24/09/2021

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για μαθητές και καθηγητές – Από ποια ηλικία θα ισχύει για τους μαθητές

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας για μαθητές και καθηγητές στα σχολεία που θα ανοίξουν στις 7 Σεπτέμβρη. Δεν έχει όμως διευκρινιστεί ακόμη από ποια ηλικία θα ισχύει το μετρο αυτό για τους μαθητές.

Επισης δεν είναι ξεκάθαρο αν θα φοράνε μάσκα τα παιδιά και στα σχολικά λεωφορεία και εδώ δημιουργείτε και ένα μεγάλο θέμα: Αν η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική για όλες τις ηλικίες (λένε πως θα είναι υποχρεωτικη για τα παιδιά από την τριτη δημοτικού) τότε θα υπάρχουν άλλα παιδιά που θα φοράνε μάσκα μέσα σε αυτό και άλλα όχι; Αυτό πρακτικά λόγω της παιδικής ψυχολογίας και του μιμητισμού θα είναι δύσκολο έως αδύνατον να συμβεί.

Χωρίς αγιασμούς αλλά με ψεκασμούς για τον Κορωνοϊο σχεδιαζουν να ανοίξουν τα σχολεία φέτος

DA867E96 46AB 4CFB ACD4 2CC1F8E89324

Πριν την έναρξη των σχολείων θα γίνει απολύμανση όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων ώστε να είναι ασφαλή η χρήση τους.

Απο εκεί και πέρα υπάρχουν και θέματα που δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη ή έχουν καταλήξει σε αποφάσεις αλλά δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμες λόγω κοινωνικού κόστους και επειδή πρέπει πρώτα να προετοιμαστεί ο κόσμος για αυτά.

43A3DFD3 91B6 46FC A35D BC6CF5D23A65

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα γίνεται καθημερινά θερμομετρηση των παιδιών πριν μπουν στις αίθουσες για μάθημα.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα γίνει αγιασμός φέτος σε όλα τα σχολεία.

Δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία

Παράλληλα γίνονται διεργασίες  να βελτιωθεί το σύστημα της τηλεκπαίδευσης ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Βέβαια αυτό για να μπορέσει να αξιοποιηθεί αποδοτικά και σωστά θα πρέπει να δωθεί η δυνατότητα σε όλα τα σπίτια να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και βέβαια τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό πχ ταμπλετ ή pc σύγχρονο και όχι κάποιο καβουρδιστηρι που η θέση του είναι στην ανακύκλωση των συσκευών και όχι στο βιβλιοθήκη του παιδιου που καλείται να κάνει μάθημα μέσω του διαδικτυου.

Επισης δεν θα επρεπε να κόβεται το Ίντερνετ σε οικογένειες που έχουν παιδιά όταν οι γονεις τους λόγω οικονομικών προβλημάτων καθυστερούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του τηλεφώνου. Γιατί υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις και δεν είναι λίγες άσχετα αν κάνουμε ότι δεν τις βλέπουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ