Δεν τιμωρούν, ή εκδικούνται οι επιστήμονες την κοινωνία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλές απόψεις έχουν κατατεθεί τις τελευταίες ημέρες για την χρήση ή όχι της μάσκας μετά τα πολλαπλά κρούσματα του επικίνδυνου ιού Covid–19. Αρκετές από αυτές προέρχονται από τον επιστημονικό χώρο (ιατροί, επιδημιολόγοι) κι άλλες από άτομα που δεν έχουν την επάρκεια γνώσεων για να αξιολογήσουν αν μία απόφαση, η λήψη ενός μέτρου, είναι σωστή ή όχι, αν προστατεύει όχι μόνο μεμονωμένα άτομα αλλά το κοινωνικό σύνολο.

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Η τελευταία εισήγηση των επιστημόνων προς την κυβέρνηση ήταν η επιβολή του μέτρου της χρήσης μάσκας στα σχολεία, ακόμα και από τα μικρά παιδιά (από την τρίτη δημοτικού και πάνω), ως μέτρο πρόληψης για την μη εξάπλωση του ιού και για την προστασία τόσο της μαθητικής κοινότητας όσο και του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος.

Σκληρό το μέτρο είπαν ορισμένοι ενώ κάποιοι έφτασαν στο άλλο άκρο λέγοντας ότι αφαιρείται το χαμόγελο από τα χείλη των παιδιών. Το ερώτημα προς όλους εκείνους που αντιδρούν στο μέτρο της χρήσης μάσκας ακόμη κι από τα παιδιά χωρίς όμως να έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις ή τα αναγκαία στοιχεία που θα αποδεικνύουν τη μη ορθότητα του μέτρου, πως θα νοιώσουν αν, λέμε αν, δουν να πεθαίνουν ή να δοκιμάζονται σκληρά στο κρεβάτι του πόνου μικροί ή μεγάλοι, μόνο και μόνο γιατί πείσθηκαν από τους μη ειδικούς να μην φορούν μάσκα κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μολυνθούν από τον ιό;

Σεβασμό στους επιστήμονες που κι αυτοί έχουν παιδιά, οικογένεια κι επομένως η όποια απόφασή τους έχει αντίκτυπο και σε αυτούς. Δεν τιμωρούν ή εκδικούνται οι επιστήμονες την κοινωνία. Με αίσθημα ευθύνης, προσπαθούν να κάνουν το καθήκον τους, να προφυλάξουν από ασθένειες τους ανθρώπους, να σώσουν ζωές. Γιατί αυτόν τον όρκο έχουν δώσει.

Κι αν τα μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες για το καλό της κοινωνίας πρέπει να γίνονται σεβαστά, ακόμα κι από εκείνους που θα υποστούν οικονομική ζημιά, τα ερωτήματα για τον ιό παραμένουν. Γιατί άλλο είναι η διαπίστωση μιας ασθένειας, ενός ιού κι άλλο η ανακάλυψη της πηγής και το αίτιο προέλευσης.

Σε αυτό το σημείο διαπιστώνουμε μία αδυναμία στην επιστημονική κοινότητα, να προσδιορίσει δηλαδή την μήτρα (αίτιο) που γεννήθηκε ο ιός και τον τόπο προέλευσης.

Κάποιοι επιστήμονες, έχουν εκφράσει τη θέση, ότι για την δημιουργία κι εξάπλωση του covid – 19 ευθύνεται η ακτινοβολία 5G. Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς επισημαίνουν, ότι στο παρελθόν, όταν παρουσιάστηκαν μεγάλοι λοιμοί, ασθένειες που εξόντωσαν εκατομμύρια ανθρώπων, ως αίτιο ήταν η ανακάλυψη και λειτουργία μηχανημάτων παραγωγής ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.

Πολλοί επιστήμονες, αλλά και αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) κρούουν κώδωνα κινδύνου για τις εξαιρετικά μεγάλες δόσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που θα δεχθούν οι χρήστες της ακτινοβολία 5G, αλλά και ο γενικός πληθυσμός. Υπογραμμίζουν τον καρκινογόνο χαρακτήρα αυτών των τεχνολογιών, αλλά και την αποδεδειγμένη συμβολή τους σε πλήθος ασθενειών.

Οι γιατροί έχουν ψάξει όντως το ζήτημα. Πάνω από δύο χιλιάδες επιστημονικές μελέτες έχουν εξετάσει τη σχέση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από αναμεταδότες κινητής τηλεφωνίας, routers, κινητά, tablets κι άλλες ασύρματες συσκευές με την υγεία μας. Προέκυψε ότι η ακτινοβολία είναι επιβλαβής ακόμα και σε χαμηλές και σύντομες εκθέσεις και επηρεάζει περισσότερο τα έμβρυα και τα παιδιά.

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι καρκινογόνος, προκαλεί βλάβη στο DNA, επηρεάζει τη γονιμότητα και το ενδοκρινολογικό σύστημα και έχει σοβαρές νευρολογικές συνέπειες.

Οι γιατροί επομένως αποδεικνύεται πως μένουν πιστοί στον όρκο που έχουν δώσει. Πρόβλημα υπάρχει με επιστήμονες άλλων κατηγοριών, που προχωρούν σε ανακαλύψεις χωρίς να ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην δημόσια υγεία, που δεν νοιάζονται για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, για την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόβλημα υπάρχει με τους πολιτικούς που υποκύπτουν στις πιέσεις εκείνων των εταιρειών που νοιάζονται μόνο για το κέρδος. Κι εκεί αναρωτιέσαι, πόσο ελαστική συνείδηση έχουν οι πολιτικοί, οι επιστήμονες που κάνουν επικίνδυνες ανακαλύψεις και εκείνοι που για το μόνο που νοιάζονται είναι τα κέρδη.

Ας μη αφορίζουμε επομένως τους γιατρούς και τους επιδημιολόγους που προσπαθούν να προστατέψουν την κοινωνία αλλά να πιέσουμε τις κυβερνήσεις, να σταματήσουν την λειτουργία όλων εκείνων των συσκευών που προκαλούν σημαντικές ζημιές ακόμα και τον θάνατο στους ανθρώπους. Αυτή είναι η μόνη λύση…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ