Το Ισραήλ στηρίζει την Παναραβική συμμαχία κατά της Τουρκίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τον αραβικό κόσμο να συνασπίζεται εναντίον της Τουρκίας. Και το σημαντικό σε αυτό, είναι η συμμετοχή του Ισραήλ, όπως αποκαλύφθηκε από τους Times.

Ο άνθρωπος που έκανε τη μεγαλύτερη δουλειά στη διαπραγμάτευση της πρωτοποριακής συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι ο επικεφαλής της Μοσάντ, Γιόσι Κοέν. Ο ηγέτης της περιβόητης μυστικής υπηρεσίας του Ισραήλ, είχε κρυφές συνομιλίες στα κράτη του Κόλπου τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας ότι μοιράζονται έναν κοινό εχθρό: το Ιράν.

Όμως, σε μια άλλη συνάντηση πριν από περίπου 20 μήνες, αποκάλυψε: «Το Ιράν είναι εύθραυστο», είπε σύμφωνα με πληροφορίες στους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών από την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ και έριξε τη… βόμβα: «Αλλά η πραγματική απειλή είναι από την Τουρκία».

Η εξέλιξη αυτή είναι πραγματικά κοσμοϊστορική. Και επιβεβαιώνει αυτά που γράφουμε για την δημιουργία παναραβικής συμμαχίας κατά της Τουρκίας.

Φαίνεται όμως ότι η συμμαχία αυτή θα είναι πολύ πιο διευρυμένη, καθώς η αναφορά αυτή του επικεφαλής της Μοσάντ δεν έχει προηγούμενο. Είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή που μπορεί να αντιμετωπίσει Τουρκία, την ώρα που έχει απέναντί της μια ανύπαρκτη Ευρωπαϊκή Ένωση και μία ουδέτερη Αμερική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ