16/05/2021

Έπεσε στην παγίδα της ακύρωσης της ΔΕΘ ο Μητσοτάκης. Θα τον τσακίσουν από το ίδιο του το κόμμα.

Για πρώτη φορά φοβήθηκε να πάει Δεκαπενταύγουστο στη Τήνο μετά από συστάσεις ειδικών συμβούλων Ελλήνων και ξένων όταν χρόνια τωρα έκανε διακοπές τέτοια εποχή.

Οι σύμβουλοι του τον παρασύρουν σε κινήσεις πανικού και κατρακύλας και το ερωτημα είναι αν το κάνουν επειδή είναι και αυτοι άσχετοι από την ελληνική πραγματικότητα ή δρουν κατόπιν σχεδίου φθοράς του πρωθυπουργού.

Μετα από παροτρύνσεις λοιπόν ο Μητσοτάκης δεν έκανε Δεκαπενταύγουστο στη Τήνο καθώς η κυβέρνηση φέτος είχε την φαεινή ιδέα να αποσιωπηθεί πλήρως η θλιβερη επέτειος της βύθισης του πολεμικού μας πλοίου Ελλη στο λιμάνι της Τήνου το Δεκαπενταύγουστο του 1940.

Δεν ήθελαν με τίποτα να γίνουν συνειρμοί στην κοινή γνώμη αναμεσα στην επίθεση που δέχθηκε τότε το Ελλη με την προκλητικότητα της Τουρκίας σήμερα στο Αιγαίο και την πιθανότητα μιας τουρκικής επίθεσης ή ενός ατυχήματος στο Αιγαίο.

 

Και βέβαια η κατρακύλα δεν σταματάει εδώ. Ο Μητσοτάκης δέχτηκε να ακυρωθεί η φετινή ΔΕΘ κάτι που θα του στοιχίσει πολιτικά και θα φανεί πολύ σύντομα μάλιστα.

Η παρουσία του στη ΔΕΘ τόσα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση ήταν το μεγάλο του ατού. Κάθε χρόνο την επισκεπτόταν με τον αέρα του επόμενου πρωθυπουργού κερδίζοντας πόντους στην κοινή γνώμη και τους ψηφοφόρους ενώ παράλληλα μια μιντιακη προπαγάνδα τον προωθούσε με αποκορύφωμα τα πρωτοσέλιδα γκάλοπ που του έδιναν αυτοδυναμία κάθε χρόνο από το Πρώτο Θέμα.

515B5DC7 67B7 4090 B2C7 C2C3546EE323
2017

Φέτος που είναι πρωθυπουργός και η παρουσία του στη ΔΕΘ θα αποτελούσε το εφαλτήριο για την νίκη στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική λόγω του εκλογικού νόμου ο Μητσοτάκης απομονώνεται.

Θα κάνει μόνο μια ομιλία σε περιορισμένο ακροατήριο χωρίς την αίγλη και την δυναμική που θα του ταίριαζε. Μια ομιλία επιπέδου ΠΑΣΟΚ καθώς οι πολιτικές εκδηλώσεις με περιορισμένο ακροατήριο είναι δικό του προνόμιο πλέον.

B1113743 3D6D 49F1 B328 673B3CA8C50F
2018

Ο Μητσοτάκης παγιδεύτηκε σε μια απόφαση που θα του στοιχίσει πολιτικά καθώς πέρα από το glamorous της υπόθεσης που τον αφορούσε προσωπικά υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα με το οικονομικό κόστος από την ακύρωση της ΔΕΘ στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ