Ο Μητσοτάκης ομολογεί σε συνέντευξη του στο Cnn πως υπήρξε σύγκρουση πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ομολογεί για πρώτη φορά σε συνέντευξη του στο CNN πως υπήρξε σύγκρουση πολεμικών πλοίων Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο. Με την δημόσια αυτή παραδοχή του στην ουσία μεταφερει τα εύσημα του στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και προσπαθεί παρόλο που το κάνει για να το εκμεταλλευτεί για προσωπικό του πολιτικό όφελος, να μεταδωσει το μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες για όλα σε περίπτωση που χρειαστεί.

E25FF711 E143 4AB8 8FEF 15470D31B1A0

Η είδηση όπως είχε μεταδοθεί από το olympia

2D3D1911 7918 4D60 92C5 47CBF3048352

Μεσα απο την συνέντευξη του ο Έλληνας πρωθυπουργός στέλνει σαφές μήνυμα στην Τουρκια να σταματήσει τις προκλήσεις και να αρχίσει τον διάλογο γιατί διαφορετικά οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα κάνουν το καθήκον τους και εκείνος θα είναι δύσκολο να τις συγκρατήσει καθώς αυτού του είδους οι προκλήσεις απλώς δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες. Όχι μόνο από την Ελλάδα ή την Κύπρο αλλά από την Ευρώπη στο σύνολό της, όπως είπε χαρακτηριστικά.

5241FD38 2E20 40F0 9F08 88116674BAB8

Συμφωνα με τον έλληνα πρωθυπουργό, ο λόγος της διαφοράς μας με τους Τούρκους, είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Και για αυτό πρέπει να καθίσουμε να συζητήσουμε σαν πολιτισμένοι και αν δεν μπορούμε να το επιλύσουμε οι δυο χωρες να πάμε στο διεθνές δικαστήριο. Αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε μονομερείς ενέργειες από την Τουρκία, να διεκδικεί την ελληνική ΑΟΖ και να στέλνει ένα ερευνητικό σκάφος με τη συνοδεία του μισού τουρκικού στόλου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως η Τουρκία συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο. Αν θεωρεί αμφισβητούμενες τις περιοχές, που εμείς θεωρούμε μέρος της ελληνικής ΑΟΖ, θα έπρεπε να καθίσουν μαζί μας να το συζητήσουμε.

Ειναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχειρεί να βγάλει προς τα έξω ένα μιλιταριστικό προφίλ, ασυνήθιστο για τον ίδιο. Προσπαθεί να γραπωθεί από την επιτυχία της φρεγάτας Λημνος να τσακίσει το τουρκικό πολεμικό, προφανώς για να ενισχύει ο ίδιος το πολιτικό του προφίλ μετά το ηττοπαθή πρόσφατο διάγγελμα με το οποιο άνοιγε την κερκόπορτα της συνεκμετάλλευσης στην Τουρκια.

Και επιχειρεί να ανεβεί ξανά στην εκτίμηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων μας καθώς οι έως τωρα αντιδράσεις του στις τουρκικές προκλήσεις δεν ήταν οι πρέπουσες για ένα έλληνα πρωθυπουργό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ