18/09/2021

Το μήνυμα του Τσίπρα για την Παναγία που σόκαρε το κατεστημένο

Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Α. Τσίπρας

Του Πασχάλη Τσολάκη

Για άλλη μια φορά ο Τσίπρας, με το μήνυμά του, σόκαρε πολιτικούς, κόμματα , μέσα ενημέρωσης, κατεστημένα και συμφέροντα. Απεναντίας, η κοινωνία, όχι μόνο δεν σοκαρίστηκε, αλλά αναθάρρησε και ελπίζει.

Οι κοινωνίες πάντα πιστεύουν πως θα υπάρξουν ηγέτες, όσο κι αν αργούν να εμφανιστούν, που θα  μιλούν για το λαό και θα πράττουν για τον λαό.

Στα χρόνια που κυβέρνησε απέδειξε ότι στηρίζει τους αδύναμους και τους εργαζόμενους

Αντιστάθηκε στα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης και στην νομενκλατούρα που χρεωκόπησε τη χώρα.

Δεν καταχράστηκε δημόσιο χρήμα και υπήρξε ίσως ο μοναδικός ηγέτης που άφησε τόσο μεγάλο απόθεμα παραδίδοντας την εξουσία (35 δις) και μάλιστα σε πολύ δύσκολους καιρούς και με ισχυρούς χρηματοοικονομικούς αντιπάλους.

Τι είπε αλήθεια ο Τσίπρας εκτός από το αυτονόητο και το πραγματικό;

Τι γιορτάζει και τι τιμά ο λαός τον δεκαπενταύγουστο, δεκάδες χρόνια τώρα, στην συντριπτική του πλειοψηφία;

Οι φιλελεύθεροι χριστιανοί της χώρας και όχι μόνο, πού θα κατέτασσαν τον Χριστό αν εμφανιζόταν πάλι και δίδασκε τα ίδια πράγματα; Στην Δεξιά ή στην αριστερά!

Ο έχων δύο χιτώνας εναρμονίζεται στην οικονομία της αγοράς; Η βοήθεια της πολιτικής προς τους έχοντες εναρμονίζεται με τον λόγο του Χριστού «όσα και να είναι τα αγαθά της γης, αν μοιραστούν δίκαια, φτάνουν να θρέψουν τους ανθρώπους επί γης».

Αυτό πράττουν οι χριστιανοί ηγέτες σήμερα, χθες και αύριο;

Ναι. Χωρίς φόβο και χωρίς πάθος ο Τσίπρας είναι πολύ πιο κοντά στο λόγο και το έργο του Χριστού από πολλούς χριστιανούς πολιτικούς.

Σαφώς και στην πράξη δεν μπορεί να κάνει ότι και ο Χριστός.

Αν μπορούσε, θα ήταν Θεός και όχι πολιτικός!

Στην πολιτική πολλές φορές ο διάβολος έχει το πάνω χέρι. Κι ό διάβολος είναι δεδομένο ότι δεν ήταν ποτέ αριστερός! Η ουρά του χωνόταν στην αριστερά, όπως κάνουν τώρα οι «σύντροφοι» του Τσίπρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ