Επέστρεψε από διακοπές η αποτυχημένη Κεραμέως και στα σχολεία γίνεται χάος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias

Στο γραφείο της επέστρεψε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά 10 και κάτι ημέρες διακοπές για να βρει το απόλυτο χάος, όπως δηλαδή το είχε αφήσει. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πως θα ανοίξουν τα σχολεία, δεν υπάρχουν αναπληρωτές, δεν υπάρχουν καθαρίστριες αλλά ετοιμάζει σε συνεργασία με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Γιώργο Βούτσινο Σχέδιο Νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, προκειμένου τον Σεπτέμβριο να κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή.   Το Σχέδιο Νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση θα προηγηθεί του Σχεδίου Νόμου για τα Στελέχη της Εκπαίδευσης και φυσικά αναμένεται να ανοίξουν κερκόπορτα για τους ιδιώτες και την εκπαίδευση για όσους έχουν οικονομική δύναμη. Άλλωστε ποτέ δεν έκρυψε ότι θέλει ταξική παιδιά, πλουσιόπαιδο γαρ και η ίδια.

Στο σκοτάδι παραμένουν οι υποψήφιοι για τα τμήματα του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου καθώς, αν και συμπεριλήφθηκαν στα μηχανογραφικά του 2019, δεν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσουν. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνει την υποβολή μηχανογραφικών, προκειμένου  να εξεταστεί η λειτουργία των νέων τμημάτων , που προέκυψαν από τη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια. Αυτό σημαίνει ότι τίθεται εν αμφιβόλω καθώς η υπουργός ζητά από τους Πρυτάνεις να στείλουν στοιχεία για τα νέα τμήματα που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια και συγκεκριμένα: Α. Εάν υπάρχουν Προγράμματα Σπουδών, και, Β. Εάν υπάρχουν μέλη ΔΕΠ για να διδάξουν. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές που επέλεξαν τις νέες πανεπιστημιακές σχολές στην Καβάλα δεν θα γνωρίζουν, μέχρι την τελευταία στιγμή, αν θα εισαχθούν στα τμήματα. Άλλωστε, η κ. Κεραμέως έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να τις καταργήσει, όπως έκανε, με το «καλημέρα», με τη Νομική Πάτρας. Πως το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; "Δεν χρειάζεται να σπουδάσουν όλοι" https://www.youtube.com/watch?v=yswEChD7L-g

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η έναρξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις 7 Σεπτεμβρίου θα αποφασιστεί από την επιτροπή ειδικών που παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊό, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Ελπίζουμε να έχουν αποφασίσει μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, για τις μάσκες αν έχουν όλοι ο μαθητές λεφτά να αγοράσουν, αν θα δίδονται δωρεάν από τον βασιλικό προμηθευτή της οικογένειας Μητσοτάκη, αν θα γίνονται απολυμάνσεις, κι αυτό μάλλον με απευθείας ανάθεση, αν θα έχουν καθαρίστριες, τι θα γίνει με τις απουσίες, με τα ειδικά σχολεία με τους εκπαιδευτικούς που είναι σε ευάλωτες ομάδες, αλλά δεν υπάρχουν αναπληρωτές για ένα παράβολο των 3 ευρώ (βλ.λ.επόμενη παράγραφο) και τα Πανεπιστήμια.

Αλλά μην σκάτε. Θα βρουν εργολάβους. Ξέρουν στο Μαξίμου. Ισως δούμε και ενοικιαζόμενους αναπληρωτές.

Απάτη του Υπουργείου Παιδείας με τα 3 ευρώ

Για ένα παράβολο 3 ευρώ 1.837 εκπαιδευτικοί έμειναν εκτός πίνακα διοριστέων. Το Υπουργείο Παιδείας και το ΑΣΕΠ μπορούν να δώσουν λύση. Κανείς δεν περισσεύει από τη δημόσια εκπαίδευση – “Ένα ηλεκτρονικό λάθος των 3 ευρώ δεν μπορεί να μας καθιστά ανύπαρκτους για 3 ολόκληρα χρόνια”

Στον αέρα και εκτός πίνακα διοριστέων έμειναν 1837 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για ένα παράβολο αξίας 3 ευρώ. Ένα τεχνικό λάθος θα κοστίσει 3 χρόνια ανεργίας στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. «Ένα ηλεκτρονικό λάθος των 3 ευρώ δεν μπορεί να μας καθιστά ανύπαρκτους για 3 ολόκληρα χρόνια» καταγγέλλουν.

ΝΙΚΗ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΝΙΚΗ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους «οι υποψήφιοι απερρίφθησαν ενώ έλαβαν γνώση με email ότι η αίτηση τους υποβλήθηκε με επιτυχία καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου αυτής, δίχως να λάβουν ειδοποίηση εκκρεμότητας πληρωμής». Συνέπεια αυτού, που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω απορριφθέντες εκπαιδευτικοί είναι όχι μόνο να μην είναι μέρος ενός πίνακα κατάταξης αλλά και να μην προσληφθούν ως αναπληρωτές (αφού ο πίνακας είναι ενιαίος).

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι οι περισσότεροι γνώριζαν ότι η αίτηση τους έχει γίνει ορθά, καθώς το αλάνθαστο σύστημα με κανένα τρόπο δεν τους ενημέρωσε ότι η αίτησή τους είναι ελλιπής! Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τον ΑΣΕΠ να παρέμβουν και να δώσουν λύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ