Οι φίλοι των εχθρών μου, είναι και δικοί μου εχθροί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τραμπ αποθεώνει τον επιστήθιο φίλο του Ερντογάν: “Σκακιστής παγκόσμιας κλάσης, μόνο εμένα ακούει”. ΕΣΕΙΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΩΠΑΙΝΕΤΕ; ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ… ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ;

  • Η ΑΧΕΠΑ: έτσι είναι πιο γνωστή η Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση από τα αγγλικά αρχικά της: AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association). Είναι η μεγαλύτερη κοινοτική ελληνοαμερικανική οργάνωση. Ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ανθελληνικών επιθέσεων από μέλη της Κου Κλουξ Κλαν. Έχει 18.000 μέλη.
  • Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής: αποτελεί τη θρησκευτική ομπρέλα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Ιδρύθηκε το 1921 και ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
  • Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο» (American Hellenic Institute): πολιτικός όμιλος.
  • Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ): οργάνωση που υποστηρίζεται από το ελληνικό κράτος και αποσκοπεί στη συσπείρωση των απανταχού Ελλήνων μεταναστών.
  • Ο Οργανισμός «Παιδεία» – ΗΠΑ: οργανισμός που προωθεί την ελληνική εκπαίδευση και κουλτούρα στις ΗΠΑ, κυρίως στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Επίσης, υπάρχουν πολυάριθμα τοπικά σωματεία, στα συσπειρώνονται οι Έλληνες ανάλογα με τον τόπο καταγωγής τους, όπως: Παμμακεδονική Οργάνωση (Pan Macedonian Association), Πανηπειρωτική Ομοσπονδία (Panepirotic Federation), Πανκρητική Οργάνωση (Pan Cretan Association), Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά (Pan Pontian Federation of U.S.A-Canada) και άλλα πολλά….

nb keimeno apodimos

Ελληνοαμερικανοί ονομάζονται οι πολίτες των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν ελληνική καταγωγή. Σύμφωνα με επίσημους αμερικανικούς υπολογισμούς ζουν στις ΗΠΑ άνω των 2.500.0000 άτομα ελληνικής καταγωγής. Σύμφωνα με τους ίδιους υπολογισμούς τα περισσότερα  από αυτά τα άτομα μιλούν ελληνικά στο σπίτι τους. Κατά το State Department, εκατομμύρια κάτοικοι των ΗΠΑ ανέφεραν ότι έχουν ελληνική καταγωγή.

Μεγάλος αριθμός Ελληνοαμερικανών διαβιούν στη Νέα Υόρκη, κυρίως στην Αστόρια, στη συνοικία Κουίνς. Επίσης, αρκετοί κατοικούν στις πόλεις Ντιτρόιτ, Βοστόνη, Κλίβελαντ και Σικάγο. Μεγάλη ελληνοαμερικανική κοινότητα υπάρχει ακόμη στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα.

Ως απόδημος Ελληνισμός ή ελληνική διασπορά χαρακτηρίζεται το σύνολο των εκπατρισμένων Ελλήνων, που μολονότι εγκαταστάθηκε, έστω και με σχετική μονιμότητα, σε χώρες ή περιοχές εκτός του εθνικού χώρου, εξακολουθεί να συντηρεί, σε επίπεδο συλλογικό, πατριωτικό ή και ατομικό, τις υλικές, πολιτιστικές και συναισθηματικές του σχέσεις με τη μητέρα πατρίδα ΕΛΛΑΔΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ λοιπόν μπλεκει και πάλι το εγκώμιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς ασκούσε δριμεία κριτική στον πολιτικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν. Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας δήλωσε ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών δεν είναι ικανός να αντιμετωπίσει “τους παγκοσμίου κλάσεως σκακιστές” που ηγούνται άλλων χωρών, όπως ο Τούρκος πρόεδρος.

Ας το παραδεχτούμε, ο Τζο είναι “πυροβολημένος” είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σήμερα, Δευτέρα, στον τηλεοπτικό σταθμό Fox. “Διαπραγματεύεσαι με ανθρώπους που είναι πολύ έξυπνοι. Διαπραγματεύεσαι με παγκοσμίου κλάσεως σκακιστές ανάμεσα στους ηγέτες αυτών των χωρών. Τους ξέρω όλους. Τα πάμε πολύ καλά με όλους αυτούς, τον Ερντογάν της Τουρκίας. Δεν μπορείς να έχεις έναν τύπο που δεν ξέρει που είναι. Δεν μπορείς να έχεις έναν τύπο που φοβάται να αφήσει το υπόγειό του επειδή δεν μπορεί πια να μιλήσει” πρόσθεσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ υποστήριξε επίσης στο Fox ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες τον κάλεσαν την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας του να διαπραγματευτεί με τον Τούρκο πρόεδρο. “Είσαι ο μόνος που θα ακούσει. Εμάς δεν μας ακούει”, είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ αναφερόμενος στους παγκόσμιους ηγέτες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου:

Οι φίλοι των εχθρών μου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ