Πότε ανοίγουν τελικά τα σχολεία Τα δυο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτο θέμα στην ατζέντα ενημέρωσης της κυβέρνησης είναι πλέον το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και οι αναφορές των υπουργών σε αυτό το θέμα καθημερινές.

ΕΚΤΑΚΤΟ Τον Δεκέμβριο η πρώτη παράδοση του εμβολίου για τον Κορωνοϊο στην Ελλάδα (Βίντεο)

Ήδη από χθες ανακοινώθηκε πως τα σχολεία θα ανοίξουν ότι και αν γίνει στις 07 Σεπτέμβρη, σήμερα όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε νέα τηλεοπτική του εμφάνιση (μάλλον τα κάνει τα ρεπό των διακοπών των Αδωνι γιατί τις τελευταίες μέρες είναι καθημερινά στα παράθυρα τς τηλεόρασης) ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει δυο σενάρια.

E3F7D8B1 5D5E 4579 87E5 F55A69CCB1ED

Τα δυο σενάρια είναι το αν το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με εκ περιτροπής λειτουργία ή με καθολική λειτουργία των σχολείων και η απόφαση θα ληφθεί συμφωνα με τον υπουργό με βάση τις εισηγήσεις εκείνες τις μέρες της αρμόδιας επιτροπής.

Και εδώ είναι που γεννιέται ξανά το ερωτημα που βασανίζει μαθητές, γονεις και εκπαιδευτικούς. Πως είναι τόσο σίγουροι στην κυβέρνηση ότι η επιτροπή θα εγκρίνει να γίνει το άνοιγμα των σχολείων στις 07 Σεπτέμβρη; Εκτός και αν οι αποφάσεις της επιτροπής έχουν περιορισμένο πεδίο δράσης και μπορεί να αποφασίζει με βάση τα επιστημονικά δεδομένα για όλα τα άλλα εκτός από την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα για την δημόσια υγεία, πολιτικά παιχνίδια με το άνοιγμα των σχολείων. Επιβάλει μια ημερομηνια αρκετές μέρες πριν με την πανδημία και τα κρούσματα σε εξαρση ώστε να μην δυσαρεστήσει τους αγχωμένους γονεις που δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους όταν λείπουν στη δουλειά και παράλληλα προσπαθεί να μαντρώσει πίσω στις πόλεις και κυρίως στην Αθήνα μαθητές και γονεις από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αν άφηνε ανοικτή την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων ο κόσμος θα συνέχιζε τις διακοπές του και θα έμενε στα νησιά και στους τόπους καταγωγής του για περισσότερο καιρό. Τωρα αναγκάζουν τον κόσμο να επιστρέψει πίσω νωρίτερα ενώ μπορεί παραμονές ανοίγματος των σχολείων να βγουν και να πουν ότι η επιτροπή δεν επιτρέπει το άνοιγμα τους.

Σοβαρότης μηδέν δηλαδή.

Υ.Γ. Αύριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα βγει και θα πει πως υπάρχουν δυο σενάρια, ένα να φοράνε μάσκα μαθητές και καθηγητές και ένα να μην φοράνε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ