Η νέα πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη – Ελπίζουμε να μην είναι σαν τον προηγούμενο με την τρομερή αντεθνική δράση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νέα γενική πρόξενος των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Κ. Λι, η οποία μάλιστα γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα, διαδέχεται τον Γκρέγκορι Φλέγκερ και έφτασε στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες ημέρες. Είναι διπλωμάτισσα καριέρας του υπουργείου Εξωτερικών, έχοντας περισσότερα από δεκατρία χρόνια εμπειρίας στη διοίκηση, την ηγεσία και τη διαπραγμάτευση σε διάφορα θέματα και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, της ανατολικής Ασίας και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Πριν από την τοποθέτησή της στη Θεσσαλονίκη η κυρία Λι υπηρέτησε στις πρεσβείες των ΗΠΑ στη Σεούλ και τη Βαγδάτη, στο πρώην γενικό προξενείο των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, στην αποστολή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη στη Νέα Υόρκη, καθώς και στο γραφείο ισραηλιτικών και παλαιστινιακών υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον. Η κυρία Λι συνοδεύεται μάλιστα και από το… σκυλάκι της, κάτι που το γράφουν οι Αμερικανοί στην επίσημη ανακοίνωση για την τοποθέτησή της!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, «η κυρία Λι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Δημόσια Πολιτική και στις Διεθνείς Σχέσεις από το Princeton University, πτυχίου Νομικής από το πανεπιστήμιο της Minnesota και Αγγλικής Φιλολογίας από το Grinnell College. Μιλάει ελληνικά, κορεατικά και εβραϊκά και έχει μελετήσει αραβικά και ισπανικά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, και ήρθε στην Ελλάδα με το κατοικίδιό της, μία σκυλίτσα golden retriever, την Pumpkin, ή αλλιώς… Κολοκυθούλα».

Πηγή: Δημοκρατία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ