6/05/2021

Πλήρης δικαίωση του olympia και μέσω της Καθημερινής. Πισώπλατη μαχαιριά της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Μιλάμε για Αθλιότητα της Γερμανίας που όχι μόνο αρνήθηκε να βγάλει καταδίκη κατά της Τουρκίας, αλλά αρνήθηκε ακόμα και να υποστηρίξει την συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα υπήρξε μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας για την ανακοίνωση που θα εκδιδόταν στο πέρας συνεδρίασης καθώς η ελληνική πλευρά επέμενε σε μία πιο σκληρή διατύπωση κατά της Τουρκίας, η οποία θα ζητούσε τον άμεσο τερματισμό των ερευνητικών δραστηριοτήτων αυτής της εβδομάδας και θα καλωσόριζε την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία μερικής οριοθέτησης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών.

Η Γερμανία αντέδρασε και ειδικά στην αναφορά στην ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία, καθώς το Βερολίνο δεν κρύβει την ενόχλησή του για τη συγκυρία στην οποία δημοσιοποιήθηκε – μία μέρα πριν την ανακοίνωση των διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας που συμφωνήθηκαν με γερμανική διαμεσολάβηση.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η Ελλάδα να αρνείται να συνυπογράψει την προτεινόμενη διατύπωση για τα γεγονότα στη Λευκορωσία και συνεπως δεν υπήρξε κοινή δήλωση των «27».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Καθημερινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ