Στο έλεος των Αλβανών τα Σκοπια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διείσδυση της Τουρκίας στο αλβανικό στοιχείο των Σκοπίων είναι μακροχρόνια και άκρως επικίνδυνη και τωρα γίνεται ακόμη πιο ορατή και επικίνδυνη.

Στη χώρα ο Ζαεφ στηρίζεταιπλεον στην ισχνή πλειοψηφία μόλις 2 εδρών στη Σκοπιανή Βουλή ενω η ειδική συμφωνία για την θέση του πρωθυπουργού με το αλβανικό DUI για “τις τελευταίες 100 ημέρες της κυβερνητικής θητείας” ουσιαστικά τον καθιστούν ως υπό παραίτηση πρωθυπουργό και θέτουν τις βάσεις για μία πολιτική (τουλάχιστον) αποσταθεροποίηση της χώρας, σε περίπτωση μη επίτευξης των βασικών επιδιώξεων του κυβερνητικού προγράμματος.

Οι Αλβανοί βουλευτές μπορούν εύκολα να γίνουν μαριονέτες των Τούρκων και εκφραστές των συμφερόντων της Τουρκίας στο σκοπιανό κοινοβούλιο και να επιβάλουν τις επιδιώξεις τους εκβιάζοντας την κυβέρνηση Ζαεφ για λογαριασμό των Τούρκων.

Έτσι μπορεί η Ελλάδα να καμαρώνει πως τα δικά της πολεμικά αεροπλάνα πετάνε πάνω από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Ψευδόμακεδονίας, στην πράξη όμως η Τουρκια θα μπορεί να διαμορφώνει τις αποφάσεις και τις πολιτικές ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στη χώρα. Η Ελλάδα απλώς θα κάνει το χαμαλίκι και η Τουρκια θα κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο βάζοντας μπροστά τους Αλβανούς που ζουν στα Σκοπια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ