Τουρκικό Υποβρύχιο έφτασε μέχρι την Εύβοια αλλά εμείς… ψυχραιμία – Μας πούλησε η Γερμανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έχει αποδεσμεύσει από το καθεστώς απορρήτου μια ειδική αποστολή ελληνικών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων AB-212 του Πολεμικού Ναυτικού και ελληνικών υποβρυχίων που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, τότε που η ένταση κτυπούσε «κόκκινο», τότε που σημειώθηκε η «επακούμβηση» ελληνικής φρεγάτας Λήμνος με την τουρκική Kemal Resi.

cea4cebfcf85cf81cebaceb9cebacf8c cf85cf80cebfceb2cf81cf8dcf87ceb9cebf cf80cebfcf85 ceb2cf81ceb9cf83cebacf8ccf84ceb1cebd ceb5cebd cebaceb9cebdceaecf83ceb5ceb9 ceb1cebdceaccebcceb5cf83ceb1
Τουρκικό υποβρύχιο που βρισκόταν εν κινήσει ανάμεσα στην Ανδρο και στον Καφηρέα (Κάβο Ντόρο)

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ως γνωστόν τα υποβρύχια δεν δίνουν σήμα πού βρίσκονται, όπως λένε στο Ναυτικό «πάνε όπου θέλουν». Τα ελληνικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα ωστόσο εντόπισαν και κατάφεραν να ξετρυπώσουν το βράδυ της Τετάρτης ένα τουρκικό υποβρύχιο που βρισκόταν εν κινήσει ανάμεσα στην Ανδρο και στον Καφηρέα (Κάβο Ντόρο). Μια ολόκληρη νύχτα τα πληρώματα των ελικοπτέρων αλλά και του ελληνικού υποβρυχίου που έσπευσε στην περιοχή το «βομβάρδιζαν» με σήματα κάνοντας τον καπετάνιο του τουρκικού να απομακρυνθεί άρον – άρον από τα εθνικά χωρικά ύδατα.

Περισσότερες πληροφορίες δεν μπορώ για ευνόητους λόγους να σας δώσω, αλλά καταλαβαίνετε τι γίνεται όταν υπάρχει αυτός ο υπερπληθυσμός πολεμικών πλοίων. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο επιτυχής εντοπισμός του τουρκικού υποβρυχίου έγινε με τα ήδη υπάρχοντα ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας, εν αναμονή (το 2021) των τεσσάρων νέων αμερικανικών υπερσύγχρονων ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου MH-60R SeaHawk.

Υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S-120)
Υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S-120)

Η Ελληνική υπεροπλία και ο περίεργος ρόλος της Γερμανίας

Η Ελλάδα διαθέτει 11 υποβρύχια και η Τουρκία 12. Η διαφορά όμως που δίνει την υπεροπλία στην Ελλάδα είναι ότι η χώρα μας πλήρωσε πανάκριβα για να την κερδίσει από την φίλη και σύμμαχο  Γερμανία είναι τα υπερσύγχρονα υποβρύχια (Υ/Β) κλάσης «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» από την εταιρεία HDW και τύπου 214.

Τα συνολικά 4 υποβρύχια της κλάσης είναι τα S-120  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, S-121 Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ, S-122 Υ/Β ΜΑΤΡΩΖΟΣ,  S-123 Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ και είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει συμβατικό ναυτικό στον κόσμο. Ομως η Γερμανία πούλησε τα ίδια και μάλιστα φθηνότερα στην Τουρκία, η οποία σύντομα αποκτά έξι υπερσύγχρονα υποβρύχια του ίδιου τύπου 214  με την Ελλάδα, μετά από συμφωνία Βερολίνου-Αγκυρας που είχε κλείσει από το 2009 και θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα επόμενα χρόνο.

Αυτό πρακτικά είναι χτύπημα κάτω από την ζώνη κατά της Αθήνας από το Βερολίνο, την στιγμή μάλιστα που έχουμε ορίσει ως διαιτητή την Γερμανία στις μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ