum);
Ας δούμε τι μας πληροφορεί το περιοδικό «Ελλάς» στις 14 Σεπτεμβρίου του 1914.
«Μετά τον πόλεμον μεταξύ Ισπανίας και Αμερικής του 1898 και μετά τον πόλεμον του Τράνσβααλ του 1899, όταν συνήλθε το Συνέδριον της Ειρήνης εις την Χάγην, έθεσε μερικούς όρους δια να γίνωνται οι πόλεμοι με πλέον… πολιτισμένον τρόπον. Απηγορεύθη τότε δια κοινής συμφωνίας η καταστροφή πόλεων μη οχυρωμένων και άλλα τινά πράγματα, μεταξύ των οποίων και η χρήσις των σφαιρών των γνωστών με το όνομα: «ντούμ – ντούμ». Είναι δε «ντουμ – ντουμ» κάθε σφαίρα παντός όπλου, η οποία εις το εμπρόσθιον μέρος φέρει ανωμαλίας παντός είδους, δηλ: είνε χαραγμένη, ή ξυσμένη ή φέρει οπήν ή κοιλότητα. Κάθε σφαίρα η οποία δεν είνε λεία και αιχηρά εις το εμπρόσθιον μέρος της, ανοίγει τρομεράν πληγήν εις το σώμα του τραυματίου και σχίζει τους ιστούς γύρω, αφίνουσα μέγα χάσμα, δυσκόλως θεραπευόμενον. Έτσι αι σφαίραι «ντουμ – ντουμ» βασανίζουν τους τραυματίας. Τους φέρουν βασανιστικά αργά,  προς τον θάνατον ή κάμνουν την θεραπείαν τους δύσκολον, μακροχρόνιον ή και ακατόρθωτον.»

Αυτά τα ολίγα, για τους κατά συρροή εγκληματίες πολέμων και συναυτουργούς  οι οποίοι παραμένουν ατιμώρητοι μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ