Αδιανόητη η καθυστέρηση αντίδρασης από τον ΣΥΡΙΖΑ – Σφάζονται μεταξύ τους αντί να υπερασπίζονται το εθνικό συμφέρον

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οση σύγχυση επικρατεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά, άλλη τόση, όπως φαίνεται, επικρατεί και στον ΣΥΡΙΖΑ! Αυτός είναι και ο λόγος, όπως σχολιάζουν πολιτικοί παρατηρητές, που συνήθως η Κουμουνδούρου, έρμαιο μιας ερμαφρόδιτης προσέγγισης στα εθνικά θέματα, αντιλαμβάνεται εκ των υστέρων και με μεγάλη καθυστέρηση τις κυβερνητικές αστοχίες.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis». Με
χαρακτηριστική… βραδύτητα αντιλήφθηκαν χθες στον ΣΥΡΙΖΑ ότι, την ώρα που ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ισχυριζόταν πως το «Oruc Reis» δεν έκανε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Κ. Μητσοτάκη, Αλέξανδρος Διακόπουλος, επιβεβαίωνε εμφατικά πως και έρευνες έγιναν και
κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας υπήρξε, ακυρώνοντας ταυτόχρονα τις αστειότητες περί «θορύβου» που εμπόδιζε τις έρευνες.

«Την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  ισχυριζόταν στον ΑΝΤ1 πως το Oruc Reis δεν έκανε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του κ. Μητσοτάκη, κ. Διακόπουλος, επιβεβαίωνε εμφατικά στο Open πως και έρευνες έγιναν και κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας υπήρξε, διαψεύδοντας ταυτόχρονα και τις αστειότητες περί ‘θορύβου’ που εμπόδιζε τις έρευνες. Δυστυχώς, ακόμα και στα μείζονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής  η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα, ασχολείται μόνο με την επικοινωνιακή διαχείριση του μπάχαλου που έχει δημιουργήσει», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Κατρούγκαλος: «Πώς συμβιβάζονται τα αυτονόητα με τις πρότερες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι θα αποκρουστεί κάθε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων;»

Τις δηλώσεις του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού σχολίασε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα και ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Συγκεκριμένα χαρακτηρίζει σωστή τη δήλωση: «Μην κοροϊδευόμαστε, το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Και συνεχίζει: «Αλλά πώς συμβιβάζονται τα αυτονόητα αυτά με τις πρότερες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι θα αποκρουστεί κάθε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων; Με τις φαιδρές διαρροές περί ‘θορύβων’; Με τις διατριβές στα κανάλια των στελεχών της ΝΔ ότι δεν γίνονται έρευνες;»,

ΔΗΜΟΦΙΛΗ