Παναγιώτοπουλος σε κυβερνήτη της φρεγάτας Λημνος: Είσαι μάγκας κύριε Κυβερνητα Συγχαρητήρια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Είσαι μάγκας κύριε κυβερνήτα, συγχαρητήρια” με αυτή ακριβώς την φράση ο υπουργός εθνικής άμυνας συνεχάρη τον κυβερνήτη της φρεγάτας Λημνος σε επικοινωνία που είχε μέσω ασυρμάτου σήμερα το πρωί με τον αντιπλοίαρχο Γ.Σαλιαρη να του απαντά ότι έκανε απλώς το καθήκον του.

FE84D9E6 34A9 49D0 81B8 F560B089E7D4
Με αυτό τον τρόπο και επίσημα πλέον η ελληνική  πλευρά επιβεβαίωσε πως η φρεγάτα Λήμνος εμβόλισε το τουρκικό σκάφος στην αριστερή πλευρά του και κοντά στο πρυμναίο τμήμα του προκαλώντας σοβαρές ζημιές και ρήγμα μήκους άνω το ενός μέτρου και ύψους αρκετών μέτρων ενώ το δικό μας πλοιο υπέστη μόνο κάποιες εκδορές στο κοράκι της πλώρης της που δεν της προκαλούν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ετσι η φρεγάτα Λήμνος αμέσως μετά το συμβάν συμμετείχε στις κοινές ελληνογαλλικές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο ενώ η φρεγάτα Kemal Reis αποχώρησε από την περιοχή και κατέφυγε στον ναύσταθμο Ακσάζ.

Πως έγινε λοιπόν το συμβάν συμφωνα με πληροφορίες του Zougla:

Η τουρκική φρεγάτα έπλεε αριστερά από την δική μας φρεγάτα και επιχείρησε να την προσπεράσει στρίβοντας δεξιά, ενώ το ελληνικό σκάφος είχε προειδοποιήσει πως έχει προτεραιότητα.

Ο Τούρκος κυβερνήτης που προέβη σε λάθος χειρισμούς υπέθεσε πως το ελληνικό σκάφος θα έκοβε ταχύτητα, το ελληνικό πλοίο όμως συνέχισε τη σταθερή πορεία του, το τουρκικό άλλαξε τη δική του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει με το πρυμναίο μέρος του στην πλώρη της ελληνικής φρεγάτας και να υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές.

5241FD38 2E20 40F0 9F08 88116674BAB8
Σε φωτογραφία που ανέβασαν στο διαδίκτυο εξειδικευμένα sites φαίνεται το ρήγμα που έχει υποστεί η φρεγάτα Kemal Reis στο δεξιό και προς την πρύμνη τμήμα της, μετά από τον εμβολισμό που υπέστη από τη φρεγάτα Λήμνος.

Επισημαίνεται ότι η φωτογραφία με το ρήγμα δεν προέρχεται από επίσημη ελληνική πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ