Αντιστράτηγος Ζιαζιάς, ο φόβος και τρόμος των Τούρκων: «Είπε την αλήθεια ο Διακόπουλος» (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας από τους πιο ικανούς (με πλάνο και σχέδιο ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα) και έντιμους Αξιωματικούς που πέρασαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις (ανέλαβε καθήκοντα Α/ΓΕΣ το 2011 και παραιτήθηκε μετά από 9 μήνες, αρνούμενος να δεχθεί λίστα με μεταθέσεις από την πολιτική ηγεσία), ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, Αντιστράτηγος ε.α. και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, τόνισε πως δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι το Oruc Reis κάνει έρευνες στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

«Αυτό φαίνεται από την περιοχή πλεύσης, την ταχύτητα, τον τρόπο πλεύσης. Έχει κάνει έρευνες. Εκτιμώντας την κατάσταση είπε την αλήθεια ο κ. Διακόπουλος και μετά παραιτήθηκε. Το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν έχει την κουλτούρα να δέχεται εισηγήσεις από ειδικούς σε θέματα Άμυνας και εξωτερικής πολιτικής. Δεν άντεξε έναν Σύμβουλο Ασφαλείας, πιστεύει κανείς ότι θα αντέξει ένα κανονικό συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που θα εισηγηθεί εθνικά;», αναρωτήθηκε, εξαπολύοντας φαρμακερά βέλη κατά της Κυβέρνησης.

Όσο για την πολιτική της μέχρι τώρα, μιλώντας στο Mega τη χαρακτήρισε «ατυχέστατη», συμπληρώνοντας: «Ενδεχομένως βοηθά τον εξωτερικό παράγοντα να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με την Ελλάδα να μην έχει να κερδίσει τίποτα».

Όσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αντίδρασή τους, ο Αντιστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Ζιαζιάς είπε: «Η αντίδραση των ενόπλων δυνάμεων προκύπτει από την διακηρυγμένη απόφαση της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης. Η παραβίαση έπρεπε να αντιμετωπιστεί σε επιχειρησιακό επίπεδο σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής. Οι κανόνες εμπλοκής για να ισχύσουν πρέπει να απελευθερωθούν από τον  Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, δηλαδή από την Κυβέρνηση. Η αντίδραση της χώρας μας πρέπει να στηρίζετε στην αξιόπιστη και ισχυρή αποτροπή, σε σοβαρές συμμαχίες κοινών στόχων και στην ομοψυχία του λαού μας».

Κλείνοντας, ο κ. Ζιαζιάς έστειλε το μήνυμα ότι η θέση της Τουρκίας δεν προεξοφλεί το υπέρ της αποτέλεσμα σε περίπτωση σύγκρουσης: «Δεν θα κερδίσει ο πολυπληθέστερος. Θα κερδίσει  ο πλέον ευέλικτος, ο πλέον αποτελεσματικός και κυρίως, ο πλέον εκπαιδευμένος στο ειδικό θαλάσσιο και νησιωτικό περιβάλλον του Αιγαίου. Και αυτές είναι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κι αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο λαός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ