23/09/2021

Με αυτά τα μέτρα θα ανοίξουν τα σχολεία Τι αποφάσισαν οι υπουργοί

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για το άνοιγμα των σχολείων έγινε πριν λίγη ώρα με τη συμμετοχή της αρμόδιας υπουργού παιδείας, των δυο υφυπουργών και μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας για τον COVID19.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Χωρίς αγιασμούς αλλά με ψεκασμούς για τον Κορωνοϊο σχεδιαζουν να ανοίξουν τα σχολεία φέτος

Στόχος της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων με βάση τα νέα δεδομένα της εξέλιξης του ιου.

Με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, σχεδιάζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί με όλους τους μαθητές και με εκτεταμένη χρήση της μάσκας και διαφορετικά διαλείμματα μαθητών.

Μετς το τέλος η Νίκη Κεραμέως δήλωσε:«Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε. Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ